Многу се лупи кожата од овие, разбирам дека тоа е целта на пилингот да се излупи слој на кожата али мислам дека овие не се као за нега туку баш ако имаш посериозен проблем. Ја користам природен пилинг од талог од кафе, кокосово масло, кафеав шеќер и екстракт од ванила што сама го спремам.
Има сличен состав со класичниот вазелин, побарај во ДМ го имаше мислам. Само да знаеш дека продукти со ваков состав ја маскираат вистинската состојба на кожата, така што, немој да се чудиш ако стапалата наеднаш ти станат многу суви ако некогаш престанеш да ја употребуваш кремава.
Јас ја користам од Авон лилаковата од лаванда. Секоја вечер пред спиење ставам, стапалата нежни и мирисот преубав. Има и уље од истата колекција, за релакс на стапалата Ако се многу испукани, може да ги поминеш со електрична турпија. А со обична се препорачува често турпијање, барем еднаш неделно.
Ако турпијаш често со електрична, бетер ќе ги направиш. Да закажеш во студио средување на пети со парафин, а после дома продолжи си со нега (крема, парасофтин чорапи, турпијање со обична турпија). Мислам така ќе се среди.
Предлог за домашен третман на стапала? Потребно е многу да ми омекни кожата и да ги средам жулчињата. Исто така сува ми е кожата, па сакам длабински да ја хидрирам. Ако имате искуство некакво, би сакала да ми кажете дали во домашни услови можам парафински третман да направам?
Пробај ги парасофтин чорапите ги имаат прикачено погоре, јас се преродив со нив со само еден третман. Не гребам повеќе Е сега имам проблем да најдам добра крема за хидратација.