Мамички на нашето папуче ставав со памукче алкохол 70% но вчера имаше малку крв. Па земав прашоче банеоцин. Денеска имаше пак малку на бодито. Кога ја бањаме ја покриваме со газа, не ја мокрам. Сега тапкам со алкохол, чекам да се исуши и ставам прашок. Што да правам, како да продолжам да го негувам? Страшно ли е тоа што имаше крв? Кога најкасно може да падне папучето, после колку време?
И кај моето бебе имаше крв малце на бодито кога дојде патронажната сестра ми кажа да не се секирам тоа било засирена крв тоа што останало кога ја сечеле врвцата. Истото ми го кажа и педијатарот кога го бањаш бебето гледај да не го мокриш папочето многу покри го со нешто држи го суво продолжи да го чистиш до алкохол земи си 3% хидроген на моево му падна после 10 дена некаде мислам.
Ни падна и нас папучето Сега ставам хидроген, чекам да престане да врие, малку да исуши и ставам прашоче. Така треба? И сега пак да го покривам папучето кога се бањаме? Дека приметив така има малку како лигаво крваво белузлаво. Не е суво. Претходно кога ќе ставев прашоче стоеше до наредното пресоблекување, а сега нема трага од прашочето, изгледа го впива целото
Нас ни падна уште во болница, се беше во ред и денес кога го чистев со алкохол и стапче како крв засушено, а веќе 4 дена и е паднато. Патронажната ми рече дека не треба внатре да се става алкохол, во болница ми рекоа убаво да се исчисти и да се стави после прашоче. Дали има место за паника?
Нашето уште не е паднато, а сега кога го чистев имаше крв. Од памет се извадив. Има ли место за паника....
Вчера на предавање во систина кажаа дека нема проблем и да има малку крвче. тоа било стара крв. Со самото пресекување на папочната врвца тоа веќе престанува да ја врши функцијата. Само суво држи го.
sinoka malku go natopivme, se isplasiv mnogu dodusa go izbrisavme ama primetuvam nekakva krv pomalku na gazickata. se plasam da ne otece ili nesto drugo!?
Не е толку страшно да го натопиш при бањање, но мнооогу е важно убаво да го исушуш после тоа и дезинфицираш со алкпхол или хидроген. На бебето мое така после паѓањето му крвареше по малку. И јас приметував на газата крвче свежа а некогаш при менување пелена и засирена. Не е страшно, може и само да помине но ние промивме дополнителна доза витамин к. Следи ситуација, ако подолго време приметуваш крв или пообемно носи на педијатар.
Здраво мајки, ние арни добри вчера цицаше од мене од вештачки брадавици и цела нооќ со плачки ја поминавмепод мешето. Него, имам друга мака. 12ден ми е откако ни падна папочето а уште има крв. Кога бевме на контрола небеше толку често сега веќе на секоја пелена папочето има крв. Почнувам да се загрижувам ѕвонам кај патронажна не ми креваат. Совет? Му го чистам со хидроген 3% и прашоче. Спојлер: Папоче
@Bebulleee мојов К витамин прими за крварењето и веднаш престана. Однеси го може и со чистење ќе поминете, убаво ќе го исушат со спреј.
Акo веке не си билa пoјди дo педијaтријa. Oдaмнa е пaднaтo пaпoчетo зa се уште дa крвaри. Дaли примaте Д+К или сaмo Д? Крвaрење се јaвувa вo недoстaтoк нa К витaмин. Не е ништo стрaшнo aмa мoрaш дo лекaр.