Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нега на стапала

Дискусија во 'Тело' започната од Lilit, 28 декември 2009.

1. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.670
    Допаѓања:
    6.542
    Здраво, ми треба предлог за студио за педикир во околината на Аеродром и Ново Лисиче

2. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    2.519
    Ја проба ли да споделиш искуство со кремава?

3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.179
    Допаѓања:
    36.602
    Уште не. Да ја потрошам другата крема. Го имам спрејот за стапала од чајно дрво. Откако го користам немам проблем со потење на стапалата. Па ме интересира мислење за кремава.

На marsilia му/ѝ се допаѓа ова.
  4. zemzela91

zemzela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    252
    Може да споделиш слика од спрејот, против потење на стапала?

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.179
    Допаѓања:
    36.602
    upload_2023-11-4_20-14-39.png

На zemzela91 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ena_11

ena_11 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2015
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    26
    Здраво, ве молам за предлог студио во околина на тафталиџе/центар каде што прават добар педикир?

7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.179
    Допаѓања:
    36.602
    Почнав да ја користам кремава. Супер е. Ја омекнува кожата на стапалата. Се чувствува свежина кога ќе ја нанесам. Ја ставам навечер. И утредента се чувствува дејството.

На simoncelicius и marsilia им се допаѓа ова.
  8. Aljosha

Aljosha Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    166
    Дали има некој пробано парафински третман во некое козметичко студио во Скопје?

Ако може да споделите искуства и препораки.

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.692
    Допаѓања:
    11.035
    Некоја крема за препорака ама крема не да треба да ми стојат толку и толку време..
    Постојано сум со чорапи, значи и на спиење и од тоа нозете не ми дишат и на пети ми е сува кожата ептен, се плашам на лето да не бидат испукани па да си барам чаре на време.

10. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    933
    Допаѓања:
    5.967
    Вазелин мене мн ми помогна.

На Herrera, anggell и molikaMk им се допаѓа ова.
  11. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.897
    Допаѓања:
    7.544
    Не сум искусна у темите за skin care на лице ама пошо си мачам мака со стапалата, да споделам што ми помага. Пошо си цело време со чорапи ставај од кремава на Авон (2), не е некоја да прави чуда ама убаво хидрира. А е некои смешни 230/240ден за 200мл ама долго ќе ти трае. Јас по неколку пати на ден ставам и си облекувам чорапи. Не се одмива кремава, не е како некои маски за стапала.
    Исто после бањање со турпија го тргам оштетениот/сувиот дел од кожата. И ставам од кремава на scholl (1), ја земав поодамна од дм не знам цена. Ама многу помага.
    Исто и Бекутан (3), пошо е помрсна и тешка особено за зима многу ми помага. Ама да знаеш малку ги мрси чорапите.
    Е сега ако си склона кон создавање на тврда кожа, особено на местата кај што удира притисокот на стапалата, најбитно ти е редовно да ги омекнуваш прво со вода па потоа земи помини го местото со некоја понежна турпија за нозе (не оние како ренде, ужасно гребе тоа). Па потоа крема, затоа што многу поефективни ќе бидат така кремите.
    IMG_20240127_130917.jpg

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  12. veris

veris Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2023
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    1.474
    Дали сте ги користиле овие чорапи за стопала од ДМ? Откако ќе ги искористите, пишува дека 14 дена не треба ништо да се користи, така и направив. Приметив дека секој ден се повеќе и повеќе ми се лупат, и не знам дали е нормално. Уште два дена имам до истекот на 14те дена, а изгледаат далеку од омекнати и негувани. Полошо изгледаат отколку што беа. Ве молам за искуство доколку сте користеле вакви или слични exfoliating-foot-mask-with-snail-extract-victoria-beauty (1).jpg

13. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    21
    Здраво, дали некој што има габична инфекција на нокти, ги има кпристено Парасофтин пилинг чорапите? Пишува на упатството дека не е препорачливо при габична инфекција, меѓутоа чисто за искуство доколку некој ги има користено да сподели искуство.

14. Loly Mara

Loly Mara Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    Zdravo, dali nekoj ima nekakvo iskustvo sakam da kupam elektricna turpija za stapala ? Ima efekt i kakov ?

15. Aljosha

Aljosha Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    166
    овие не, имам користено друг пилинг со ист ефект

треба време да се излупи кожата, само не ја корни

16. Powergirl!

Powergirl! Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    69
    Koja turpija za stapala e najdobra ?

17. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Јас би ти го препорачала овој путер за стапала

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.760
    Јас имам користено на Балеа, кожата треба да се лупи, односно да се излупи вишокот. После една недела од чорапите, еве и десет дена нека се, ќе направиш купка за нозете со топла вода и кога ќе омекнат, ќе ја отстраниш мртвата кожа со турпија за пети. После ќе ги исушиш, ќе намачкаш крем за стапала и ќе видиш колку ќе бидат мазни.

Јас имам на др.Шол, џабе фрлени пари. Полоши ми станаа петите од таа турпија, па требаше секој ден да се поминувам со неа, и пак не вадеше се'. Не би препорачала во никој случај.

На veris му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Loly Mara

Loly Mara Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    Nekoe resenie devojki ? :(
    Postojano odam na pedikir i stapalata nikako ne mi se meki… Mnogu mrtva koza..

20. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.897
    Допаѓања:
    7.544
    И јас имам многу сува кожа, задебелени делови кај прстите, не толку кај петата. Зависно каде има најголем притисок при одење.
    Редовно ги турпијам сама стапалата. Ама гледам да не е пречесто. Макс два пати во неделата. И ставам креми, Бекутан засега многу ми помогна. Само што ги масти стапалата и чорапите. Па внимавај да не се лизнеш. Користам и една крема од Авон ама не е нешто вау. И друга една од Др. Шол. Утре ако не заборавам ќе ги сликнам, сега не ми се при рака