Користев летово една крема од Стокомак, од Полска што е тој брендот Bielenda. Нешто најдобро за стапала до сега, за мене барем. Правеше како маска/филм на стапалото, заштитуваше од потење и 10000% спречуваше непријатни мириси. Е, сега, со оглед на тоа дека беше производ кој само одреден период го продаваа (веќе го нема во продажба кај нас), барам препорака за нешто такво, слично. Значи, да има и убав мирис, и да заштитува од потење.
Девојки каде можам да купам онаква спа машина за стапала како по салони што имаат со вода? Најдов некоја страна фибер.мк таму има ама не знам што страна е дали е веродостојна. Скопје некаде има да се купи? Ви благодарам од напред
Препорачајте нешто за испукани пети? Некоја крема маска или било што за омекнување… Турпирање само не ми помага
Не најдов конкретна тема па ќе се обратам тука, имам проблем со ноктите на нозете, многу ми се кршат, на едната нога големиот нокт од летото ми е распукан на пола, го сечам и пак си расти така распукан, на другата пак сега приметив дека е пукнат на среде плочка и се познава дека е влезен воздух. Што да правам, користам не знам, пишете доколку имате некоја препорака.
Пробај со масло од чајно дрво. Ќе капнеш две - три капки и ќе го триеш ноктот. Ова се прави секоја вечер.
Истото мене ми се случува и барам чаре. Таман ќе ми пораснат, убава форма имам и се, и пукаат и се кршат сред плочка. Почнав да ги мачкам со масло од чајно дрво па ќе видиме ефект.