Чим е веќе засушено ќе падне за неколку денови. Не му ставај веќе ништо освен што ќе си капиш бебе нормално и да сушиш потоа убаво со тапкање.
Само со алкохолче 70% и тапкање ништо друго.. само чудно ми е зошто бе толку многу долго се случи? 5та недела денес, не ми е јасно стварно.. дали пошто на 3-ти ден му ја извадија штипката? плус кратко е пресечено многу.. аман
Не ставај ни алкохол веќе, повеќе од доволно долго си ставала, сега остави природно да отпадне. Ќе биде во ред.
На бебе му падна папочето после 10 дена и продолживме со хидроген 3% да чистиме. Денес приметив дека има крв на папочето. Нормално е? Дали да продолжиме со хидрогенот или да чистам само со вода?
Нормално е крв. Со 70% алкохол и чепкалка за уши можеш да го исчистиш полека кога ќе се засуши, па пак со хидроген додека не се обликува скроз. Банеоцин ставаш 2 пати на ден? Мене ова што го опишав погоре патронажна ми го кажа, супер му беше папочето.
Ставам се освен последното (Банеоцин). Ниту патронажната ниту педијатарот не кажаа дека треба да му ставам нешто такво. Инструкциите беа: додека да му падне папочето чистиш со 70% алкохол и стерилна газа, откако ќе му падне со хидроген 3%. Никој не ми спомна нешто плус освен ова.
Обавезно банеоцин штом има сукрвица. Нормално е тоа, ништо страшно, ама прашоче треба да ставиш. Можда пропуштиле да ти кажат, прашај ги ако сакаш.