Тело се прави,секош можеш да бидеш слаб или дебел,мозок не се менува.Како и да е,страшно е како се облекуваат некои,а притоа мислат дека се најубави и привлечни а уствари ужас.
Летово се изнагледав на полуголи задници на малолетни девојки. Искрено да кажам многу ми е невкусно. Тие панталончиња што се носат повеќе ми личат на танга, барем цел задник да им покриеше. И јас сум носила кратко ама никогаш не сум си дозволила задникот да ми биде полугол. Многу,многу неубаво за око.
Освен ако немаш тело на ангел од Victorias secret не треба да носиш се што ќе видиш на инстаграм или во бутициве фенси што се. Dress for the body you have not the body you want. Ама криви се и овие што им коментираат по слики ,,преубава, лепотица, принцеза, срцка,, па така типка од 100 кила мисли дека и стои убаво нешто што на излог ќе го види на кукла што носи хѕ, а и брендовиве што од секое парче облека има од хѕ до хl само за да продадат што поише. Има начини и облеки да се изгледа пристојно а во исто време и секси без да открие 70% од телото..
Добро @Selest, знаеш сите имаме различна имагинација, различно ги доживеваме работите. Пример јас донекаде се согласувам со @sjdgo. Ете, женско сум, и трудна сум. Ама сепак слики со голи бремени стомаци не ми се ок. Ниту они ми се ок, ниту јас би сакала да го покажувам. Убава состојба е, ама сметам дека сепак стомакот заслужува и треба да биде во некоја интимност. Не зборувам за скриено катче или приватни фотосесииси, туку ете како што напомена селест, низ весници, медиумски да се форсира... некако ми е ту мач. сепак ми е интимно. барем според мене треба да има некоја интимност и цензура во покажувањето пред јавност.
Што ти значи ова трудна сум, но не по грешка? Дека ние останати природно по грешка сме забремениле? Бог да чува Извинете за офтопик
уф форумче, се извинувам за моето недолично изразување. Прва идеа која ми падна на ум беше да напоменам дека оваа мислење го имам за сите стомаци, отсекогаш, а не дека случано сакам да го кријам стомакот. Моја грешка, лошо сум се изразив, јас длабоко со извинувам ако коментарот ми е навредлив, жалам. Не сметам дека некој треба да го крие стомакот, без различка како останал бремен, макар и од несакано силување, само не мора медиумски толку многу да се истакнува. Те молам @forumce и останатите кои ќе прочитате, не мислев и сеуште не мислам ништо лошо за начинот на кој остануваме бремени. Ќе си го пријавам мислењето и ќе го корегирам. Дефинитивно не звучи убаво. Се извинувам.
Мене ми е ептен невскусно, просто и ефтино кога ќе видам девојчиња недораснати што до вчера пиеле млеко од цуцла, да се шетаат како 30 годишни жени. Особено во некоја установа каде што има кодекс и правила. Или пак возрасни девојки ги гледам по миничи и фустанчиња на -10 степени. Мене ми иде буквално да земам да влечкам една јамболија со мене. Од друга страна, исто е незгодно кога ќе видам мајка со дете да носи сукња и деколте кои покажуваат повеќе од доволно. Истото важи и за постари жени. Не ги сфаќам каде само ќе одат со таквиот мозок и што воопшто сакаат да постигнат со таквиот начин на облекување! Ми паѓа жал понекогаш кога ќе видам такви. Од пуста желба да се биде привлечна, тие несвесно се прават да изгледаат ненормално многу ефтино. После зашто мажите се вртеле по нив. (повеќето)
што ви пречи во тоа мајка да носи кратко или деколте не разбирам? Какви мајки рибетини има тенки стегнати згодни ..и те како можат кратко да носат .
мн лоши епитети им се лепат на мајките само затоа тоа што родиле.Па дури и криви се ако некој се врти по нив.Од друга страна на 30 годишни со веќе виснати гради и целулит е ок мини ама они не се мајки сеуште.
Мене повеќе ме нервира кога жени од 45,50 год. се облекуваат како тинејџерки. Стегната фармерка се да оцртува, кратки фустани и суќни, прозирна облека. Не знам, не ми е вкусно тоа.
Но има некој жени што се 45 години и имаат добра форма на тело, како на пример Северина ќе ја земам. Буквално иако не ми е омилена ниту ништо, жената е бомба за нејзини години.
Ама сега естрадни(порн-видео)личности анализираме или рандом 45-50год.жена? Има некој кодекс на фино,елегантно облекување. Еве пример за дама изнад 40ка ми е стилот на Дилара од Прампарче. Мислам елеганција во движење. Не Лила бојфренд фармерка. Ама кој како љуби нека се облака. Сепак некој работи не одат ама ај ок.
Паа, Лила, има одвратна насмевка по мое. Дилара да, предобар став за дама во самиот филм не знам не се замарам за приватните животи, но по тоа што сум ја видела Северина по инстаграм, не е лоша. Барем во споредба со нашата Лила многу подобро, а мајка на моја другарка која е околу 44/45 може права манекенка да е, има чисто лице, бомба тело. 10/10
Јас го гледам како немање вкус, или пак намалена самодоверба, па со истакнување на атрибути си билдаат его од коментарите, да бидат центар на внимание. Мини здолништа ми се кич веќе. Гадни ми се за гледање, а не па за носење.
Види не е до телото. Иако што си се одржани теткици е за почит. Ама па некои алишта не личат. Или имаш осет за тоа или плати стилист. Ене и Каролина имаше за никаде стил,патика и розе тренерица тенка ко чаршав на сцена. Си ја плати Цаци и бајаги ја разубаве и облекува налик на години и настап.
Жени меѓу 40-50 години се најубави. Не знам, секогаш сум имала симпатии кон зрели, изградени па и дотерани жени. Ама едно е дотерување, дури и да вклучува кратко и тесно, скроз друго е кич.
Секоја девојка/жена треба да се облекува во склад со годините. Мене ми е срамно и невкусно да гледам постари жени со деколте или кратко здолниште. Тоа е доволен знак дека имаат намалена самодоверба, а се разбира дека коментарите им служат само за да си го зголемат егото. Баш ме интересира дали тие девојки/жени би добиле комплименти да беа закопчани до грло?