Ај уште едно глупо прашање, како го нанесувате прашачево? Истурате врз папочето и така оставате или? Тапкате со нешто, се втријува? До сега само со хидроген 3% одржував, патронажната ми рече и прашоче да земам.
Не сум ставала прашоче. Мене ми рекле прашок само со консултација со педијатар ако крвари од папокот.
Zdravo na kerkami i padna papceto na 8ma den bas denot koga primase vaksina koga befme ja prasav doktorkata dali e dobro mi rece dobro e samo prodolzi da go cistis okolu a ne mi rece nisto da mu stavam jas i stavam gazicka da ne se trza po pampersot ama eve 2 3 pati na gazickata gledam malku krv stavam pudra becutan za da se zasusi vaka se gleda isusheno ali krvca malku ima sovet nekoja inace imame 12 dena odkako sme rodeni vaka e super bebence malku zoltica bebeska ali ne e strasna vejke i pominuva ama papceto me zagrizuva
Na papceto se stava prasok baneocin i cista gaza odozgore ne sum stavala jas obicna bebeska pudra na papce
За папочето се чисти со хидроген и бенеоцин прашок ако најдеш, ако не замена ќе ти дадат. Никако бекутан пудра. Плус пудрата лета , може да ја вдиши. И оставаш без газичка. Да диши , за да заздрави.