Јас на 19 ја изгубив невиноста. И се восхитувам на оние кои ја задржале до покасно. Но да не претеруваме, сепак до 22 години треба тоа веќе да се направи, над 22 години да си невина малку е жалничко.
Nisto strashno i nishto chudno. A i, verjuvaj, ne tolku retko kolku sto mislish. Keep searching, don't settle
Еве јас уште малце ќе имам 24 и сум сеуште невина, сеедно ми е како другите гледаат на тоа, сигурно дека нема да го направам тоа само затоа што некој се чудел.
Здраво девојки.Имам еден ,,проблем,,кој сакам да го споделам со вас.Еве веќе имам 21 година а сеште сум невина.Во денешно време е многу чудно ова кога ќе се спомне со оглед на тоа дека денес на 15 години се сексулано активни.Постојат машки кои го почитуваат тоа и оние кои кога ќе им кажеш за тоа те осудуваат.До сега не сум имала врска да кажам некоа предолга и сериозна и тоа е најголемата причина што не сум изгубила невиност се тоа било кратко,се имам можеби со повеќе лапано.Со дечките што сум одела подолго имало и малце поинтимни работи меѓутоа невиност уште не сум изгубила.Не дека не сум атрактивна,згодна сум имам убава фаца,образована меѓутоа никогаш не сум осетила толку заљубеност па да го направам тоа....што мислите?
Проблем ? Јас тука не гледам проблем никаков. Зошто се замараш со тоа и шо дека денеска да од 15год тоа е за пофалба ? Не е воопшто, ама ич. НЕма врска колку години имаш, не се секирај тоа само ќе си дојди, ти најубаво ќе почуствуваш кога тоа да го направиш, со дечко кој ќе го сакаш. Уживај си низ животот и тоа ќе дојди
Како да не сме го посакувале. Ти да посакуваш да те боли кога имаш секс! Глупости Имање секс не е за 'пофалба' ни на 15, ни на 55. Секој ќе си почни со сексуални односи, тогаш кога се чувствува спремен/на.
Не се секирај, нема никакво правило кога "треба" да направиш или да не направиш нешто.Право време е само кога навистина ќе сакаш, а не само зашто се осеќаш "поназад" од други на твоја возраст, па да си одиш против твоја волја. Какво богатство, што е подобра една жена што немала секс од друга што имала? Ни е срамота , ама не е ни свето да бидеш невина
Статистички, луѓето почнуваат да имаат секс, во просек, на 16 години. А за да се добие тој просек, има такви кои првиот секс го имаат на 14, и такви кои првиот секс го имаат на 24...
Не ти треба да си заљубена и изгубена за секс. НО не треба да е ради реда, само за да кажеш дека си го имала првиот секс. Кога ќе почувствуваш желба и потреба, кога ќе бидеш со партнер што ти влева доверба, кога ќе го имаш "она" чувство..ќе знаеш дека си спремна на тој чекор. Додека не дојде тој ден, уживај си во животот и не се замарај со тоа
Што за вас е губење невиност? Ако си имала интимност како на пример само орален или взаемна мастурбација и тоа е губење невиност, не само кинење на хименот. Невина си се додека немаш направено никаков сексуален акт, не само вагинален секс.
Јас не разбирам зошто многу девојки мислат, дека само тоа се смета за невиност. Не сум скината невина сум, еве имам анален, орален. Не ги разбирам...
Затоа што не сфаќаат што е невиност и што значи тоа. Девојка е невина се додека нема сексуални односи било какви, а не додека не и го скинат хименот.
Не очекувај ништо друго од материјалисти, тие буквално се гледаат од таква перспектива. За нив нема никакво значење духовното или моралното. Тие веруваат само во она што го гледаат. Тоест просто кажано они се невини се додека не видат крв, а нема врска пред тоа што имале орален секс или анален. Невина.
Баш сакам да го видам @makedon81 во брак или 5 годишна врска да и вика на девојката дека треба да си го чува богатството Сите останати, сексот не е дипломирање па да му ставаш рок до кога треба да биде остварено. Не треба да се осудува девојка на 16 години која сакала и била спремна ниту пак на 25 која не сакала и не била спремна.
Не гледам која е предноста да си поминала 10 мажи до 20 та год. Што е пак толку страшно ако имаш 20 + год а сеуште да си невина.Тоа е гордост за секоја жена кој успеала да одолее на искушенија А според вас што треба да направи девојка која е невина до 20 г. дали она треба да ги симиња гаќите на секој што и се удвара