Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Невкусно, недолично облекување

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 28 октомври 2010.

1. NewYorker

NewYorker Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    95
    Ваквата тема на разговор мене воопшто не ми е нова,во одделение има 5-6 девојчиња кои се секоја вечер во диско и носат тесни фустанчиња до под газ и штикли кои се сигурно 12-13 цм високи.Тоа мене ми е многу недолично и плус не одговара за нивни години.Според мене личат на теткици.А за постарите кога ќе облечат некој тесен фустан со длабоко деколте....тоа е веќе врвот на недлоичноста!Мене тоа ми е одвратно и никогаш не би се прикажала себеси во таква слика. :!:

2. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Грешката не е само кај децата па зарем тие родители не гледаат како се облекува нејзината 14 годишна ќерка? И како воопшто и дозволуваат и даваат пари за на тие години да го купува и носи тоа? Ама не е за маана, кога ќе погледнам жено од 40 години со тесни фармерки и отворени маици воопшто не ме чуди каква гардероба носат нивните 14 годишни ќерки.

На samovila.red. и Cka им се допаѓа ова.
  3. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.819
    Допаѓања:
    39.462
    ^Зошто жена од 40 години не би носела тесни фармерки?Особеноо ако има добро тело??Еве Хајди Клум и цела чета бивши модели и глумици 40+ зами ги предвид,да не набројувам,на многу можам да се сетам.Има и обични жени со добри тела,и во кежуал варијанта,зошто не?Сигурно не оди така во банка да работи.Само немој сега да почнеш дека таму е Македонија ,конзервативни и бла бла.Чиста малициозност.

На senjorita-v, Purelove92 и Viollet им се допаѓа ова.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.784
    Допаѓања:
    61.416
    Невкусно т.е недолично се облекуваат девојки или жени кои што си имаат некој комплекс!!! Сакајки да го одвлечат вниманието од својот комплекс (физички или ментален), со некое парче облека или пак со целокупниот свој имиџ, сакаат да покажат дека „еве јас сум шизла, можам да носам се што ке ми текне“!!! При тоа не размислуваат дали тоа им стои и како околината гледа на нив!!! Предлабоко деколте, претесна облека, прекратка сукња, прејака шминка... А, во суштина треба да си ги скријат градите ( не се во цветот на младоста), да си го покријат дебелкото стомаче, да си ги скријат „фудбалерските“ нозе!!!
    Познавам жени кои имаат над 45, а сеуште се облекуваат како тинејџерки, или како „бугарски певици“ (n) !!! Невкусно и недолично!!!

На Mina_Z, Lady Phoenix, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  5. jloves

jloves Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    219
    Хеланки!! И само тоа. Хеланките се за трчање или за во теретана според мене. А тие шарените или со анимал принт,не разбирам зошто воопшто се продаваат и зошто воопшто некој би ги купил.

На crazylady и joy1 им се допаѓа ова.
  6. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.404
    Допаѓања:
    9.322
    Ги видов другаркиве со штикли на 12 години срам да им е (facepalm)(facepalm)

7. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.165
    Допаѓања:
    17.674
    Што се мешате во туѓи животи? Кој како сака нека си се облекува...
    Се шалам де, не сум јас од светиците. :lol:
    И мене ми е многу невкусно кога ќе видам мали девојчиња од 12+ години со сукничка до газот, тазе пораснатите или недораснатите гради на мегдан, штикла 12 и ајт у град.
    А за постарите жени што внимаваат на изгледот воопшто не ми е грдо ако се помладалачки облечени. Напротив. Ми се допаѓа што си посветуваат внимание на себе и покрај годините. Меѓутоа се во своја граница. Се што е претерано не е убаво.

На Mina_Z, Lady Phoenix и angelche16 им се допаѓа ова.
  8. Kimora

Kimora Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    1.036
    Недолично е кога деца од 12-13 годни се облекуваат како жени,но и кога возрасни жени се облекуваат како тинејџерки.
    И никој не е исклучок од ова правило.

На mimiiiii, Mina_Z, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Невкусно облекување за мене е кога се е изнесено на тањир. На пример девојки со бујни, големи гради кога ќе облечат длабоко деколте кое дури им прави рез на градите, девојки со широки колкови и задник покрупен ќе облечат минич проѕирен или последно што забележав кај мене во град девојка облечена во фустан па дури и чорапа подвезици мрежасти на неа :x или поедноставно кажано едно е да бидеш малку дозирано провокативно во црно кратко фустанче со лесна шминка и малку накит, а друго е да бидеш кич облечена ко бугарска певаљка кои факт е дека се убаво средени за на естрада и за во спот но тој стил во наша македонска средина не е за по локални кафулиња и клубови барем за мене е неприфатливо и да напоменам некогаш и несоодветна облека на несоодветно место може да делува невкусно тоа најчесто се случува ако одите во државна институција, факултет и црква одите облечени ко за во дискотека.

