Со оглед на тоа дека бев во болница со големата 7 дена, веќе и беше паднато и дома само со газичка и го пребришував и чистев со алкохол.
На педијатар мајка одма ќе го носиш бебето. Сепак сте мали и само педијатар е најкомпетентен да даде мислење и совет кога ќе го види. Овде на форум може само да нагаѓаме и сепак неможе да се земе ниеден совет ни мислење од форум.
@Pepa B.. црвенилото се лечи со 100% кантарионово масло, најпрво убаво да се исчисти и исуши со памукче, после исто така на памукче да се врие маслото, има одма да го исуши и да го изела црвенилото, ама ако има и мирис најдобро на педијатар одма. Поздрав
Пред два дена во капење малку се навлажни папочето и од тогаш на секое пресоблекување на памперсот има како кафеав исцедок од папокот. Ставам алкохол и прашок. Нормално е или да одам на педијатар?
Паднато ли е? Тоа што си го наводенила не е страшно. И моето се квасеше. Колку и да се трудиш не може при бањање да е апсолутно суво. Битно е убаво да го исушиш после.
Од како ни падна нас папочето истото ни се случи баш и јас прашував овде пред 3-4 страници и ми кажаа дека е нормално. Ставав прашок и нежно чистев со алкохол и му помина. Ама за да си мирна ако сакаш однеси го нека го видат.
Не му е паднато. Денес беше патронажна сестра, го виде и рече дека нема гајле, ама да ставам само алкохол, без прашок.
На моево му падна пред 3-4 дена и денес на памперсот гледам крв од папочето. А вака да го гледаш нема ништо. Аман веќе најмногу ми беше страв од ова. Што да правам? Ставам пак алкохол и прашок. Паника ме фаќа.
Не е ништо страшно Скорпија, не паничи и кај нас беше исто. Продолжи со алкохолот и прашокот за некој ден ќе се зараби. Ако не мириса и не солзи нема инфекции. Ако ти е мисла нека ве ѕирне педијатар. Кај моето за 3-4 дена зарасна.
Ако не мириса страшно лошо, нема гнојче, не се крижи. Оди само да го пребришат убаво на педијатар, зашто тебе сигурно ти е така страв да фатиш, а они си знаат, ке го исчистат убаво со хидроген И кај мојава влажнеше повеќе време, имаше често крвче на бодито, неа не и падна 14 дена и во Ремедика и го извади една докторка па после пак доста време влажнеше... после матичен мене ми рече прашак не зашто закоравува горе маскира, доле пак е влажно... ми рекоа да чистам само со хидроген, за некој ден веќе супер беше.
@duffi @mariz не мириса. Плус од ко и падна прв пат вака се случува, а јас паничарка... Ќе пратам и ако има и утре ќе одам кај педијатар. Фала ви
Не паничи. Не чисти со алкохол чим паднало, чисти со неколку капки хидроген. Прашоче не се препорачува, освен ако нема потреба. И кај моето девојче се направи крвче откако патронажната го чепна (да се најде во работа). И не беше страшно. Во систина и ја исчистија засирената крв и толку беше
Samo hidrogen. Kapni povekje ostavi da ispeni pa so sterilna gaza ubavo izbrisi. Ne se plasi da pritisnes ne gi boli
Има 8 дена куклава моја и уште и нема паднато папочето, а гледам дека нема да падне ни во скоро време. Тука во Германија и го извадија тоа штипчето и не ми рекоја нисто во врска со папочето. Знам во Мак со првото бебе не ја извадија таа штипката и ставав алкохол. Сега тука незнам што да направам така и е подисушено што знам како да објаснам, незнам што да правам не работаат тука саб и нед а пон незнам дали ке ме примат немам уште средено дукументи за осигурање... некој совет?
На третото ниту штипка не и извадија. Не ставав баш ништо. Самомпадна на 17 ден. Стандардна процедура е тука, нема потреба нешто да правиш или некаде да одиш.