Темата за мешани врски и бракови е заклучена од причина што во 21 век немало што да се дискутира за тоа. Така прочитав пред некој ден. А овде што ќе се дискутира? Секој си одлучува кога ќе се впушти во сексуални односи и за тоа уште помалку има потреба од дискусија. Темава е само за осуди, некој ако на 20 немал односи ќе го направат заостанат, некој ако имал порано ќе го направат распуштен. Не вреди тоа да се коментира.
Мислам дека темава треба да остане. Некои девојки кои сеуште се невини на 20 години осеќаат голема несигурност околку тоа. Може да пишат овде, да им дадеме поддршка. Баш оти е 21ви век и се има вакви мислења не треба да се избрише.
Абе види, вакви теми би требало да бидат дел од некој подфорум, у стилу "Драга Савета", иначе што има некој да има став во врска со туѓа невиност на 20 или 50 години.
Која девица..може во хороскоп, вака не си. Темата треба под клуч да оди, се додека нема едукација за некои.
А зашто несигурност? Можеби не успеале да најдат партнер на кој му веруваат не е работата да се легне со било кој. Не ми е јасно стварно што е тоа толку срамота за некои,јас ќе чекам додека не си го најдам правиот човек макар до 20 чекала баш ми е гајле
Не знам. Општеството ни е отидено во неповрат и се мисли дека ако си постар и невин си заостанат. Лично познавам девојки кои ова и е голема несигурност (иако не треба). Секој може да си ја изгуби невиноста кога сака. Ако веќе гледаме од тој аспект, многу теми треба да се затворат. Онаа за религиите имаше и многу препукувања при секое отварање. Сепак ако модератор одлучи да ја затвори, нека ја затвори.
Da sum nikad sum nemala vaginalen imam himen sto e zbunuvacki tuka stom ne primas penis vo vaginata devica si
Од моментот кога духовно и телесно ќе се предадеш на некој, не си веќе девица. Хименот не те прави девица, затоа што денес постои метод на зашивање на хименот па можеш со 1500 души да легнеш и пак да имаш химен.. И тоа не само еднаш Сите ли ќе ги лажеш дека си девица? Некој мила моја пенетрирал во тебе.. Некој може и ти подарил сперма во аналното отворче Некој ти го поклонил неговиот пенис во твојата уста.. Некој орално те задоволил... Како по ѓаволите тоа те прави девица? Си го примила на сите можни начини освен во вагина.. Жал ми е што ќе те разочарам, ама ти си се освен девица