Чисто сумњам дека истово ќе го кажиш и за маж. Успеала да одолее на искушенијата. Оди скриј се во некоја пештера, аман.
Тоа што некогаш се сметаше за чест, денес се смета за заостанетост.За жал затоа имаме вакво општество неморалнои ненормално До 25
Не си одолевал ти на никакви искушенија, туку дури тогаш си се дочепал до дунда, да си имал порано шанса ќе си и влезел ко пензионер у банка, ни на чест ни на бутур немало да ти текне.
Ти мајката да не си видовита Вањѓа...Не туку тропај зелени..Не сум сакал, да сум сакал сум можел од 18 до 22 год сум живеел во Ск... , а кој не потрнал тој не еб.л. И во меѓу време сум бил во врска 4-5 год така да не би требало да лупаш зелени ок..!
Те молам каква чест какви глупости, патријархални пештерски приказни на никого не му требаат.Па уште било ненормално општеството ако девојките си имаат секс со колку сакаат и со кого сакаат, не, ненормално е пошто мислите дека некакви измислени правила и прописи треба да бидат ѕвезда водилка во туѓ живот. Има нешто што се вика слобода , можност луѓето сами да одлучуваат кога ќе имаат односи, без притисоци од страна и вакви коментари што влеваат непотребен срам за природни потреби.
Ти очигледно за друга тема зборуваш...Овде сранува збор за оние кои осудуваат девојки кои сеуште се невини иако имаат 20 + год...Така да ти можеш да се олескаш каде сакаш и со кого сакаш нема проблем за тоа...
Имаш право на свој избор ,ќе бидеш со мирна совест дека нема да се стресираш дали си бремена месецов и ќе бидеш почиста во божји очи што немаш односи пред бракот.
Полицата со сказни е на другата страна господине. Што има толку за гордост? Зошто да одолееме на искушенијата? Сигурно ли зад овој профил не стои 60 годишен маж на којшто му ја дале жената со панделка на вагината и заедно двајцата гордо ја отвориле таа „света“ порта? Што ви е бре??? хехе Баба Ванѓа знае се ај така нека е? Јас кажав мое мислење, исто како и ти и не се палите ако некоја е невина на 22 год...
Јас нигде не ги оправдав луѓето што осудуваат, туку моето мислење беше насочно кон твоето величење на невиноста.
Зошто да те осудуваат? Јас мислам дека секој си ги знае потребите и желбите, секој си одлучува сам за себе. Ни тие што имале помали секс се „неморални“ ниту пак тие што немале се светици.
И шо ако поминала 20, па и 200 мажи? Тоа не е твоја работа. Нема никаква причина за гордеење во 'одолевање' на физичка потреба. Исто ко да речиш, дека е за гордеење оти не си бил по голема нужда еден месец Треба да прави, онака како што таа сака. Никако поинаку!
Треба само тебе за те слуша таа, така ли Кај ќе најде гаќи нека симинја...Тука збор беше за невиност а не за секс...Јас кажав само мое мислење, ама од хиени и тоа не може да се каже
Дечко никој не плаче за да има химен, ај најдобро да не збориш како се чувствуваат жените, жените сами ќе си кажат како се чувствуваат пошо само се смееме вака повеќето плачеле уште не можам да верувам што прочитав, плачам по хименот
Зошто некој мисли дека не е океј ако уште нема односи на било колку години? Зошто некој друг мисли дека е океј покасно да се има односи? Зошто некој трет мисли дека не е океј да се има односи било кога? Зошто мислат сите дека имаат право да кажат што е океј и не е океј за некој друг? А тие на кои се однесува го земаат тоа при разум? А?
Дали дочитуваш? Или и тоа ти е маана покрај размислувањата? Никој не осудува тука освен ти. Чисто информативно, прв пат имав секс на 19 години и со истиот дечко сум сеуште во сериозна врска. И да се "чувам" до 30, до 31 можам да имам веќе неколку партнери сменето. Која е разликата?
Очигледно и ти имаш маана по што знаеш да вреѓаш, со оглед на размислувањето како се понашаш со коментари..Јас кажав мој став немора да ти се допаѓа.. А штом се омажиш и имаш ќерка воспитувај ја со такви размислувања на 15 год нека има секс не сум против...
Читај со разбирање. Дали некој 'симиња гаќи' или не, не е ни моја, ни твоја, ни ничија работа, освен негова лично. Значи тој некој, и никогаш да немал секс и да има секс секој ден, по цел ден - тебе не треба да те интересира! Ти вреѓаш бе! Се дрзна да кажеш што сакале жените. Ти сакаш, те заболе ку*от тие што сакаат.