Спојлер Јас ваква имам. Ептен ми е погодена. Ама најефективен третман за нозе ми се чорапите од Балеа, Feel well Спојлер Прво чорапите, па после една недела кога ќе почнат да се лупат стапалата, една убава купка за киснење, и со турпијата излегува сѐ. Стапалата се после мазни ко бебешко газе.
Ич не ми текнува да ти кажам... Мислам околу 250 или 300 денари, и онака се користат еднаш на неколку месеци. Јас на 3 месеци ги користам, оти имам проблем со петиците, многу ми пукаат и покрај секојдневно мачкање со креми за стапала.
https://www.instagram.com/p/BYtenQkBHgR/ дали знаенекој каде има ваков педикир во Скопје, не за геллакот, туку за целосниот третман?
Да, после една недела од чорапите. Обично на третиот ден откако ќе почне лупењето ги киснам нозете и со турпија ги средувам, излегува се, и стапалата се мазни.
Здраво девојки. Штотуку ги ставив чорапите од балеа. Почнаа да ме печат стапалата. Дали тоа е нормално? И дали треба да масирам за да дојде гелот до стапалата или само да ги држам така?
Јас не осеќав печење, само ладно. Можеби не ти одговара некоја состојка. И не, не треба да се масираат, само ги држиш стапалата во чорапите, најубаво во седечка положба со нозете надолу, рамномерно да биде опфатен секој дел од стапалото.
Исто, наредниот ден ми беа црвени стапалата и повеќе не си правам експерименти, а од што како немам појма , побарај нешто на природна база.
Одлични се, стапалата стануваат прекрасни откако ќе се излупи оштетениот слој и ефектот трае доста. Јас ги користам чорапиве еднаш на 4-5 месеци, зависи од состојбата, а во меѓувреме стандард си ја одржувам кожата со крема и повремено турпирам со обична турпија за стапала.
Јас ги имам користено и едните и другите и исто бев задоволна. После 10тина дена почнаа да се лупат. Дури и каде што имав плускавци ми се среди малку.