Мене многу ме интересира што е целта на девојчево со постовиве што сака да докаже не можам никако да стигнам да те дочитам @SugarHoney цело време мењаш теми и пак не сфаќам како се надоврзуваш на темава. Како сакаш сфати ме али сексот е нормална биолошка потреба без разлика дали го правиш од љубов или не тука нема пишани и непишани правила сам секој си избира и тоа е ок. А моралот секој си го сфаќа различно значи се разликува од човек на човек. За некои сексот не е некое чудо па да се преценуваме ако сме имале со 1 или со 12. Тоа што за жал постојат двојни стандарди, само се дофрлува зборот курва и курвар пошто некој ужива во секс ко да сме 19 век и понижуваме други пошто имаат различни стилови на живеење е жално али тоа е ќе си останеме заостанати од бабински муабети
Танче имам многу блиски луѓе (девојки) коишто поминале низ низа врски кои за жал билр неуспешни. Ниедна не прекинала затоа што биле тие виновни (во некои дури ни другиот не беше, едноставно не одело). Зборувам за врска со насилник и психопат, со контрол фрик и љубоморен, недозреан, изневерувач.. Ниедна од тие врски не им одговараше на овие девојки (логично). Ама тоа не значи дека наредниот дечко не треба да ги прифати затоа што биле во повеќе од 3-4 врски до сега и имаат повеќе од 5 сексуални партнери. Разбирам зошто ти смета тоа. Јас знам работи за дечко ми што ги направил во средно и се осетив некако грдо на момент. Ама потоа се сетив дека и јас не сум била сјајна во минатото ама дека сум поразнала во зрела девојка.
Лол, што е до мене - нека праи кој што сака. Ама јас лично никогаш не би имала партнер или стапила во односи со човек кој имал повеќе партнери. Физички ми се гади од мужјаци што се расфрлаат со бројки колку партнерки имале, чиниш нешто за фалење е. Исто и женски, секако. Едноставно одвратно ми е, не можам. Еве и мислење од женска перспектива. Не мислам дека ми е испран мозокот, не сум нешто религиозно воспитана али не би менувала партнери ко чорапи, не гледам задоволство во тоа и искрено, не сфаќам како некој може да има задоволство од тоа. Али океј, whatever floats their boat, не би плукала али не ни можам да кажам дека според мене е океј мењање многу партнери. Без оглед на полот.
Јас немам ништо против секс, и самата често го практикувам. Јас само кажав дека според мене не е во ред секс на 15 години и секс со многу партнери. Незнам што не е јасно. Мојата слобода завршува онаму каде вашата почнува, така да нема потреба денес се и сешто да нарекувате стил на живот и различен став. Што не било добро и денес не е, и нема да биде.
Oкеј, јас зборев за машки, не за девојки. Да ми рече некој оваа ме искористи, онаа ме лажеше, третата ме изневери, четвртата ме удри, итн, искрено ќе фатам да се смеам, ко шо баксуз ќе беше да налеташ на такви девојки, а ти само нај нај. И да не ми каже, ќе копам да дознаам. Сакам да знам кој е, кој бил и каков може да биде. Колку и да не е океј, само така ќе знам каков човек имам до себе и очекувам од негова страна да го разбере тоа.
Не е сега измислено ништо поврзано со сексот. Од секогаш имало луѓе кои биле промискуитетни, и такви кои апстинирале. Од секогаш ги имало сите преференции кои и денес постојат. И не е проблем ти, за тебе да не сакаш да менуваш партнери и да почнеш со секс на 15 години, ама не можеш на оние кои тоа го прават(направиле) да им кажуваш дека биле 'неморални', 'неквалитетни', 'не-мајки' и уште што не. Многу е просто.
Тоа што не е добро за тебе не значи дека не е добро и за другиот или пак е неморален пошто има различен начин на живот. И да стил е. Мене можеби не ми се допаѓаат моногамни врски и не би те осудувала ко неморална ако уживаш во нив. Каде пишува дека е факт ти тоа што го тврдиш дека е така ? Дека е основно морално однесување и директно си светец пошто не менуваш секс партнери. Ја така те сфаќам. Слободно живеј по сопствени стандарди али не си над никој, посебно ако станува збор за секс. А категоријава е конкретно за љубов и секс не за дроги или пак нешто трето како што си спомнала неколку страни уназад
А дали ти би толерирала партнер кој тебе истото ти го прави? Да ти се смее за минати врски, постојано да те напнува и испрашува што како кога зошто, или ако чувствува дека не му кажуваш сѐ да прашува по други или сл. Just asking.
Сама ќе му кажам ако праша. Сакам врска со отворени карти. Не, нема да се смеам за самите врски негови туку фактот што сигурно лаже дека до нив било, не може од 10 девојки сите да не чинат, само он да чини.
Замислете ... за момент ... да ја снема љубовта. Или пак се ебнале и не им одел сексот и не биле среќни во таква врска. Или не биле компатибилни карактерно, ама јбг се ебнале. Али сфаќам, се оцрнија, готово.
Јас мислам ќе пчојсам од некоја болештина покрај некој промискуитетен, така да не осудувам ни машко шо му е битно минатото на партнерката, појќе осудувам како неодговорност да не ти е битно.
И јас се согласувам со ова. Битно е секако ама не за да го осудувам туку едноставно да си се заштитам ..не е исто маж што идел со 100 и притоа со сите се сексал и утре со мене и секако без заштита. Ко што прочитав погоре некој пишал лабаво бе влези си во врска не треба да се замараш.. Па добро да и со сериски убиец да влезеш не се замарај за минатото не го прашувај шо има везе па и ти лабаво..
Од кога сериски убиец е исто со сериски е*ач? Плус, ако ти е толку мисла, може да се тестира за сите можни СПБ, па после да имате секс.
И да не заборајме дека старите навики тешко се менуваат. Ако е таков чоекот тури му пепел, таков ќе е дур не снеможи, а таквиот шо ќе ми е. Осуда е најдобар начин за да ги има помалце таквите и да се помали шансите на таков да се налетa. Ама денешново општество не учи на поле секс да сме ''компетитивни'', сексуален хедонизам треба за да не се занимаваме со поважни работи, и после триста проблеми губење време со спб, недоверба, љубомора, разводи, алиментации, солзи и мрсули.... тo ти е.
Реално, не ни можеме да знаеме дали се 14 или 18. Но, ни јас не би била во врска со некој за кој знам дека историјата му е женкарска Не ми е гајле колку биле само секс, колку биле врски, колку биле фак бадис, друго е во прашање. Е сега. Најдобриот другар ми е женкар, од првата што се смува како дете, до денес. Имаше и сериозна врска од 6 години, ама сериозна само за девојчето. Тој секоја прилика кога имаше шанси да ја изневери... ја користеше. Али карма ис а бич, па таа за друг го остави на крај. Може сум сурова пошто он ми е другар нели, ама искрено ми беше ќеиф што така жбрц му направи. Дали тој се смени? Јок. Полош е од порано. И не е дека таков човек не можеш да познаеш. Можеш слепа да се правиш само. Јас не би ризикувала, зашто воопшто да се впуштам во ситуација во која најверојатно ќе излезам повредена?