Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Невкусно, недолично облекување

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 28 октомври 2010.

1. Mina_Z

Mina_Z Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    308
    Мислам дека нема девојче/девојка/жена која за време на летниот период не облекува шорцеви што е сосема нормално. Ама овие 'жешките' шорцеви што скоро се ти се гледа позади без разлика која и да ги облече не знам за на кафе или излегување по ресторанти, па уште и со високи потпетици,не ми иде у глава. Тоа според мене може евентуално во некоја дискотека, ама пак тие шорцевите да се со нормална должина. Единствено место каде слободно би можеле да се носат е секако на плажа.

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  2. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Недоличното облекување е толку распространето во последниве години што станува рутински стил во секојдневието на кој се повеќе се навикнуваме. Младата популација е многу либерална во секој поглед, па кога станува збор за облеката се избира се што претставува моден тренд без да се земе во предвид физичката конституција со што постепено се создава впечаток на невкусно облекување и градење на вулгарен стил, (не) намерно. Убвите и помалку долични комбинации се лесно забележливи.
    Иако секој има право на сопствен избор на стил на облекување, сепак возраста, моментот и начинот на кој го носиме парчето облека треба да соодветстува со самите ние.
    Изгледот не претставува и не прави препознатливи во нечиј поглед.

На Arthur и vitamina им се допаѓа ова.
  3. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Минатата недела на полагање на факс една колешка дојде во прекратки шорцеви што и се надѕираше задникот и тесна маичка по прерамки/рамбовка.
    Девојката е висока и ванаби манекенка, меѓутоа имаше еден куп целулит, што јас на нејзино место не би се облекла така ни за вечерно излегување, а не па за факултет.
    Многу невкусно ми делуваше, па уште за на полагање, па па па... (facepalm)

4. HarleyQuinn

HarleyQuinn Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    861
    Што знам, мене не ми смета, кој како сака нека си се облекува додека тоа добро му стои :)

5. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    Јас велам дека секој рреба да се облекува согласно годините а не согласбо тоа како се чувствува.
    Велам согласно годините затоа што не вкусно ми изгледа кога жена која има ќерќи тинејџерќи се облекува малтене како нив.
    За мене нр вкусно е само ако не се облекуваш согласно годините. Освен старте жени кои се овлекуваат како девојки од двањсетина години ме нервираат и деца од десетина дванаесет години кои се облекуваат лако девојќи.
    Инаку што се однесува до мене ае трудам да се облекувам согласно приликата. Најчесто сум пристојно облечена, да се разбереме, шорцевите и маиците на прерамќи со умерено деколте ѓи сметам под пристојно однесување. Според мене по вулгарно може да биде нечие однесување отколку облекување.

6. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Во денешно време луѓето, не викам помладата популација туку и постарата популација претерува со облекувањето.
    Факт е дека секој си има некој стил, како се облекува но сепак сметам дека некои работи се претерани.
    За се има време и место И ВОЗРАСТ кога се носи. Се повеќе сум сведок на слики од деца кои сакаат да се претварат во тетки со облекувањето и тетки кои сакаат да се претворат во млади девојки со начинот на облекување, но сепак за жал тоа и не се. На овој начин според мене доаѓаат до израз искомплексираните личности, особено повозрасните жени кои се пуваат со тоа што и на таа возраст имаат/немаат убаво тело. Секој согласно возраста може да изгледа убаво, секси и посакувано. Се повеќе голотија гледаме, насекаде на улица во банка, на училиште во болница. Меѓутоа на тој начин покажуваат колку се ефтини. Извинете али ако ти имаш витко тело, добар задник, убави гради, тоа се гледа и доколку не ти се извадени на послужавник. Така да тетки вратете се на годините и пуштете елеганцијата да ве истакне а вие тинејџерки и малку постари девојки истакнете ја младоста со пристојност затоа што невкусната голотија тоа воопшто не е.
    Што се однесува до мене, сакам да сум елегантно облечена, скромно и согласно пригодата. Преку ден сакам да сум спортски облечена, за на работа класично, ништо разголено се покриено затоа шо сум на работа а не на изложба а за вечерни излегувања класика и елаганција и никогаш немаутка.

7. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Не ги кривам децана основци за нивната облека, ама родителите поготово на девојчињата мајките можат да им укажат како ги личи да се облекуваат достојно за нивни години. Да не заборавиме ни татковците, срамота е да излезат пред нив. Ама ако тргнам дека се си потекнува од дома, може и учат од постарите. Во денешницава ништо нити ме изненадува, нити зачудува. Глава боли какво време дојде сега, се прашувам во каква нездрава средина ќе растат понатаму генерациите. Не е општество такво, трагедијата е што некој луѓе го прават и кај што треба и кај што нетреба на најнизок ранг. Кога јас бев помала бевме во вистинска смисла на зборот ДЕВОЈЧИЊА, не се правевме со сила и предвреме ВОЗРАСНИ.

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Normalni vikash? Znaesh shto, vo pravo e drugarka ti. Jas se oblakam niz grad kako shto sakam i zatoa shto mi stoi, a ne za da bulji sekoj u mene. I gola da izlezam nema shto mene da me gleda. Nitu da menuva ruta pominuvajkji poblisku do mene, nitu od daleku da dava komentari nekakvi. Neka nauchat da se kontroliraat kade zjapaat, ne, videle zhenska kozha i odma nekoe netipichno odnesuvanje. Kolku mazhi letno vreme shetaat bez goren del i nikogo ne zagleduvam, nebitno mi e, ne me interesiraat. A da si zhensko ne mozhesh najobichen shorc da oblechesh raat.
    I ne e toa do oblekata, tvrdam. Mi se sluchilo i zakopchana do gusha da izlezam, takvite pak kje najdat neshto, vo faca, vo shminka kje ti zjapa. Mentalen sklop treba da menuvaat nekoi.

