Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нега на стапала

Дискусија во 'Тело' започната од Lilit, 28 декември 2009.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Јас имам катастрофални пети, т.е не се пети, копита се :!: Во лето ми е срам да излезам со сандали, тоа петицата позади мислиш дека е ренде, плус не можам потенки хулахопки да облечам, ги кинам позади со грубата кожа, комотно можам со петиве да шмирглам работи :headbang: За среќа есенва си ги пензионирав омилените патики и од тогаш како да ми се оправија стапалата. Досега користев и креми и купки и пилинзи кои ми беа ептен големо малтретирање а сега користам само кремови и сум задоволна.

Еве кој кремчиња ги користам:

Кога ќе ги потрошам планирам да си купам од Балеа, да ги пробам и нив :)

Прикачени фајлови:

• avon 1.jpg
      avon 1.jpg
      Големина на фајлот:
      15 KB
      Прегледи:
      301
    • avon 2.jpg
      avon 2.jpg
      Големина на фајлот:
      14,1 KB
      Прегледи:
      299
    На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.090
    Искрено срам ми е да се пофалам дека сега тоа го правам уште поретко.
    Ама од друга страна никогаш не сум имала проблематични стапала. Најчесто ги средувам дома сама , неможам да поднесам некој друг да ме допира, одвратно ми е и скокотливо.
    Правам ексфолијација додека се туширам ги мачкам стапалата со пилиг за стапала со морска сол од Авон. Го купив во сет со крем кој го користам на крајот. Имам специјален сад за педикир го земав од Грција за ефтини пари. Има три нивоа на ..меурчиња :^) Мислам, некој џакузи ефект. Потоа ги турпирам со ефтина имитација на Пед ег купена од Џамбо, па повторно за измазнувачки ефект со најобична турпија од Орифлејм. Па се мачкам со крем за стапала претходно споменат, тој или некој друг , многу ги имам. На крај ставам пудра за стапала или пак најобична Бекутан пудра и обавезно облекувам дебели памучни чорапи.
    Нокитите пак , најредовно ги потсекувам и ги лакирам по расположение.
    Не препорачувам гел на нокти на стапалата имам чувство дека после со хебла треба да се отстрани. :D

На Selest и Acka22 им се допаѓа ова.
  3. Valentina.Vaki

Valentina.Vaki Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    579
    препорачајте ми ве молам добар салон кадешто услуга за педикир е на ниво и сте задоволни.

4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    5.888
    имало некаков производ од авон или орифлеим за стопала. Испукани ми се и суви и "наталожени" .. Како да ги отстранам?

5. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Сама си ги средувам. Два пати месечно ги ставам во топла вода со сол, ставам крема една мрсна од авон секој ден и си ги турпијам петите.:D

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Madalina

Madalina Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    3
    И јас сама си ги средувам. Еднаш неделно им правам пилинг во склоп на туширање, и неколку пати неделно им ставам крема пред спиење и после облакам чисти чорапчиња. Ноктите ретко ги лакирам, само ги кратам и турпијам еднаш во две недели пошто споро ми растат. Вака навистина лесно се оддржуваат!

7. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    883
    После туширање намачкајте си ги стапалата со вазелин, обичен од аптека ( јас го користам тој со Д пантенол и невен) и облечете чорапи после тоа верувајте стапалата ќе ви бидат препородени. Јас откога го практкувам ова незнам што е груба кожа на стапалата

8. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.773
    Допаѓања:
    17.580
    Секогаш кога се туширам ги турпирам, ги сушам, ги мачкам со крем и прскам со спреј за освежување на стапала. Па стапалата секогаш ми се мазни и свежи.

9. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Јас ги киснам во топла вода, маслиново , етерично масло од лаванда. Потоа ги стругам, па му правам пилинг од кафеав шеќер . На крај ги мачкам со http://bgchocoshop.com/wp-content/uploads/2015/02/Lovely-Scrub.jpg. Секоја вечер пред легнување ги мачкам со кокосово/маслиново , облекувам чорапи и така ги оставам да дејствуваат цела ноќ. Сликата е од претходната недела, еднаш неделно го правам ова. Водата светка од маслата :) 11081667_951722434846628_801065831_n.jpg

На Selest, Acka22, buttercup5 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. CatherineTheFox

CatherineTheFox Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    81
    со производите на авон за нега на стапала и презадоволна сум посебно од пилингот со морска сол
    еднаш неделно правам пилинг а после секое туширање се мачкам со путерот за нега на стапала
    имав волчјо око и здебелена кожа исто така и плускавци, но после ова стапалата ми се нежни како на бебенце :D

11. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    Dodeka bev doma koristev strugalo(kamen) za peti I avon kremi sea tuka skros se zapostaviv Nisho ne mi pomagase se dodeka ne kaciv temperatura vecerva (sho bi rekla majkami andolce ili paracrtamol , kaj da ti go najdam tuka mamooo...) Ma kakvi lekovi ocet na corapi majka corapite u najloni I saat vreme na laptop. Aide rekov da se iskapam ne kje odam skiselena na rab, gledam petite mi se radpagjaat sami gi istriv so sungerce bebeshki mi stanaa... Epa toa bilo lekot

12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    5.888
    Oд кaде земa етеричнo мaслo (кoлку кoштaше и koлку ml )
    ;)

13. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Од аптека ги земам, од 260 денари па нанагоре се движат . Зависно од брендот и од состојката веројатно . По 10 милилитри се, јас толкави шишенца земам. Не знам дали има во поголемо пакување. Но многу се јаки, и се става по неколку капки . Јас годишно купувам 3 етерични масла од ванила , лаванда и цитрон.
    Ги користам една година точно

14. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    24.998
    Дали знае некој каде може да се најде купката за нега на стапала (со чајно дрво и рузмарин) од Olival?

Olival Kupka za njegu stopala.jpg

Патем, ја има ли некој користено? Импресии?

15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.588
    Допаѓања:
    106.430
    Имам голем проблем со испукани петици , ме интересира дали се добри овие креми на Dr. Scholl , не се евтини ама па вршат ли работа? Имам пробано разни креми ама ништо не ми помогнало досега

16. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Јас ја користев кремата и сум многу задоволна.Мене ми помогна да си ги средам петите.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. CinnamonBambi

CinnamonBambi Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    465
    И јас сакав да прашам за Scholl производите, конкретно дијамантскава турпија или како да се викаше. [​IMG]

Зошто јас имам задебелена кожа на предниот дел од стапалото, после прстите, кај што газам уствари. И тоа со ништо не можам да го средам, си правам 2 пати месечно киснење и стругање, ама пак тоа никако не исчезнува... Предлози? Дали да го купам ова погоре или нешто друго?

18. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    И јас размислувам дали да го купам ова на Scholl. Две мои другарки го имаат купено, едната е презадоволна, другата вика за џабе фрлени пари. Не знам на кого да верувам!

19. delevingne

delevingne Популарен член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    да ми препорачате некоја добра турпија за стапала и некој крем за меки стапала?

20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.256
    Допаѓања:
    170.449

го имам за ку*ац не го бива ако сакаш гратис ке ти го дадам на крај пак на турпијата и с навртев а џабе толку пари си плиснав

На aleksandarce97, India и koritsaki им се допаѓа ова.