Многу сакам убаво средени дланки. Обично кога правам пилинг на телото ги средувам и нив или со пилинг од маслиново со шеќер или го употребувам пилингот на Адидас. Ставам крема околу кутикулите на рацете и ги отстранувам истите. Ги потсекувам и ги турпијам ноктите и ги мачкам со крема или ги тријам со стара четкичка за заби со смеса од лимон и сода бикарбона за да не пожолтуваат. Им ставам безбоен лак секогаш,а зависно од расположение и ги лакирам. Имам две омилени креми за раце едната на Неутрогена ,другата на Авон од линијата Avon Care.
Моментално што ја користам кремата за раце е еуцерин,добра ми е.А порано коритев една незнам како се викаше,беше со камилица исто и таа ја препорачувам
Редовно користам креми, неколку пати дневно и обично во ташна секогаш си носам со мене. Барем еднаш неделно седнувам да ги средам ноктите - го вадам лакот, ги турпирам целосно, ги чистам кутикулите, ги мачкам со масло и легнувам да спијам. Па следниот ден ги лакирам (обично после ваквото средување ги лакирам со лак за зацврстување и потхранување на ноктите). Имам користено разни креми, ама најмногу ми се погодиле кремата со кал од мртво море од Авон и една од Балеа.
http://www.ladybook.mk/mk/post/4966/14-trikovi-za-manikir-koi-ke-vi-go-olesnat-zhivotot 14 ТРИКОВИ ЗА МАНИКИР КОИ ЌЕ ВИ ГО ОЛЕСНАТ ЖИВОТОТ Ако ви требаат многу саати за да ги добиете совршените нокти и често ви се случува да не успеете да направите француски маникир каков што сакате или да се излакирате без да ја обоите целата кожа околу ноктите, овие 14 трикови ќе ви помогнат да го добиете посакуваното за многу кратко време.........
Mnogu mi se susi kozata na racete vo zima od ladnoto vreme. Koristam krema so glicerin koja ja kupuvam vo dm market megjutoa vo posledno vreme ne e dovolna taka da sega koristam maslo od kantarion navecer pred spienje.
Препорака за крема за раце што брзо впива? Да не е мрсна, ми треба нешто слично на pink jasmine од авон. 2 што ги земав скоро една од биотен и афродита мрсни се, не се сушат убаво.
Девојки може ли да ми препорачате некоја убава крема за раце. Често ги мијам рацете додека сум на работа, а не сакам мрсни креми, дополнително фаќам хартии документи. Ми треба нешто што брзо ќе се впие, ама и ќе трае, затоа што многу брзо ми се сушат
Рацете во глобала ми се ок, меки и не ми се многу суви, но на едната рака од страна на прстите имам како задебелени рапави делови и не помага крема таму, другиот дел од раката ќе омекне, ама на овие нема некоја промена. Да ми препорачате некоја помасна крема за ваквите делови?
Помагајте како да ги оправам ноктите. НЕ ми го префрлајте мислењето во ,,како да не ги грицкам ноктите'' Значи кожата да рацете може да се каже дека ми е добра, ретко ретко ми се суши или пука ама заноктиците ми се уништени.Нон стоп ми се во уста рацете.Со што да ги мачкам некоја крема? Ќе ставам слика овде попосле.Ем немам нокти а и дупки имам..
Маслиново масло и масажа секој ден. Пресечи лимон на пола, забоди ги прстите во него и држи колку можеш да издржиш. После мачкај со маслиново пак. И ова за јадење што е може да го користиш, не ти треба голема количина.
После секој допир на рацете со вода ,обавезно морам да ставам крема ,не го можам чуството на суви раце .Најчесто Нивеа .
Здраво девојки! Не знам дали е соодветно за тука прашањево, но ми треба препорака за течен и цврст сапун за хигиена на раце со сува и чувствителна кожа.. кој нема да придонесе за дополнително сушење и иритација.