Во некои ситуации стварно си мислам џабе испишуваме и се објаснуваме со некои ликови на форумов кога прво и основно не знаат што била идејата на форумов и зошто тој се вика Фемина а не Мизогинија на пример. Феминизам е виша математика. Мислам попрво ќе слетаат вонземјани на планетава, отколку што овие ликови ќе ја сфатат единствената и проста реченица која со огромни букви стои во потписот на Камелија, Live And Let Live. Просто ко грав. Е до толку. А ништо чудно и да слетале некои мали зелени човечиња и и тие да си заминале, пошто why the fu*k would they stay? Немам ништо друго да надополнам од она што сте кажале. Се надевам само дека истото ќе допре до оние кои читаат од страна. Единствено можам за мене лично да кажам дека го делам мислењето на Камелија. Немам проблем кој што сака да си прави со сопствениот живот и тело, ниту пак ме интересира. За себе знам дека не би била со некој кој имал премногу партнерки од причина што сум прилично емотивна личност која многу се приврзува, а повеќето (не сите!) од нив знаат и да манипулираат и да ја искористат емоционалноста како оружје со кое ќе ве повлекуваат или оддалечуваат од себе, во зависност од расположение, намери или желби. Единствено за да се заштитам себеси од повредување би барала некој со барем една посериозна врска зад себе, да знам дека умее да се движи на подолги стази. Инаку за сите кои се срамите или ова прашање ве измачува, ко што рече и Дрим, јас не знам кој уопште ве прашува дали сте го имале првиот секс или не. Мислам освен гинеколог за нас девојките или евентуално со некој близок ако ВИЕ лично сакате да споделите, нема што друг некој да ве прашува за тоа. Ако некој го направи тоа, едноставно кажете му дека не е негова/нејзина работа што ВИЕ правите со ВАШЕТО тело и во ВАШИОТ љубовен и сексуален живот. Ако сакате ќе бидете со еден, ако сакате со милион, ако сакате па и сами цел живот. Шо ви се сака, тоа ќе правите. И тоа.
Некој ни цел живот не може да го најде она што го бара, без оглед на сексуалното искуство. Малку ми е преценет тој факт дека ако сменил десет девојки, во него е проблемот? Што ако девојките го откачувале од различни причини? На пример имал десет врски, пет прекинал тој, другите пет ги прекинале девојките. Пак е тој проблематичен? Не би рекла. Едноставно, некои менуваат повеќе партнери пред да се "смират", им треба време да го најдат партнерот со кој би имале моногамна доживотна врска. Некои, како што кажав претходно, остануваат сами цел живот, оти ете, коцките не се поклопиле. Најчесто поради превисоки критериуми е моментов, ама да не разглобуваме. Не значи по автоматизам дека е женкар ако имал 10-15 врски или фак бадис или што и да е. Може си бил верен во врските ама ете, девојките не се погодиле како материјал за брак, или тие го откачувале.
Јбг, никој не е совршен. Како што не можеме да генерализираме, не можеме ни во крајности да одиме, оти реалноста не е баш црно бела, има и сиви нијанси.
Ако 15 врски не му се погодиле треба фино лепо да си се замонаши Шала на страна, не дека бројката е мерило за нешто. Башка не ми е јасно, на почеток на врска вие ќе го распрашувате детаљно да ви раскаже за тачна бројка на девојки, факбадис? Ќе кидне момакот уште истиот ден
А бе океј Сејфи, ама на почеток нормално дека нема детаљно да дознаеш све за неговите авантури( освен ако не сте биле другари претходно). Тоа постепено се дознава. @Annath Јасно, само мажите ги земав ко пример за конкретниов случај
Па дека по дифолт мажите се со поголемо сексуално искуство. Јас би избегала ако потенцијалниот дечко/партнер ме прашува за детали од моето минато. Не кријам ништо, ама не сакам разглобување до ситници. Назад на темава, невиност на 20 години е личен избор. Битно е соодветна едукација и стапување во сексуален однос кога ќе си спремен. И психички и физички, не од големо љубопитство или затоа што сите други го направиле тоа, туку затоа што ВИЕ самите така сакате и одбирате. Еве, јас не сум од тие што рано започнале со односи, ама не ми е ни криво што почекав малку. Оти верувам дека ако избрзав, немаше воопшто да уживам.
За неколку, можеби. За веќе малку поголема бројка тешко. А и девојките да го откачувале сигурно имало причина зашто за сите девојки он не бил добар партнер. Има различни карактери, ама од 15 девојки, сите да ти се погодат некомпатибилни или си баксуз или до тебе е. За какви глупости луѓе раскинуваат врски, зашто јас да седам на игли со некој со такво искуство.
Treba da se definira sto se podrazbira pod “vrska“ za da diskusijava ima smisla. Dali se misli u vrska za brak i u vrska za seks ili u vrska da ne e coek sam itn
Ja sum seuste devica a imam nad 20 God vekje..vaka oralen I analen bez problemi Ama za vaginalen odnos imam nekoja golema fobija strav I do sea se nema sluceno so Nikogo a sum bila blisku imalo momenti ama momentot glavickata koa ja osetuvam me faka nekoj strav I histerija I prekinuvam pred da pocnam da vristam kako da saka da me siluva