Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Невкусно, недолично облекување

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 28 октомври 2010.

1. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

И за ова сакам да се надоврзам!
    КАко може да не се прави разлика од летна до зимска градероба :fubar:
    Па мене би ми било срам да облечам летен, лесен, цветен фустан во сред зима! Ајде разбирам,да е некоја свечена пригода, свадба или слично, па да се облече фустанче. Ама за шетња низ град и дискотека....
    Изгледа смешно и жално. Се тресе таква некоја девојка, пред дискотека, со голи нозе на -10.
    Али така е тоа... сите гледаме филмови и спотови...само што некои ептен сериозно си ги сфаќаат.

Добро , кај нас си мислат дека ако излезат во дискотека треба светот да ги види во најдобро светло. Па фризери, шминки, светки... сепак од вкусот зависи, ама кај нас ептен се претерува со кичот.
    А за ова со дисково се сложувам. Затоа и се спремаат толку. ДА видат и да бидат видени. И не смеат да се мрднат, статична позиција за набљудување, за да не се растури фризурата!

2. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    А минич и бела чизма до колена со црн патент во зима ? :D Мене тие такви бели чизми ми се крајно неопростиви :lol: А црн минич и месо боја хулахопка,тенка свилена,ко гола ,исто у сред зима? :D Се можам да преживеам,ама ова некако ми е...не знам,многу невкусно,ефтино

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  3. red

red Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    130
    за мене навкусно облекање е кога некој се облекува све ми боје лепо стоје, потоа девојчиња ос 12-13 год облечени со двабоко деколте, минич и шикли, наместо да уживаат во детството тие брзаат да пораснат или пак жени во години облечени како млади девојки, а немаат такво тело, доколку имаш малку одпоќе години а сакаш да се облекваш стегната тогаш, поводи сметка за телото.

4. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    ги гледам денешните девојки и неможам да се начудам катастрофално гледаат само што помалку парчиња облека да има на нив па макар и да е -10 надвор цигарите во уста косите тапирани хаос кармините блештат ауф катастрофа неможат да сватат кутрите девојчиња дека стварта во тоа да паднеш во очи на било кого е да имаш свој стил и став ако го немаш тоа немаш ништо све друго е минливо кога една девојка е згодна и има став и ролка да облече најобична добри фармерки добри чизми таа девојка неможе да остане не забележана едноставно плени со нејзината фигура нема потреба да е 'гола' боже мој го изгубија исто така смисолот и на свечената облека и каде и како треба да се носи катастрофа само гледаат све на нив да свети да се прозира уф нефкусно :D ...

5. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    миме87 па и со цигарите во уста ти паднаа во оЧи :D :D тоа е луге немоземе да им судиме на др.како ке се облеЧат секој си има свој стил некои претеруваат некои не но сепак се облеЧени мозе и ние не се облекуваме добро за некој? :lol:

6. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    цигарите ги ставив за подобро да ја опишам сликата :) на -10девојките голи(како да не носат палта)надвор со деколтето до папок миничите се тресат се кезат како кој знае што да кажват па уште имам видено да се потсмеваат на др.такви простотилици ми сметаат инаку и јас пушам :) не судам далику од тоа баш само си се смешкам на ваквите работи фала богу од дома добро ме воспитале да знам долично да се облекувам има секако и доза на провокација бидва ама све во границите се разбира...

7. LilMissBossy

LilMissBossy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    203
    Не е работата дали му се допаѓа на некој тоа како се облекуваме или не,збориме за недолично облекување..Во зима шетаат голи,или девојчиња од по 13-14 години у чипкасти хулахопки и деколтиња до папок..Невкусно за очи. :tmi: Јас секогаш се водам според моето мислење..Ако носам сукња да не е многу кратка и темни хулахопки или пак летно време може и без и горе носам кошулка или блуза позатворена нормално.И обратно кога носам некоја маичка горе доле обавезно фармерки.. Неможам и доле и горе отворена толку.Искрено за мене не ми е пријатно на пример зборувам со другар и машко ко машко да ми зјапа во деколте или ако носам минич ..таму.. :^) :D Не е воопшто секси минич деколте и чипкаста хулахопка во комбинација заедно..Изгледа многу ефтино.Office изгледот (кошула,сукња тексас до над колена) во комбинација со убаво дизајнирана хулахопка мене ми е многу секси.Пристојно со доза на сексапил!

8. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    да точно ова сакав да го истакнам ама ќе требаше мн.да пишувам опширно сепак мило ми е некој уште подобро што ме надополнува :D сепак ќе ги ставам како фактор и родителите и тоа голем фактор за недоличното облекување... :rock:

На LilMissBossy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lolitaa

lolitaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    81
    Невкусно,недолично облекување ми е се што е претерано,во дискотекиве стварно не знам што е работата мислам дека сум дошла на свадба,девојките се пренашминкани со локни укочени-Блгарка стил!!!,девојчињава 8 одд 1,2 со штикли напентарени,пренашминкани,тие не се свесни дека изгледаат како старо мало,како дете маскирано,премногу разголеност на ништо не личи,не складно облечени према телото,дечки со деколтиња,фармерка што прска и цирконишта-катастрофа,ете тоа е невкусно според мене... :)

На eleni23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Ајде вака со слики ќе објаснам што е за мене недолично, а што за мене природно и со вкус!

