Мама не му се плаши, ставај хидроген и бриши со газичка, да се исчисти тоа. Папок не боли никогаш, нема него да го боли.
Пишав и во друга тема. И ксј нас има крв на папочето нема мирис нема гној. До сега не го мсчкав со ништо. Синоќа нанпедијатрија ми рекоа со алкохол и бивацин. Нормално е да има крв при пагање на папочето? Уште не ни е паднато.
И кај нас се појави така малце крв околу папочето, па истата ноќ при преслекување падна. Следните неколку дена имаше ко засушенка крв, цело време чистев со алкохол и хидроген и еве по неколку дена си е супер, нема повеќе ништо.
Еве и кај нас пага. Само паничам. Прво дете ми е и немам појма што правам и како да постапам за некој ситуации. Фала ти
Мами само што ни падна папочето. Ставав алкохол додека падне, после препорачано беше хидроген и ништо друго. Има ептен малку засирена крв и во центарот на папчето како слуз, не тече, стои. Не знам што да очекувам и какво треба да биде папчето.
Не! Папоче не се мокри додека не падне, освен ако не го бањаш под млаз директно, како во болница што прават. Ако има крв ќе ставиш бивацин ако не со хидроген или алкохол. Не ми текнува колку % алкохол требаше, мислам беше 70, нека ме исправат ако грешам.
70% алкохол или 3% хидроген, убаво се поткрева и се чисти околу, на тој начин побрзо паѓа, а не со мокрење. @Nela_21
Fala. Prasav bidejki.patronsznata mi rece koa se banja bebe mokri go so voda. Ama mi bese nelogicno.... Fala ti @Emotional123 bivacin e prasok ili sprej?
Може да се намокри ама само со проточна вода, на пример не смее да лежи во водата во корито. И после убаво со алкохол на газичка ќе го избришеш, ќе се исуши. Битно е суво да биде затоа и прашоче Бивацин (банеоцин) се става ако има крв. Кога ќе падне, само после бањање пак пребришуваш со алкохол и прашоче ставај на секое менување пелена, брзо ќе се затвори и тек тогаш можеш да го легнеш во корито.
Хмм не знам, маж ми пред 2 месеци го купи ама којзнае од каде, нема да се сети. Пробај во помалите аптеки.
Тешко мене јас мислев исто е ама се си мислам дека во аптека за бивацин прашак прашував и ми рекоја дефицит дека било ај пак ќе прашам.
Јас па мислев Бивацин веќе не се произведува затоа ме зачуди за Банеоцин да е дефицитарен ама којзнае. @ija Ми текна сега после членката што пиша, ако не ти одговара Ѓорче, има во Бисер една аптека што нарачуваат ако ти е поблиску Аеродром.
Остај, пијана била изгледа. Многу е лошо што и во болница не објаснуваат убаво, туку мора да прашуваме за се. Прашоче е. Маж ми во Ѓорче го купуваше ама не знам во која аптека.
Ni padna papoceto pri presoblekuvanje... E sakam da te prasam tebe i ostanatite, sega so alkohol ke se prebrisuva okolu papoce, ili da stavam hidrogen vo dupceto na papoceto???? Slikav, vaka mu e, vo red li e,? Ne znam kako treba pa da ne panicam
Јас само со алкохол сум чистела. Натопи на стерилна газа и убаво исчисти, пребриши и после наполни го дупчето убаво со прашочето.