1.Гејмање. Не сфаќам возрасен човек било маж или жена зошто би гејмал ко да е тинејџер. Зависност е ко коцка и кладилница. 2.Лов Убивање животно значи дека имаш страст за убивање. 3.Дремење на твитер цел ден.
И во темата за хоби пишав, па ај и тука, според мене има разлика помеѓу хоби и интерес. Пример, дремење на социјална мрежа не е хоби. Исто, не секоја активност може да се рачуна за хоби. Пример, гледање филмови и серии. Според мене, за да биде хоби треба повеќе да се вложува во активноста. Како готвењето на пример, едно е да готвиш за да се прехраниш, друго е да готвиш со страст, барајќи рецепти, "кујни", алатки, книги, итн. Или хоби е сè што редовно (сакаш да) правиш за да се забавуваш, опуштиш, подобриш? Може пешачење да се рачуна како хоби?
Мислам дека да. Мислам дека се она што ти е настрана од работата, а го правиш за да се опуштиш, да ги наполниш батериите, да се осетиш убаво се смета за хоби.
Ти дојде чуден зборот? Пешачење може и хоби и активност да биде, веројатно зависи како се практикува. Ако го правиш како дел од рутина за физичка активност, би рекла дека не е хоби. Ама, да одиш и да истражуваш нови места, зашто тоа ти носи задоволство, тогаш би било хоби.
Хобиња напишав јас во мислењето и си викам чекај нема шанси да е вака. После напишав хобија и тоа го избришав, дур се мислам си викам одам со еднина.
Вчера го праевме муабетот. Може да е хоби. Јас готвам ама не ми е хоби, баш секојдневна активност. Ама ако покажував интерес, ако ме релаксираше и ако уживав во тоа, и ако гледав слободното време да го потрошам за да припремам некое кул јадење или да испечам некоја интересна торта - ќе ми беше хоби. Вака гледам да завршам и да куртулам за денес - баш оти не ми е хоби.
Ој, пороцита не се хобија! Додека аниме, и колектирање/гледање работи од тој тип е бљак. Освен тоа подобро нека гледа флора и фауна отколку да игра по кладилници.
Мојот гледа аниме, гејма и чита книги и баш е кул лик и има време за се. Многу девојки имаат предрасуди за аниме бидејќи не знаат што е и мислат дека е цртан за мали деца. И јас понекогаш гледам аниме со него Серии, аниме, дизанjn, музика или било која друга уметност е супер според мене. Коцкање, спортска вака не, сепак повеќето сите го праат но само да не ја троши цела плата на таму
Mene iskreno mi e odbivno mashko da gejma. Znam deka mu e hobi ama ne mi e realno osobeno koga se 30 godishni mazhi i mesto da se soberat na kafe se ukluchuvaat i zborat preku igra. Mislam da se deca vo red interesno im e ama vaka ne se nalagam koj saka neka e od tipot pa sekoj mora da ima hobi na se na svetot
Играње игри, ако само седнеш и пукаш за да ти помине време веројатно и мене би ми било непревличено, се надевам на тоа мислеле кога го ставиле прво на листава. Инаку гејмање како хоби мене не би ми ни било на листава, туку баш спротивно . Претежно со тоа си оди и љубов за технологија, хардвер, софтвер, новитети, за мене тоа е прав гејмер и ми е супер привлечно . Порано многу повеќе време поминував на пц, тогаш и играв, сега немам време (за ниедно хоби), ако некогаш пак си направам десктоп сетап по мој критериум дефинитивно ќе си продолжам . И да, се гејма и на 30, 40, 50 итд. не знам зошто го споредувате со нешто што се прави кога си дете или дека го правиш секој ден по 5 саати. Зависност може да биде се од ова доколку има последици. За финансиски последици па да не зборам, не само коцка и кладилници. Колекцииве знаат да се доста скапи, ако е зависен може да се лупне со мал милиони кредити да ги купи и да заглави цела фамилија. Листава е за хобија, не зависности. Еве пушење како „хоби“ мене ми е ред флег. Некои од другиве ставки не ги ни дискутирам...