Во листот со совети од Чаир пишува алкохол 70% и само тоа користевме и патронажната ни го потврди тоа
На самото папоче капнував и со мрдање се разлеваа капките и тоа 1-2 во ден, но не е на одмет и со газа да го поминеш.Но газа стерилна онаа која секое парче е спакувано како во книжно и такви се 10 во една кутија
Девоjки ете пачето ни е одамна паднато ама сеуште ни излегуват парченца сува крв? Нормално ли е тоа или да си одам утре директно ка лекар
Нас папчето ни падна за 6 дена сега имаме скоро 2 месеци незнам дали да продолжам да му ставам од прашокот папучето си е добро исто како мојот. До колку време треба да му става прашок?
Мене матичната ми рече да прекинам со прашок и само околу со 70% алкохол едно недела дена 10 дена да поминувам и толку. Што значи, додека да направиме 1 месец.
јас прекинав со алкохолот и прашокот веднаш по паѓањето на папчето...па ене супер ни е немаме фала богу никаква компликација ми рекоја доколку се случи папчето да влажни(да испушта некаква течност) тогаш пожелно е да се продолжи со прашокот..
Фала му на бога од кога почнавме смо со алкохол еве немаме никаков проблем со папочето. Уште некоj ден ке го средувам, после ке прекинам.
Nas ni padna 11ot den.Jas go pominuvav so 70posto alkohol natopen na sterilna gazicka go tapkav malce papceto.Potoa stavav bivacin prasok.Ko go banjav bebus vnimavav da ne go natopam mn.papceto.Otkako ni padna, prodolziv uste edna nedela samo so bivacin oti alkoholot mn.ja susese kozickata i pocna da se lupi.
Nas ni padna na petiot den papceto (si go cuvam) ama nisto ne stavam osven sto kapnuvav majcino mleko i babicata koga ide i go cisti.si ja kapeme slobodno,veke ni e recisi zarasneto papceto.
Нас пред една недела ни падна папочето ама уште не е затворени. Има ли место за грижи? Го чистам со 70% алкохол и ставам прашоче ама гледам внатре има нешто бело сеуште....искуство? За колку бреме.се затвора?
Ставај хидроген беколку пати на ден и бриши со памукче, друго бе треба. Од алкохолот нема да заздрави
Акo не мирисa, не мoрaш ништo дa стaвaш. Сaмo гледaј дa е сувo пoсле бањање, ќе се среди сaмo. Oд хидрoгенoт уште пoмaлку ќе зaрaснувa, a мoже дa се пoјaви и крв.
E kako be pomalku ke zarasnuva od hidrogenot? Valjda u bolnica znaat Plus se dur e otvoreno ubavo e da se dezinficira od hidrogenot za da ne se vospali
Лекaри ми кaжaa, плус сaмaтa рaбoтaм сo хидрoген. Нaјбитнo е дa не влaжни. А oд бoлницa сaмo aлкoхoл дoзвoлувaaт, тoј гo суши и пoбрзo пaѓa.
Epa zatoa se brise so pamukce da de isusi. A pres pagjanje e alkohol tocno. Najubavo neka si prasa pedijatar togas
Педијатар и патронажна ми рекоа алкохол. Не е тоа битно, мене ми е дали е нормално толку Време да не е паднато и тоа белото внатре