1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Невиност на 20 години

Дискусија во 'Секс' започната од marija666, 6 јануари 2010.

1. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    Во некои ситуации стварно си мислам џабе испишуваме и се објаснуваме со некои ликови на форумов кога прво и основно не знаат што била идејата на форумов и зошто тој се вика Фемина а не Мизогинија на пример.
    Феминизам е виша математика.
    Мислам попрво ќе слетаат вонземјани на планетава, отколку што овие ликови ќе ја сфатат единствената и проста реченица која со огромни букви стои во потписот на Камелија, Live And Let Live.
    Просто ко грав.
    Е до толку.
    А ништо чудно и да слетале некои мали зелени човечиња и и тие да си заминале, пошто why the fu*k would they stay? :|

Немам ништо друго да надополнам од она што сте кажале.
    Се надевам само дека истото ќе допре до оние кои читаат од страна.

Единствено можам за мене лично да кажам дека го делам мислењето на Камелија.
    Немам проблем кој што сака да си прави со сопствениот живот и тело, ниту пак ме интересира.
    За себе знам дека не би била со некој кој имал премногу партнерки од причина што сум прилично емотивна личност која многу се приврзува, а повеќето (не сите!) од нив знаат и да манипулираат и да ја искористат емоционалноста како оружје со кое ќе ве повлекуваат или оддалечуваат од себе, во зависност од расположение, намери или желби.
    Единствено за да се заштитам себеси од повредување би барала некој со барем една посериозна врска зад себе, да знам дека умее да се движи на подолги стази.

Инаку за сите кои се срамите или ова прашање ве измачува, ко што рече и Дрим, јас не знам кој уопште ве прашува дали сте го имале првиот секс или не.
    Мислам освен гинеколог за нас девојките или евентуално со некој близок ако ВИЕ лично сакате да споделите, нема што друг некој да ве прашува за тоа.
    Ако некој го направи тоа, едноставно кажете му дека не е негова/нејзина работа што ВИЕ правите со ВАШЕТО тело и во ВАШИОТ љубовен и сексуален живот.
    Ако сакате ќе бидете со еден, ако сакате со милион, ако сакате па и сами цел живот.
    Шо ви се сака, тоа ќе правите.
    И тоа. :yawn:

На SummerGirl, happygirl, candy.cane и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Al-82

Al-82 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2020
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    63

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.391
    Допаѓања:
    200.828
    Некој ни цел живот не може да го најде она што го бара, без оглед на сексуалното искуство. Малку ми е преценет тој факт дека ако сменил десет девојки, во него е проблемот? Што ако девојките го откачувале од различни причини? На пример имал десет врски, пет прекинал тој, другите пет ги прекинале девојките. Пак е тој проблематичен? Не би рекла. Едноставно, некои менуваат повеќе партнери пред да се "смират", им треба време да го најдат партнерот со кој би имале моногамна доживотна врска. Некои, како што кажав претходно, остануваат сами цел живот, оти ете, коцките не се поклопиле. Најчесто поради превисоки критериуми е моментов, ама да не разглобуваме.

Не значи по автоматизам дека е женкар ако имал 10-15 врски или фак бадис или што и да е. Може си бил верен во врските ама ете, девојките не се погодиле како материјал за брак, или тие го откачувале.

На happygirl, candy.cane, dayla и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.128
    Па ако сите 15 се погодат да го откачат тогаш треба стварно да не е нешто у ред со него..

На raww, cresa-jagoda, Mantub и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.391
    Допаѓања:
    200.828
    Јбг, никој не е совршен. Како што не можеме да генерализираме, не можеме ни во крајности да одиме, оти реалноста не е баш црно бела, има и сиви нијанси.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  6. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.139
    Ако 15 врски не му се погодиле треба фино лепо да си се замонаши:D
    Шала на страна, не дека бројката е мерило за нешто. Башка не ми е јасно, на почеток на врска вие ќе го распрашувате детаљно да ви раскаже за тачна бројка на девојки, факбадис? Ќе кидне момакот уште истиот ден:D

На candy.cane, flawless_, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.788
    Не би влегла у врска ако не го знам доволно добро и неговата сексуална историја.

На cresa-jagoda и Tan4ence им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.391
    Допаѓања:
    200.828
    Тоа за било кој важи, не само за мажите ;)

9. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.139
    А бе океј Сејфи, ама на почеток нормално дека нема детаљно да дознаеш све за неговите авантури( освен ако не сте биле другари претходно). Тоа постепено се дознава.
    @Annath Јасно, само мажите ги земав ко пример за конкретниов случај(fingers)

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.391
    Допаѓања:
    200.828
    Па дека по дифолт мажите се со поголемо сексуално искуство. Јас би избегала ако потенцијалниот дечко/партнер ме прашува за детали од моето минато. Не кријам ништо, ама не сакам разглобување до ситници.

Назад на темава, невиност на 20 години е личен избор. Битно е соодветна едукација и стапување во сексуален однос кога ќе си спремен. И психички и физички, не од големо љубопитство или затоа што сите други го направиле тоа, туку затоа што ВИЕ самите така сакате и одбирате. Еве, јас не сум од тие што рано започнале со односи, ама не ми е ни криво што почекав малку. Оти верувам дека ако избрзав, немаше воопшто да уживам.

На hermosa, candy.cane, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.788
    Па тоа ми е поентата, прво би била другарка. Не би се впуштила директно во врска никако.

На cresa-jagoda, candy.cane, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.879
    Допаѓања:
    35.858
    Не.
    Не мора да значи.

Невиност на 20... ни невиност ништо не ми значи, ни бројот 20.

На Istata od vcera и candy.cane им се допаѓа ова.
  13. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    За неколку, можеби. За веќе малку поголема бројка тешко.
    А и девојките да го откачувале сигурно имало причина зашто за сите девојки он не бил добар партнер. Има различни карактери, ама од 15 девојки, сите да ти се погодат некомпатибилни или си баксуз или до тебе е.
    За какви глупости луѓе раскинуваат врски, зашто јас да седам на игли со некој со такво искуство.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.708
    Допаѓања:
    266.215
    Не е прашување, целокупен вајб е :)
    Тоа нема врска со екшуал бројка.

На Purplelilac му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Al-82

Al-82 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2020
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    63
    Treba da se definira sto se podrazbira pod “vrska“ za da diskusijava ima smisla. Dali se misli u vrska za brak i u vrska za seks ili u vrska da ne e coek sam itn

16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.562
    Допаѓања:
    78.834
    Тамава е за невиност на 20 години, ама ги измешаа работите. Тотален оф топик.

На Feminka22 и Al-82 им се допаѓа ова.
  17. Istata od vcera

Istata od vcera Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2020
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    127
    Ja sum seuste devica a imam nad 20 God vekje..vaka oralen I analen bez problemi Ama za vaginalen odnos imam nekoja golema fobija strav I do sea se nema sluceno so Nikogo a sum bila blisku imalo momenti ama momentot glavickata koa ja osetuvam me faka nekoj strav I histerija I prekinuvam pred da pocnam da vristam kako da saka da me siluva

На t.a.m му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.562
    Допаѓања:
    78.834
    И оваа тема можеби треба да се заклучи.

На theowndemon, Nightwish11 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  19. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Па не си девица ако си имала анален и орален ;)

На Hellobeautiful, Snowflake97, SURF и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    А зашто?

На Istata od vcera му/ѝ се допаѓа ова.