Сум заборавила како беше за нега на папоче? Се додека не падне прво си прскаме со алхокол па на крај ставаме банеоцин прашак? и каде го има алхоколот на спреј што е ? т.е како се вика точно , го нема ни во зегин
Чистиш убаво со газа натопена во алкохол од страните додека не падне, а после паѓање јас ставав хидроген и ако треба (гнојче или крвче) банеоцин.
Девојки папочето падна пред 3-4 дена и беше чисто немаше ни крв ни гној, сега на менување пелена забележав засушена крв, на секое менување пелена му ставам стерилна газичка врз папоче. Иначе папочето беше третирано во болница и ни рекоа дома не треба да ставаме ништо освен да го тапкаме со газичка после бањање да е суво. Што да правам нормално ли е да крвари после 3-4 дена од паѓање?
Мамички, малиот мој е 8 дена. Денеска додека се будевме го држев во раце и видов дека со памперсот со мрдање го чрпнал папокот и и имапе крвче. Звонев на патронажна, исчистив со алкохолче. Само паника ме фати зошто го видов во моментот и беше крвта уште свежа. Пред спиење пак со мрдање пак малку крвче. Убаво доле го местам памперсот за да е далеку од папокот. Утре ке дојде патронажната, само мнг ми е страв, ве молам ако може некоја да сподели ако сте имале слично исксуство.
Stavaj gazicka nad papoceto, nema da se iritira ako dojde vo dopir so pelenata. I prasoce ke stavis ke se se isusi krvta, ne go topi papoceto koga go banjas bebeto i ke se sredi majka
Не, ми кажаа само алкохол. Ке земам бивацин денеска. Не го топам, уште сме на рака миење. Вчера прескокнавме капење зошто испаничив. Ке набавам бивацин денеска.
И нашето малце крвареше пред да падне, и јас бев преплашена тогаш ама немаше причина. Го чистев со алкохол и хидроген. За бањање стававме лепенки. И да се намокри малце не е страшно мама, само исуши го убаво со чепкалка/газичка
Мајки, малото ми е 1 месец, папчето сеуште на менување пелена гледам има гнојче на пелената.. Третирам со етанол и банеоцин, нешо грешка правам изгледа.. Педијатарот пред 2 недели рече добро е да продолжам со банеоцин.. Чаре? Дали да одам утре на педијатар?
Здраво мамички Дали некоја од вас има најдено прашок бивацин,по аптекиве ми кажуваат дека е дефицитарен