Мајки некоја да сподели искуство со папочна кила, дали може нешто да се направи или едноставно се остава на времето? Бебето е предвреме родено, и како што читам обично било честа појава кај нив.
Додека го чистевте папчето со алкохол како го правевте тоа? Не можам баш на јт да најдам видеа како се прави тоа
Ќе ти покажат во болница, со газичка или со чепкалка за уши нежно од сите страни и под папочето не е страшно и битно е неколку пати дневно обавезно за да се исуши побрзо
со газа превиткана на работ со малку алкохол и околу папочето, најпосле ставав бивацин прашок и за ден два падна ...
Да, од матичен педијатар, педијатар во развојно советувалиште и од физијатар. Го купивме од медикус хелп. https://medicushelp.mk/p/49/pojas-za-papochna-kila-kaj-bebinja
Мене од патронажната ми беше кажано, прво со алкохол со газа за дезинфекција само се поминува, потоа ставав хидроген во папочето и кога ќе се направеа меурчиња бришев со друга чиста газа и на крај само бивацин. И после педијатарот ми кажа уште една недела за секој случај само со хидроген или алкохол да го чистам