On topic, mene mi e nevkusno koga se oblekuvaat nesoodvetno gradbata i kilogramite shto gi imaat. Niz grad tesni helanki ili crop top, a puka salo. Stvarno grozno, ne znam kako ne se svesni lugjevo.
    I mi smeta koga ne znaat shto kade se nosi. Vo shkolo, na fakultet ili da si delovna lichnost, a da pokazhuvash premnogu kozha ne ide. Nokjna shminka srede bel den isto taka ne ide.
    Ili posleden primer, postara zhena, okolu 60-tina godini, nozete zholti i venozni, a kratok fustan. Ne mi vleguva vo glava.
    Vakvi pojavi mi se znak na neukost.

Последна измена: 27 септември 2015
    На senjorita-v му/ѝ се допаѓа ова.
  9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.681
    Допаѓања:
    168.127
    Морам да се согласам со @sjdgo .
    Јас самата летово бев тема на „свиркања“ и „довикувања“ и „недолични коментари“ не само на разгалени тинејџери туку и на постари дедовци. :| :sweat: И барем сеуште не се вбројувам во категоријата која се облекуваат несоодветно туку со фустанчиња малце над коленици, можеби пократки панталончиња некои, ама не гзо да ми излегва и слично. :swear: Не е битна облеката се дури тие видат еден цм женска кожа. Не сите, но тие одредените, не кудам цел машки род зошто неколку се сељаци кои шетаат низ цел град и го грдат денот на секоја која ќе помини :shake:

Он топик, мене не ми смета дали мажот ќе излези без маица да оди во продавница или жената ќе носи блуза/ фустан со длабоко деколте или мини суќна. Ете пример на друга рака мајка ми, кога работеше во продавница, имаше контакт со многу луѓе и во повеќе од една прилика ми имаше нагласено дека тоа ѝ смета. :!: Мене лично не, како на кој му е комотно нека си прај :sun:

Сепак, ова зборувам за некои свесни и совесни, возразни и зрели поединци, не значи за деца. Искрено ми смета кога гледам мали деца кои се обидуваат преку облека и начин на однесување да пораснат малце побрзо нешто што треба. :tmi: Немам некоја соодветна причина да ми смета, вистина, но сеуште недозреани и експозирани така во јавност можат да бидат злоупотребени на било кој начин. (mooning) :smoke:

10. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Taman rabota.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  11. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Eve nes ke kazam za ova leto sto zabelezuvav vo mojot grad.Site sto mozev da primetam deka ne se od MKD site bea obleceni primerno i primerno se ponasaa na carsija,dodeka ovie dr nosea kusi pantaloni sto zadnikot receno im se gledase i se ponasaa demek koj znae kolku se int ili zgodni.Ama toa e dur mm mi veli vidi ja razlikata,priznavam bese ogromna

12. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Vrska nema ova. Strankinjite vo globala se oblekuvaat poslobodno, ovdeshnite se pokonzervativni.

13. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Mozebi no zboruvam za densko setanje,i za toa sto go gledav letovo ako ocive me lazat i jas lazam :D

14. Deadhalf

Deadhalf Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    65
    dobro ti zboris za sebe deka ne zagleduvas no nemozes na drugite da im kazuvas kade da te gledaat,epa ako ne ti smeta zagleduvanjeto slobodno gola setaj se ;)

15. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Sakam i da se shetam i gola i da ne me gledaat seljaci. Chare?

|(

16. Крадам Шахти

Крадам Шахти Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Најголем дел од странкињи што ги знам и сум ги сретнал, видел и доживеал со свои очи не знаат како изгледа тоа штикла и тесни кратки панталони. Таму сосема пристојно се облекуваат девојки, би рекол дури и вулгарно нормално што повеќето личат и на машки.

Кај нас секое девојче штом од пупка тече млеке носи 15-ки штикли.

17. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Ako si gi sretnal, videl i dozhiveal strankinjite srede grad kako Stokholm na -15 da recheme deka ti veruvam.

18. Крадам Шахти

Крадам Шахти Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Сум ги сретнал и по одмори. Ретко носат штикли, а не пак 15-ки како кај нас. Не навлегувам во тоа какви се карактерно, но повеќето се облекуваат нормално.

19. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Dobro, kaj nas ima mnogu prosti lugje shto ne znaat da se oblechat, fakt.
    Ama ne mi zborete deka vo stranstvo devojkite se oblakaat kako monahinji koga sekoja tanga koja se gledashe ednakvo kako i ultra-kratkiot shorc shto ja vidov letovo ne beshe ovdeshna.

Kako i da e, u kontekst na temata, jas ne smetam deka golotijata e vulgarna ako znaesh da se nosish so nea, ako gradbata ti ja dozvoluva i ako znaesh tochno kolku treba da otkriesh/pokriesh, kade treba da dodadesh, a kade da skratish :)
    I tuka i nadvor ima devojki koi ne znaat, ushte eden fakt. Ok, kje se slozham, tuka malku povekje.

20. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Тоа што е нормално за тебе, можеби не е нормално за некој друг, apropro - логикава ти е релативна.
    Just saying :)