Невестински ташни и чевли

Discussion in 'Свадба' started by Snow-Queen, Jan 9, 2012.

1. kikin

kikin Популарен член

jas najmnogu se nervirav so cevlite. Znaci pred da pocnam da baram mislev deka toa ke bide najlesnata rabota, no ispadna sosema sprotivno. Po tolku baranje najdov edni od biana koi mi odgovaraat na nogata, pa kako ke bide cel den ke vidime denta.

2. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Може да постираш линк кој модел го купи? :)

3. referentka

referentka Moderator Staff Member

Во Куманово прават чевли по нарачка...и модел и бола и материјал
    Малку поскапи ке бидат ама за некоја посебна прилика вреди да се плати.
    Незнам дуќанот како има се вика, ама се наоѓа во редот на ТТК банка , последен е како на ќош доаѓа и гледа накај плоштадот.

MissDaisy likes this.
  4. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Би платила и поскапо само да ми бидат удобни и да ми одговараат. :) Некоја Кумановка да не знае како се вика овој дуќан? :)

5. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Феминки јас да се пофалам дека си најдов чевли во Пеко :) :sun::sun:Бисерно-шампањ боја, чиста кожа :) Ниска штикличка, таман за да можам да издржам цел ден. :)

Hipica likes this.
  6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

7. insatiable-b

insatiable-b Истакнат член

Една од најпаметните работи што ја направив на мојата свадба е што не носев штикли. Додуша јас не носев од причина што мажето ми е мааааалку пониско од мене, ама после ми се покажа како најдоброто нешто што го направив. Е малку имав проблем со наоѓањето на совршените невестински балетанки ама затоа си ги направив. Си купив обични бели балетанки со мал шпиц и ги однесов кај едно девојче во Велес, се вика Кате Чукниева, ми ја препорачаа и ми ги направи совршени. Цели со бели бисери, баш како што си ги замислив. И замислете ме коштаа само 1600 денари комплет. И супер ми беа згодни и преубави. Еве ви и слики во прилог :)[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Normina and sugarlips like this.
  8. tweety26

tweety26 Популарен член

Јас ќе земам и штикли и балетанки,ќе се обидам да најдам со соодветна цена и ќе гледам да одберам некој што ќе ги изнаносам после тоа.Деновиве ќе тркнам да разгледам

9. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

FB_IMG_1438774822557.jpg FB_IMG_1438774850557.jpg Сaкaв дa ги спoделaм сo вaс. Инaку не би нoселa вaкви јaс.

10. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Наместо да ставате слики покорисно би било да пишувате од искуство каде може да се најдат. Бидејќи јас ги свртев сите продавници за обувки и не само шо е многу тешко да најдеш бели штикли, туку е ептен тешко да најдеш такви кои ќе бидат соодветни за таква убава прилика. И на крај ќе се задоволиш со некои бели кои не се баш најбели али ајде... шо ќе се прави, барем (се надеваш) удобни ќе бидат.

Јас купив од Биана трејд, обични се, лаковани и е не се баш чисто бели, али мислам дека ќе пројдат. А сеа па ко за беља, не можам ни бели балетанки убави да најдам. Сите ми се ептен ко за секој ден.
    Најдов едни шо ептен ми прават ќејф, ама златни се :( Ете ми ја маката моментално :D

11. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Јас не купив бели кондури за мојата свадба, туку во боја :) исто и ташничката не беше бела.

Гледав да ми се удобни и да не се многу високи, ниту пак скапи, плус купив и балетанки.

Да ви кажам искрено ги изнаносив од тогаш навака, и среќа што не купив бели...бидејќи никогаш веќе немаше да ги облечам а и немаше да ми бидат по кејф баш:D

12. zabec

zabec Истакнат член

moja stikla.jpg suiteblanco

violin, buba4e89, Isabel and 3 others like this.
  13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

14. k.frosina

k.frosina Форумски идол

1509788_607181959365282_1521221972_n.jpg

Saraa likes this.
  15. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Гледам балетанки сите барате. Мене балетанките ми се изум што во поим ја убива женственоста.(facepalm):rofl:

За свадба во никој случај не би носела. Доста свадби поминавме значи барабар со невестата на штикли па мака од штикли не видов. Тука мислам играње кај момчето, одење по невеста значи од сабајле до вечер играње па не ми падна на памет да се пресоблекувам, се надевам дека ќе издржам.

Инаку би избрала висока елегантна штикла. Многу мои другарки се сликаа во полна пета сандали (дека високи а удобни) на пречекот на гостите и воопшто не и се гледаа на сликите од фустанот, а за веслбата високи штикли. Секако дека не стриптизерска чевла да се разбереме.:D

И различна боја ми е интересна комбинација ама ај прво другото да истераме, па ќе му ја мислиме на чевлите, кешки уште тоа да останеше за мислење.:D

16. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

17. jovana03

jovana03 Популарен член

Лично јас не би фрлала пари за штикли шо немат да ги облечам уште еднаш. Би одбрала поедноставни и за да можам да ги носам во друга прилика. Секако нема да се гледаат под фустан.

18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Чевлите од регистрација, 14см високи:o, купени Bata цена некаде околу 6.000ден. :inlove:
    DSC_5842.JPG

Чевли од свадбата, се замислив во ниско, демек и после ќе сум ги носела, но и на сликава се гледа колку се упропастија од едно носење, купени во Полини, цена околу 8.000ден.. ]:)
    DSC_5843.JPG

Чантата ја носев на двете свечености, бојата е како ниските чевли, но на сликава изгледа чудно :?: купена од Скопска Чаршија цена 2,000ден. :inlove:
    DSC_5847.JPG

19. vanna

vanna Популарен член

20. miss-bootylicius

miss-bootylicius Популарен член

Штo мислите зa oвие чевли зa свaдбa :) кремoви се aмa ми се прoбaни нa темни хулaхoпки. Дa ги нoсaм ли?

Attached Files:

buba4e89, Saraa and kjukli like this.