Не беше бременост, беше циста но сега имам повторно 2 цртки (пред 5 дена беше многу бледа таа главната цртка, но утрово беше убава, јасна) Ќе полудам до прегледот (го закажав за 4 дена од сега) да видам дали е се во ред. Што да очекувам да видам во 5та недела?
jas sabajle napraviv test, denes trebase da dobijam ispadna pozitiven. Otidov vadev beta 0.11 ... dzabe se izraduvav Da znaete deka moze i lazno pozitiven da ispadne... ili neso imaat utka napraveno vo lab... ili testov ne e ko sho treba .. celata sum zbuneta...ne znam ama ke pocekam uste nekoj den ako ne dobijam...
Дали имаш редовен циклус? Ако бетата е негативна, ако за неколку дена не дојде прави друг тест, да видиш тој што ќе покаже. Инаку преку крв е најсигурно.
da redoven ciklus imam, fala bogu do sega sum nemala problem so hormoni i sl.... niso ke si pocekam nedelava dali ke dobijam...
Mare jas se testirav so laboquick, 5 dena pred da dobijam beshe pozitiven beshe nedela. Vo vtornikot pravev test beshe betata 23. Napravi si denes utre nova bhcg i vidi shto se slucuva, jas mislam deka ne mora da e nevazecki.
Резултатот 0.11 од бетата го прочитав но од колку бета е позитивен според референтните вредности Обично поголемо од 5 е позитивен Да не плашам ама и други здраствени проблеми може да дадат позитивен тест Пап имаш ли правено скоро?
da se mi e uredno, poso pravev hsg posekako mi trebaa cist pap i brisevi. Hormoni napraviv na 3 den ciklus... nemam precka sega za sega ... zdravje samo