Неатрактивни хобија кај мажите

Discussion in 'Општи дискусии' started by RainBow, Aug 24, 2024.

1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

1.Гејмање.
    Не сфаќам возрасен човек било маж или жена зошто би гејмал ко да е тинејџер.
    Зависност е ко коцка и кладилница.
    2.Лов
    Убивање животно значи дека имаш страст за убивање.
    3.Дремење на твитер цел ден.

Mumoftwo30 and Trexane like this.
  2. MissChievous

MissChievous Форумски идол

И во темата за хоби пишав, па ај и тука, според мене има разлика помеѓу хоби и интерес. Пример, дремење на социјална мрежа не е хоби.
    Исто, не секоја активност може да се рачуна за хоби. Пример, гледање филмови и серии. Според мене, за да биде хоби треба повеќе да се вложува во активноста. Како готвењето на пример, едно е да готвиш за да се прехраниш, друго е да готвиш со страст, барајќи рецепти, "кујни", алатки, книги, итн.

Или хоби е сè што редовно (сакаш да) правиш за да се забавуваш, опуштиш, подобриш?
    Може пешачење да се рачуна како хоби?

3. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Хобија:D

Tinaaa, Feminka22 and LivingGlam like this.
  4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Мислам дека да. Мислам дека се она што ти е настрана од работата, а го правиш за да се опуштиш, да ги наполниш батериите, да се осетиш убаво се смета за хоби.

5. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

image_2024-08-26_100605657.png
    Ти дојде чуден зборот?
    Пешачење може и хоби и активност да биде, веројатно зависи како се практикува. Ако го правиш како дел од рутина за физичка активност, би рекла дека не е хоби. Ама, да одиш и да истражуваш нови места, зашто тоа ти носи задоволство, тогаш би било хоби.

6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Хобиња напишав јас во мислењето и си викам чекај нема шанси да е вака. :D После напишав хобија и тоа го избришав, дур се мислам си викам одам со еднина. :wasntme:

Tinaaa and RainBow like this.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Гејмер. Само зависи која мера. Боље гејмер него коцкар или пијандура

8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Готвењето хоби? :rofl:
    Не е хоби, туку е активност што секој треба да ја знае и да ја прави.

9. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Вчера го праевме муабетот. Може да е хоби. Јас готвам ама не ми е хоби, баш секојдневна активност. Ама ако покажував интерес, ако ме релаксираше и ако уживав во тоа, и ако гледав слободното време да го потрошам за да припремам некое кул јадење или да испечам некоја интересна торта - ќе ми беше хоби. Вака гледам да завршам и да куртулам за денес - баш оти не ми е хоби.

10. Oriental

Oriental Истакнат член

Ој, пороцита не се хобија!
    Додека аниме, и колектирање/гледање работи од тој тип е бљак.
    Освен тоа подобро нека гледа флора и фауна отколку да игра по кладилници. :worried:

11. A Girl ^_^

A Girl ^_^ Нов член

Мојот гледа аниме, гејма и чита книги и баш е кул лик и има време за се. Многу девојки имаат предрасуди за аниме бидејќи не знаат што е и мислат дека е цртан за мали деца. И јас понекогаш гледам аниме со него :$

Серии, аниме, дизанjn, музика или било која друга уметност е супер според мене.

Коцкање, спортска вака не, сепак повеќето сите го праат но само да не ја троши цела плата на таму :D

12. Its_me

Its_me Активен член

Mene iskreno mi e odbivno mashko da gejma. Znam deka mu e hobi ama ne mi e realno osobeno koga se 30 godishni mazhi i mesto da se soberat na kafe se ukluchuvaat i zborat preku igra. Mislam da se deca vo red interesno im e ama vaka ne se nalagam koj saka neka e od tipot pa sekoj mora da ima hobi na se na svetot

Nivea80 likes this.
  13. Mucika

Mucika Популарен член

Играње игри, ако само седнеш и пукаш за да ти помине време веројатно и мене би ми било непревличено, се надевам на тоа мислеле кога го ставиле прво на листава.

Инаку гејмање како хоби мене не би ми ни било на листава, туку баш спротивно :^). Претежно со тоа си оди и љубов за технологија, хардвер, софтвер, новитети, за мене тоа е прав гејмер и ми е супер привлечно :D. Порано многу повеќе време поминував на пц, тогаш и играв, сега немам време (за ниедно хоби), ако некогаш пак си направам десктоп сетап по мој критериум дефинитивно ќе си продолжам :bandit:. И да, се гејма и на 30, 40, 50 итд. не знам зошто го споредувате со нешто што се прави кога си дете или дека го правиш секој ден по 5 саати.

Зависност може да биде се од ова доколку има последици. За финансиски последици па да не зборам, не само коцка и кладилници. Колекцииве знаат да се доста скапи, ако е зависен може да се лупне со мал милиони кредити да ги купи и да заглави цела фамилија. Листава е за хобија, не зависности. Еве пушење како „хоби“ мене ми е ред флег. Некои од другиве ставки не ги ни дискутирам...

14. Tropical Heat

Tropical Heat Активен член

Гејминг.
    И било кое друго хоби што преминува во опсесија.

15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Дефинитивно најнеатрактивно машко хоби ми е играње видео игри и снимање на играта за youtube или tiktok. Толку пренесување во нешто виртуелно наместо да живеат во реалноста. Повремено играње ми е во ред.

16. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Не постои неатрактивно машко хоби се додека мажот има навистина пасија во нештото.
    Најнеатрактивно е кога одреден маж прави нешто како изнудено од околината - или видел као некој тоа му лежи и пробува да биде добар фит за околината.
    Секое фејкање дека нешто ти е јакичко да го правиш - макар тоа да е и трчање, а трчаш од што ете си мислиш дека тоа ќе направи да си попривлечен, повеќе прифатен итн би ми било red flag.
    Сите останати со нормални хобија какви год и со пасија за истите ми се кул бидејќи го доживуваат поинаку тоа, ги исполнува и шират позитива.
    Секако се ова да е во граница на нормала не мислам да се хобија со опседнување туку здрави некои граници

Milobebence and Cinnamon Bun like this.
  17. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Ждригање на сабајле и тоа гласно :Dиако тоа не е хоби

18. MrsBrown

MrsBrown Активен член

А некој има хоби да мува жени онлајн.