НЕДОЛИЧНО (изгорени коси, ци*ките на тацна, минич до пи*, кило шминка, башка на сликите се малолетнички) - плус ова не е ништо, само овие слики на брзина ги иставив, имаше и полоши :puke:

ПРИСТОЈНО ( барем на изглед здрава коса, лесна шминка, убави и пристојни фустанчиња )

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  11. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    5.554
    Недолично зависи од ситуацијата, за излегување може и деколте пократко фустанче, за работа е недолично, за преку ден исто така, нападна шминка и коса а ла бугарска певачица исто така, корсети што всушност треба да бидат долна облека, минич толку краток што се гледа чипката на хулахопките и било какво прталче што не може убаво да ја скрие долната облека, па се гледа пола градник :puke:

12. LilMissBossy

LilMissBossy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    203
    Морам и ова да го додадам,слика од нашиве дискотеки..Разголени до максимум..Почнаа и ци*ките да ги вадат за Кадевечер.ком :tmi: :D :D :D
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs008.snc4/33744_446215029105_825964105_5068152_4935722_n.jpg

13. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

:o :o
    Зини земјо голтни ме! Брука! Ја жалам девојкава искрено...

А не е чудо, што се нема по дискотеките и кафичите навечер. Да не почнам да кажувам само што се изнагледав претходниот викенд.

Разбирам за излегување деколте, минич...ама ова е скроз излезено од колосек :tmi:

На Sunshine88 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    666
    Да се разголат до коска и нозе (бутови, гзови) и гради и раце и стомаци.

15. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Многу е грдо кога ќе видам некоја со гол стомак... Уште па на тоа да има деколте и доле во кратка сукња - катастрофа... Секогаш е убаво кога само едно нешто е откриено - или нозете или деколтето.. Све заедно е лоша и оросписка комбинација... А гол стомак беше во мода пред 6 години, сега се носат долги маички и блузички... Ама некој заостанува :lol:

На LilMissBossy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.981
    Допаѓања:
    81.316
    Ај што ќе видиш `Росалинди` по дискотеки со цели цвеќарници на глава, па и во школо одат такви.. со огромни панделки и ружи во косите :^) ме иритира ова стварно! Па ајде некоја 7мо/8мо одделенка со марама исповрзана, или најфреш во меморијава - девојчето сигурно имаше едно 11-12 години, облечено во хеланки, туника до под г'з, туфни и панделки по косата и марама врзана како машна - комбинација пука... ма дај и вака ли се пушта мало дете во школо!? Таквите фуфици ме потсеќаат на пудлици за изложба, а и овие `новиве` од прва година ко теткици доаѓаат на настава... катастрофа! :puke:

17. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Мене ме ужаснува тоа што го гледам од средношколките. СРАМОТА!
    Миничи?!? Штикли?!? Кратки панталончиња?!? Деколте?!? Мислам хелооооооу! Шмизли глупички.
    А тие во школиве како ли ги примаат.
    Џабе униформи плаќаат кога ги соблекуваат на одмори, на одредени часови итн.

А мора да надополнам тука и академскиве граѓанки не се нешто полоши.
    И тие се однесуваат средношколски, место како академец, како позрела личност, личност која е полнолетна и која треба да внимава, тие на факултет како да одат во стриптиз бар.

Не ни сакам да спомнувам како беше Скопје за 15ти Септември. Мислев дека матура пак се слави.
    На прв академски час во сатени и штикли? :puke:
    ПОРАСНЕТЕ ДЕВОЈКИ! Уклучете го мозокот, ќе ви треба.

На untitled12, MarchelineAmaru, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.434
    Допаѓања:
    91.663
    Еве денес што видов во еден од нашите градски автобуси-две девојки, средношколки 1ва год. беа. Носеа хеланки, со кратка маичка, светкави обетки и кило шминка на нив.
    Потоа пензионерка со кило шминка и кратка сукња со шлиц огромен, длабоко деколте и светкави обетки.
    Па нели им е срам, тоа беше 10 часот, како можат да си дозволат така во сред бел ден.

А, да, заборавив да напоменам дека средношколките викаа-лилее да побрзам дома, мама ќе си дојде да не ме види ваква.

Значи да не ги обвинуваме само родителите за изгледот на мало-големите девојчиња.

На senjorita-v и MarchelineAmaru им се допаѓа ова.
  19. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Јас па ги обожавам таквите. Си велам самата со умов, супер што ми се најдоја вакви на патот - да знам како никогаш да не изгледам. А да и многу се позитивни, затоа што се диференцираат одма, одма знам дека се тешки специјалки со кои не вреди да си го трошиш времето за муабет. Си заштедувам време.

Знам дека е невозможно да ги игнорираш, како трн во око се, но сепак се трудам во последно време се повеќе и повеќе да се замарам со такви дебили. И да светов појден е во неповрат. Не ни ми се верува тоа да се смени.

20. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Право да ви кажам ми се повраќа ко ќе видам таквине :puke: У школо ги гледам облекле едно фустанче до пола гз хулахопки месо боја тенки и одозгора едно болеро. А шминка 3 кила на претек. Не знаеш кој од кој бетер ... :x

На untitled12 му/ѝ се допаѓа ова.