Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неатрактивни хобија кај мажите

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 24 август 2024.

1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.152
    Допаѓања:
    88.462
    1.Гејмање.
    Не сфаќам возрасен човек било маж или жена зошто би гејмал ко да е тинејџер.
    Зависност е ко коцка и кладилница.
    2.Лов
    Убивање животно значи дека имаш страст за убивање.
    3.Дремење на твитер цел ден.

На Mumoftwo30 и Trexane им се допаѓа ова.
  2. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.005
    И во темата за хоби пишав, па ај и тука, според мене има разлика помеѓу хоби и интерес. Пример, дремење на социјална мрежа не е хоби.
    Исто, не секоја активност може да се рачуна за хоби. Пример, гледање филмови и серии. Според мене, за да биде хоби треба повеќе да се вложува во активноста. Како готвењето на пример, едно е да готвиш за да се прехраниш, друго е да готвиш со страст, барајќи рецепти, "кујни", алатки, книги, итн.

Или хоби е сè што редовно (сакаш да) правиш за да се забавуваш, опуштиш, подобриш?
    Може пешачење да се рачуна како хоби?

На A Girl ^_^, Tinaaa, mizantrop и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.425
    Допаѓања:
    12.161
    Хобија:D

На Tinaaa, Feminka22 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    20.315
    Мислам дека да. Мислам дека се она што ти е настрана од работата, а го правиш за да се опуштиш, да ги наполниш батериите, да се осетиш убаво се смета за хоби.

На Трагедијаупмм, Tinaaa и MissChievous им се допаѓа ова.
  5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.087
    image_2024-08-26_100605657.png
    Ти дојде чуден зборот?
    Пешачење може и хоби и активност да биде, веројатно зависи како се практикува. Ако го правиш како дел од рутина за физичка активност, би рекла дека не е хоби. Ама, да одиш и да истражуваш нови места, зашто тоа ти носи задоволство, тогаш би било хоби.

На Трагедијаупмм, Tinaaa, Feminka22 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Хобиња напишав јас во мислењето и си викам чекај нема шанси да е вака. :D После напишав хобија и тоа го избришав, дур се мислам си викам одам со еднина. :wasntme:

На Tinaaa и RainBow им се допаѓа ова.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Гејмер. Само зависи која мера. Боље гејмер него коцкар или пијандура

8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.238
    Готвењето хоби? :rofl:
    Не е хоби, туку е активност што секој треба да ја знае и да ја прави.

На Sweetymk, Nivea80, Трагедијаупмм и 4 други им се допаѓа ова.
  9. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    20.315
    Вчера го праевме муабетот. Може да е хоби. Јас готвам ама не ми е хоби, баш секојдневна активност. Ама ако покажував интерес, ако ме релаксираше и ако уживав во тоа, и ако гледав слободното време да го потрошам за да припремам некое кул јадење или да испечам некоја интересна торта - ќе ми беше хоби. Вака гледам да завршам и да куртулам за денес - баш оти не ми е хоби.

На Трагедијаупмм, A Girl ^_^, Ajronmen и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    660
    Ој, пороцита не се хобија!
    Додека аниме, и колектирање/гледање работи од тој тип е бљак.
    Освен тоа подобро нека гледа флора и фауна отколку да игра по кладилници. :worried:

На Трагедијаупмм, Mumoftwo30 и Anyshka им се допаѓа ова.
  11. A Girl ^_^

A Girl ^_^ Нов член

Се зачлени на:
    27 август 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    7
    Мојот гледа аниме, гејма и чита книги и баш е кул лик и има време за се. Многу девојки имаат предрасуди за аниме бидејќи не знаат што е и мислат дека е цртан за мали деца. И јас понекогаш гледам аниме со него :$

Серии, аниме, дизанjn, музика или било која друга уметност е супер според мене.

Коцкање, спортска вака не, сепак повеќето сите го праат но само да не ја троши цела плата на таму :D

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Its_me

Its_me Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2024
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    90
    Mene iskreno mi e odbivno mashko da gejma. Znam deka mu e hobi ama ne mi e realno osobeno koga se 30 godishni mazhi i mesto da se soberat na kafe se ukluchuvaat i zborat preku igra. Mislam da se deca vo red interesno im e ama vaka ne se nalagam koj saka neka e od tipot pa sekoj mora da ima hobi na se na svetot

На Nivea80 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    4.640
    Играње игри, ако само седнеш и пукаш за да ти помине време веројатно и мене би ми било непревличено, се надевам на тоа мислеле кога го ставиле прво на листава.

Инаку гејмање како хоби мене не би ми ни било на листава, туку баш спротивно :^). Претежно со тоа си оди и љубов за технологија, хардвер, софтвер, новитети, за мене тоа е прав гејмер и ми е супер привлечно :D. Порано многу повеќе време поминував на пц, тогаш и играв, сега немам време (за ниедно хоби), ако некогаш пак си направам десктоп сетап по мој критериум дефинитивно ќе си продолжам :bandit:. И да, се гејма и на 30, 40, 50 итд. не знам зошто го споредувате со нешто што се прави кога си дете или дека го правиш секој ден по 5 саати.

Зависност може да биде се од ова доколку има последици. За финансиски последици па да не зборам, не само коцка и кладилници. Колекцииве знаат да се доста скапи, ако е зависен може да се лупне со мал милиони кредити да ги купи и да заглави цела фамилија. Листава е за хобија, не зависности. Еве пушење како „хоби“ мене ми е ред флег. Некои од другиве ставки не ги ни дискутирам...

На A Girl ^_^ и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.