Нега на стапала

Discussion in 'Тело' started by Lilit, Dec 28, 2009.

1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Фала ви многу @marama и @Annath :hug:

Мене петите со турпијање еднаш неделно се сосема океј. Сега кога е ладно и кога носам чорапи ги средувам еднаш неделно а ги мачкам секој ден, најчесто пред спиење.
    Имам два типа на турпии - едната е за нежно турпијање а едната е за грубо турпијање. Правам купка со крупна обоена сол а потоа турпијам со груба, па со нежна турпија.

[​IMG] [​IMG]

Преку лето им посветувам повеќе внимание, односно еднаш неделно правам купка, а по потреба во текот на туширање ги средувам набрзинка.

Tаа на балеа со уреа не ми се допадна, ама оваа и авон планет спа баш ке ги погледнам (планет спа ако имаат попуст - супер, ако не ке чекам некоја убава понуда). :D

Annath likes this.
  2. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Најпрво фала на информацијата - можеби следно би ги зела Парасофтин. Го имаат сличниот состав и дејство со тие на Балеа, па зошто да не заштедам 50 денари :lol: Да не знае некој чие производство се?

Чорапите на Балеа мене ми го излупија целото стапало, сосе петата. Е сега можеби не сум репер затоа што петите не ми беа ептен оштетени, пооштетен ми беше горниот дел и околу прстите, но ни тие не ми беа сјајни. Вреди да се проба, а лупењето воопшто не е creepy, мене ми е баш satisfying 8-|

Мене сите креми ми се слични, само гледам да е некоја помасна. Моментално ги мачкам со еден стар балсам за усни :D Мислам дека е поважно религиозното мачкање и носење чорапи отколку типот на кремата. Секако би сакала да слушнам ако постои некоја крема за стапала што му го сменила животот на некој :wasntme:

Rebecca_R likes this.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Нема на што, барајќи крема ги погледнав и чорапите, а попустот не е баш занемарлив. :D

Мене целото стапало ми е совршено мазно, освен петите, па лупењето на здраво ткиво ми е многу крипи. :worried:

Јас до сега немам користено крема која е доволно масна, сега ми текна дека можеби павловичева би можела да заврши работа? Мене вазелинот, кој е прилично масен, не ми одговара, дополнително ми ги поти стапалата а не се покажа како ефикасен.

Oxymoron likes this.
  4. Avery

Avery Популарен член

Павловичева ќе ти заврши работа :) Намачкај дебел слој, облечи кесички и чорапи. Верувам дека ќе имаш добар ефект.
    Јас и од тиркизната крема на Алверде сум многу задоволна. Не е многу мрсна, ама многу негува.

Rebecca_R likes this.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Фала многу, сум го заборавила делот со кесички. Која павловичева ја користиш ти? :)

6. referentka

referentka Moderator Staff Member

upload_2018-11-8_14-41-40.jpeg

Јас го препорачувам третиот производ.
    Го имам и го користам.
    Додуши не редовно, повеќе во лето, тогаш ми се упропастуваат стапалата повеќе.

Еднашка и на лактот си ставив , рапав ми дојде, па супер делуваше.
    Само малку јак мирис има кремов.

sorbet, Luminary and Rebecca_R like this.
  7. Avery

Avery Популарен член

Розевата што пишува Витаминска и е со бебенце. На Галафарм мислам беше. Оргиналната павловичева ми е многу скапа за да ја мачкам на стапала :)

Rebecca_R likes this.
  8. Amelia

Amelia Популарен член

Девојки, бидејќи сега одам на фитнес а времето е топло, стапалата ми се цело време испотени, помош некоја или да ставам нешто во патиките?

9. efrosinija

efrosinija Истакнат член

Јекодерм е најдобар за суви пети.Ем ефтино, ем петите како бебешки ги прави.Проверено .Сум пробала секакви видови на креми и ништо не помага како јекодермот.Мириса малку ама навечер ги мачкам и облакам чорапи.

10. nina_lina

nina_lina Истакнат член

Од пред некое време почна да ми се лупи тенок слој на стапалата, поточно делот кај прстите. Дали некоја имала ваков проблем?
    [[​IMG] ][[​IMG] ]

Last edited: May 6, 2019
  11. Ikickabebusce

Ikickabebusce Истакнат член

Да јас имам такво искуство.. Стави во еден леген пиво и топла вода. Стави ги стапалата и седи така 30мин. Ова мене ми помогна..

Ladygugche, Kjutche and nina_lina like this.
  12. resenska

resenska Популарен член

Moze li da mi preporacate salon vo skopje vo koi pravat pedikir na noze i koja cena?

13. Brunhilde

Brunhilde Популарен член

B6E7931F-FE9D-4E66-8F9E-38D26F16AB13.jpeg Јас оваа си го порачав од Амазон и сум премногу задоволна. Го има и во ДМ исто.

14. Annath

Annath Форумски идол

Да не се чудиш ако ти ја влоши состојбата со петиците. Ќе се средиш, следниот ден уште поиспукани, пак ќе се средиш, пак испукани, ужас. Никому не го препорачувам, така ми стои. Само класичен педикир, ова можеби е измислено за брзо средување, ама ја упропастува кожата, за жал.

15. Avery

Avery Популарен член

Ги има некој користено чорапите Парасофтин? E32E8D75-A172-4F0C-AED3-7F23B2D3A38F.jpeg

16. Elence93

Elence93 Форумски идол

Кои чорапи се поагресивни, Парасофтин или Балеа? Стапалата ми се навистина во лоша состојба и сакам да ги опоравам пред да почнам да носам отворени чевли.

17. Leat

Leat Популарен член

Дали може да споделите искуства за педикир во салон? До сега немам пробано, сум ги средувала ноктите сама.
    Колку време ви стои педикирот и на колку време треба да ја повторам постапката, дали го прават со гел, како се движат цените?

18. Queen8

Queen8 Популарен член

Си правам купка со млака вода, морска сол и гел за туширање, потоа ги турпијам петите и останатите делови од стапалата, каде што има потреба, на крај мачкам со некоја помрсна крема и облакам чорапи.

19. zoketo

zoketo Истакнат член

Здраво женски едно прашање за тие што ги користеле Парасофтин чорапите дали помага и за жуљеви ?
    Или ако имате некој лек за жуљеви да ми кажете ❤

20. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Другарка ми купуваше од аптека и dm ханзапласи што содржат киселина против жуљеви, а за целосно да ги излечиш мислам дека не постои нешто.

zoketo likes this.