Па затоа и прашав, не знам како реагира и какво станува.. реално тоа засушено е веќе секако, ама не знам дали би се сменило со тек на време.. јас реков да го чуваме, маж ми мислеше се зезам... а и не знам зошто би го чувала, ама па не ми се фрла.. Си мислам да си направам една кутија со ствари од бебе - облеката од болница што излезе, пачочето, косичка, првата слика од мене и него на пораѓај.. заради тоа би го чувала
Јас го чувам од првото ќерче. Ништо не му е. Го чувам и ова Едит. Првото се држеше на конче и во систина ми го "извадија". Го ставија во ќесе и ми го дадоа. Некако логично ми беше да го чувам чим така ми го дадоа
Во газичка и пластична кутија. Ние мака измачивме со папочето, падна на 7 ден, ама имаше гранулом, па го лапизиравме 3 пати.
Остаток од папочето кој не е затворен и останува како делче при испаѓањето, велат дека е во форма на печурка, ама кај нас не изгледаше така. При првата посета на патронажната папочето падна кога ја отворивме пелената и таа ни го посочи, но со лапис се среди, среќа што е безболна метода. Еве повеќе детали.
Не, папочето не смее да се наводени 24h откако ќе се лапизира. Јас имам машко, па превентивно ја подвиткав за да не се измочка случајно.
3 недели е стар а папчето сеуште е тука. Чистам два пати на ден со етанол 70% и прашаче ставам Педијатар на вакцини го виде ке падне,ке падне високо било пресечено. А еве никако да падне. Многу долг период нели е?
После три недели му падна на моето, исто како тебе бришев со алкохол и ставав прашок. Немаше гајле, сè си беше во ред.
Не ме читаше тука? Точно 1 месец стоеше. Каков алкохол користиш, од која фирма? Зголеми чистење на 5-6 пати. Мене така ми кажаа.
Куклааа иста судбина си делиме на алкалоид е алкохолот баш твојот. Ај ке зголемам на 5 6 пати да чистам. А суво си е,ни крв ни лимфа
Мене ми кажаа на секое менување на пелена да го чистам со оглед на тоа колку мочаше и какаше барем 6 пати најмалце го чистев и си падна после 1 недела
Хааааахааахаа Што е за право му се тресам едвај кога треба долниот дел да го исчистам страв ми е полека го кревам. А знам дека не ги боли него да не го раскрварам. Ак од сабајле ке си играм
Ме загрижува папчето на малата. Ај што е големо сечено ами и многу е на надвор испакнато. Има шанси растејќи да и се повлече? Вака преку бодито и се познава, многу лошо изгледа. Инаку помина 1 месец како и е паднат.
Не се гледа баш добро на сликата. Да не има гранулом? Имам претходно пишувано за ова, прашајте си педијатар за сигурно.