На Mina_Z, joy1, zekzeki и 3 други им се допаѓа ова.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.131
    Допаѓања:
    36.358
    Секогаш се облекувам пристојно. Под невкусно облекување подразбирам да носиш облека која што ти ги открива деловите од телото. Не ми се допаѓа кога ќе видам девојка или жена која што носи минич и лесно може да и се видат 'долната' и г*зот :D и маичка каде што малку фали да и испаднат градите. Според мене, таквиот начин на облекување не добар. Секојдневно гледам таков стил на облекување. Друго што не ми се допаѓа е кога ќе видам како некоја со голем г*з носи тесни хеланки. Мислиш дека во секој момент ќе се распука од позади. :D

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.011
    Допаѓања:
    51.864
    Голем или мал гз, хеланки без маица што ти го покрива гзот, не се пристојни. Освен за вежбање.

На SummerGirl, Nausicaa, Cka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.534
    Допаѓања:
    5.888
    Кaкo штo кaжaa пoгoре 12-13 гoдишни сo минич и извaдени цицињa вo рaст нaнaдвoр, или кaкo мoјa кoмшивкa 50 гoдини се oблекувa кo тинејџеркa.
    Зaбележувaм нa фaкултет грaдник и прoзирнa мaичкa или фустaн минич сo дoлги рaкaв, пa дaј мoлим те нa фaкултет пред прoфесoри миничи и прoзирни блузи сo oгрoмнo декoлте.

Јaс секoгaш внимaвaм нa oблекувaњетo. Тoa пoгoре штo гo пишaв и некoи други штo гo нaпишaa нaвистинa изгледa непријaтнo и невкуснo.

На Lady Phoenix и Luna91 им се допаѓа ова.
  13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.131
    Допаѓања:
    36.358
    Јас имам 2 пара тенки црни хеланки и секогаш ги носам со долга маичка која што ме покрива од позади. Се согласувам со тебе дека не е пристојно да се носат хеланки без долга маичка. На мене тоа ми е многу невкусно.

На Lady Phoenix и crimson им се допаѓа ова.
  14. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Недолично ми е големо деколте, шорцеви, фустанчиња и суќњи од кои што ѕирка газот.

15. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    На прво место малите што се облекуваат екстремно провокативно. Не знам од дома како ги оставаат така.
    После жени во години кои се облекуваат со прекратки миничи и длабоки деколтиња. Јас сум за дотерување, сметам дека жената е жена и на 20 и на 70. Треба дотерување, шмикање, средување се се, ама дамски, не курвински.
    И трето, оние кои имаат поголема телесна тежина и се стегаат во 3 броја помали фармерки, корсети и од сите страни им излегува... Без разлика на телото и тежината секоја жена може да се дотера до максимум и да изгледа грационзо и шик, без да се форсира. Треба секој да се облекува за телото што го има, а не за телото што сака да го има.
    Ова е мое мислење секако, ако некој се пронајде се извинувам. Сепак зависи од вкусот и од тоа какво внимание сакаш да привлечеш.

На Mina_Z, Luna91 и Arthur им се допаѓа ова.
  16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.131
    Допаѓања:
    36.358
    Имам една комшика која е што има 40 и нешто години. Мажена е и има деца отприлика на моја возраст. Секогаш се облекува провокативно. Сукња до пи*ка и маичка со длабоко деколте. Не и личи. Што се однесува до малите девојчиња, се зависи како ги пуштаат од дома. Моја другарка уште од средношколските денови почна да се облекува провокативно, а мајка и цело време и велеше - супер си така. Другаркава и денес се облекува на истиот начин, а има мало дете.

Секој има право да се облекува како што сака, ама навистина некои стилови на облекување не се во ред.

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.165
    Допаѓања:
    17.674
    И морам да се дополнам, испуштив во претходниот пост.
    Проѕирна, чипкана или сличен стил на блузи само со прслук. Толку ми изгледа невкусно особено денски, чудо едно.

На Kimora, eliesaab и crimson им се допаѓа ова.
  18. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Srednovecni zeni so maicki na koi pisuva YOLO Iili Silicone free..:rock:

19. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    За мене невкусно облекување е кога ќе ги видам седнати на кафе каде има најмногу гужва по тренерки е неможам :@,девојчина кога ке видам со прозирни хеланки одат на училиште(зборувам за средношколки) ми се блуе и после професорот ме шмека хахахахха:D,на шалтер кога ке видам некоја со цицките на тацна,медицинска сестра со минич и 500кила шминка зелена плава црвена.....и најјако ми е некоја која се мисли дека е фејшн бидејѓи се што си имам

20. Deadhalf

Deadhalf Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    65
    имам другарка која има убаво тело и се облекува некогаш провокативно со многу кратки панталончиња,блузи со деколте и сеа секој нормален дечко,човек ке буља и она ми вика шо к*р глеаат овие:x

На zekzeki, veren и Mina_Z им се допаѓа ова.