Многу бев исплашена си врлев што направив сега погрешно.. се смирив кога ми кажа докторката не е страшно ама пак ме фаќа криза на страв кога гледам не поминува.
Не се мачете, одете на лапизација. Бебето ништо нема да го боли, а и ќе се спречи да се зголеми грануломот и да дојде до инфекција.
Ние имаме 20 дена точно а папчето уште не е паднато. Суво е мислам дека кај и да е ке падне,ама многу време некако. Читам повекето за две недели им паѓаат. Има некоја искуство толку долго да чека за да падне?
Мајки здраво, на малата и падна папчето чистев долго време со хидроген и се си беше ок, ама еве сега гледам неколку дена како да има останато нешто внатре како конци да се. Матичната ми вика ништо не е ок си е ама ја некако не сум мирна дали има простор за паника некоја искуство да ми каже? Фала ви
Дали ставаше прашокче? Стисни повеќе со газата кога чистиш со хидрогрн и стави одозгора стерилна газа. Ако има течност,крв обрати се на лекар.
Во болница кога го пресоблекував бебле откако го имаа избањато и пресоблечено сестрите таму гледав дека папчето и штипката се покриени со пелената. Истото го правев и дома. Денес дојде патронажна и и ја поткрена штипката со папочната врвка и рече дополнително и прашоче освен Етанол затоа што била врвката подебела и повеќе време ќе одело и пелената да биде под папочето Откако си заминаа после бањање при тапкање со бањарката остана како мало засушено делче од врвката и се гледа дека е од страна како веќе да се распаѓа. Нормално ли е тоа да паѓа во делови немам такво искуство, на првото му висеше мал дел и тоа му падна наеднаш во целост.
Ништо алармантно според мене. Јас му го чистев со алкохол,хидроген па прашок. Потоа ставав сува газа и го подвиткував памперсот за да диши,по совет од патронажна.
Снаа ми само хидроген му ставаше секој ден неколку пати во денот др ништо ниту сува газа па за 10 дена и падна штипката и се е во ред
Мајки, јас со двете не редев ништо на попочето, само гледав да не се наводни, искрено не ги ни бањав се додека не падна попочето, 4тиот ден си падна без проблем. Ее сега тука не ги бањаат на болница и не препорачуваат бањање, па така како ни да дојде до намокрување.
Со штипка си идевте дома? Моите немаа. Инаку, јас го чистев со алкохол, а откако падна плус Банеоцин. Дебели им беа папочните и на двајцата, на првото му падна после 3 недели, на второто после 26 дена. Душа ми излезе од бањање во раце.
Здраво, ние сме 2 месеци со папучето се си беше во ред овие ден два почна да се дуе педијатар ни кажа дека мала кила и дека не е страшно, но мене ме загришува тоа што внатре е каки црно како модро и за тоа ни викаат не е ништо, искуство некоја со ваква ситуација?
Како го облекувате детето додека папочната врвка не е падната? Дали ставате газа/завој или слободно дозволувате триење од облеката?