Невестински ташни и чевли

Дискусија во 'Свадба' започната од Snow-Queen, 9 јануари 2012.

1. CutieWithABeauty

CutieWithABeauty Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    1.248
    можеби некакви вакви..би требало да има и овде во Македонија..се надевам ќе најдиш :lol: ;)

Прикачени фајлови:

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    48.411
    Не е важна цената само кажете ми каде да најдам удобна чевла, мека да е ( крем, бела, сребрена, златна) од сите можни кондури,чизми , балетанки мене нозе ме болат и рани ми се прават :sweat: се што видов до сега е некако од тврд материјал и знам дека нема ни 1 саат да издржам со нив а не пак 12 саати :tmi:
    А, да и ми рекоа никако сандали да не купувам затоа што ќе ми се лизгала ногата :?: А, јас баш познавам невести кои носеа сандали тој ден. :?:

3. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    И за лизгањето има решение. По аптекиве има влошки кои спречуваат ногата да ти се лизга :)

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    Па чевлите под невестинскиот фустан не се ни гледаат, после за играње во салата, едноставно може да се соблечат и да се обуе нешто пониско и поудобно.... Јас искрено не би се замарала толку околу чевли хахахахаа

5. mentalist.mk

mentalist.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    92
    За сите нови чевли важи правилото претходно разнесување по дома. Јас не можев да најдам долго време и тие што ги купив ми беа тесни, ги намачкав со омекнувач и 2 недели дома ги носев. А за свадбата во нив бев до хотелот, за време на сликањето бев во колмпи, не се гледаше :tmi: , ги облеков за првиот танц и веднаш потоа ги соблеков. После многумина ме прашуваа дали сум имала кондури затоа што не виделе дека носам кондури.

6. mentalist.mk

mentalist.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    92
    За сите нови чевли важи правилото претходно разнесување по дома. Јас не можев да најдам долго време и тие што ги купив ми беа тесни, ги намачкав со омекнувач и 2 недели дома ги носев. А за свадбата во нив бев до хотелот, за време на сликањето бев во колмпи, не се гледаше :tmi: , ги облеков за првиот танц и веднаш потоа ги соблеков. После многумина ме прашуваа дали сум имала кондури затоа што не виделе дека носам кондури.

7. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    48.411
    Не се замарам за тоа како ќе изгледаат туку да ми се удобнни зашто имам проблеми со секакви видови на чевли, дали носени неносени, ако се на штикла или не се меки јас сум цела во рани :sweat: а и не може ниско да се облече зашто должината на венчаницата ќе е според тие штикли, и јас мислев балетанки да си земам ама ми рекоа дека венчаницата ќе ми е долга и дека не доаѓа во предвид да носам нешто пониско :worried:

8. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    2.015
    За да ти биде точен фустанот на мерка оди со ниски штикли или боса, тоа ти е совет од мене, мене единствена грешка ми беше што го мерев на штикла, а во ресторанот имав балетанки. А дека ќе те болат нозе тоа сигурно :) не ни очекувај дека ќе бидеш одморена. Јас бев со штикла преку ден (немав многу одење, од дома до матично и црква со кола и одма во ресторан) а во ресторанот со балетанки па дома си отидов со крв по нозете од раните што ми ги направија :lol: ама поминува и тоа, гледај да си најдеш некои кои ти се допаѓаат, па после смени ги со ниски ;)

9. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    48.411
    Мене ми рекоа да купам штикли и да дојдам со нив да ми се одреди должината на фустанот :( морало така, и баш како што кажав спомнав дека балетанки сакам они ми рекоа нема да може ќе се сопнам од фустанот, а и бидејќи сум нискичка немало баш убаво да делува :|

10. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    2.015
    Денски, односно за црква и матично немаш многу движење а и маж ти е секогаш тука да се фатиш за него :) во ресторанот додека е веселбата ти треба многу повеќе удобност и за да не се сопнуваш цело време мој совет е да ти земат мерка на ниско. Можеш на првата проба да земеш и стикли и балетанки и таму да си одлучиш како ќе ти е поудобно

11. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    48.411
    Истото го мислев и јас, им реков и они ако почнеш да менуваш таму штикли , балетанки ништо од фустанот |( купи си некои меки удобни и готово , не можам да се разберам со нив, имав и други проблеми ама ќе пишам тоа откако ќе го земам фустанот да не ми го утнат намерно ако читаат :P :D
    Демек најдобри бла бла фалени, не може човек да се разбере со нив, не знам што ќе правам :doh:

12. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    како ништо? боже боже, кажи им ти јас сакам со балетанки и готово, ќе си облечеш патики и така ќе одиш на пробата, и ќе биде како што ти сакаш, не тие :^) инаку и јас бев со штикли во црква па се до првиот танц, после тоа штикли фрлање и балетанки, не можев после штиклите да си најдам :lol: направи си ти како што сакаш, не дозволувај за ваква банална причина да се нервираш пред толку убав период ;)

На Hipica и anastasijaki им се допаѓа ова.
  13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507

Прикачени фајлови:

14. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507

Прикачени фајлови:

15. jojo9

jojo9 Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    6
    И јас сум за тоа да има и штикли и балетанки невестата... Па на крај краева, ако фустанот не ти од princess cut (знам дека не може ако имаат корпа, а не сум сигурна дали може на тие без корпа, само со слоеви), ама може да ти сошијат како конче едно на работ од фустанот и да си го закачиш на прстот од раката или на зглобот зависно како сакаш и да го придржуваш така ако ти е долг.. Сепак и штиклите што ќе ги носиш не мора да бидат 15цм, може дс бидат пониски. Најбитно е да се чувствуваш ти удобно, за да можеш да си поминеш на твојот ден без мислење “леле ме болат нозете“ или “леле ќе се сопнам“.

16. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    422
    Мојата венчаница беше сошиена во два дела, така што на почетокот ми беше долга венчаница без корпа но со неколку слоја тул за да се добиен на широчина и некаде пред вечерата го извадив долниот дел и останав во кратко фустанче кое напред е пократко а позади подолго 8) Во однос на штиклите, не ми беа класични невестински бидејки беа бордо сатен (заради тоа што носев бордо појас на венчаницата кој продолжува во машна позади) и соодветствено на појасот и чевлите, ташната беше бордо плик сатен :emo: Штиклата на чевлите беше доста висока, но јас имав и резерва чевли на пониска штикла (направени по мерка од истиот материјал како и високите чевли) и така, кога останав во краткото фустанче си ги пблеков пониските :clap:

На awl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Уште да можам да ги имам за невеста :inlove: :inlove:

18. abcde

abcde Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    13
    Феминки ве молам за помош..

Свадбата ми е за еден месец и ми треба ниски чевли. Не сакам високи потептици никогаш не сум ги сакала и плус нозете којзнае како ќе ме болат. Ве молам ако некој знае продавница во Скопје каде можам да купам пишете ми... Еве јас што поточно сакам или нешто слично на ова....
    Ве молам кој знае нека пише

Прикачени фајлови:

19. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
  20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол