Нега на стапала

Discussion in 'Тело' started by Lilit, Dec 28, 2009.

1. violetblue

violetblue Популарен член

Дали е мрсна како вазелин или е кремаста? Оваа ја имаш во кутија, бидејќи гледам и во туби има

2. Marija..1992

Marija..1992 Активен член

Јас ја земав таа како во кутија, само таа ја видов во ДМ, а и таа ја гледав на интернет, не знам што е разлика и какви се другите.
    Не е мрсна како вазелин, па да не можеш да легнеш зашто насекаде ке исфлекаш. Има доста густина а кога ќе ја нанесеш чувството е како да имаш ставено некоја обична крема. Јас сепак ставав чорапи за да не ја бришам при спиење, но тоа првите 5 дена, сега веќе не.

kozuf and violetblue like this.
  3. sunsetbeach

sunsetbeach Активен член

turpijanje i krema za stapala,
    sekogas gledam koj kakvi stapala ima :D
    fetish na stapala iam (facepalm)

Simon4e0507 and slobodka like this.
  4. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Jas preska gi probav tie od dm corapi piling zelen caj i nane od korejska kozmetika e sega ke vidime kakvi ke mi bidat stapalata

5. KittenLady

KittenLady Истакнат член

Здраво, дали може некој да ми предложи некое место каде што преват медицински педикир?

Simon4e0507 likes this.
  6. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Imas vo studio virtus jas idam tamu i dobro rabotat

7. bookslover

bookslover Популарен член

Промедика естетик, специфично ќе ја бараш Анета. Јас одам со години и сум презадоволна од негата.

franca likes this.
  8. Калатеа

Калатеа Популарен член

Alpressan кремите добри ли се? Некое искуство?

9. bookslover

Како си задоволна од кремава за стапала? Јас ја видов во дм ама некако скапичка ми дојде па да знам дали вреди да ја купам. Генерално не ми се испукани воопшто стапалата знаат само некогаш кога носам долго папучи.

10. Biljana555

Biljana555 Истакнат член

Девојки, дали некој бил на педикир во CorpoFiori во Лептокарија??? Ве молам за искуство?

Tija~ likes this.
  11. bookslover

Малку доцна ми текна да си закажам, следната недела ќе одам на мини одмор, и во промедика ништо немаа слободно.

Дали би можеле да ми препорачате некое студио кадешто прават медицински педикир и сте задоволни?

12. franca

franca Популарен член

Јас почнав да одам во Велвет и сум задоволна, од односот на вработените многу се културни и нормално како ќе те средат ,како сакаш така ,моја препорака

dromka and bookslover like this.
  13. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Во кој ДМ ја има, не може да ја најдам? И дали некоја има електрична турпија за домашна употреба, вреди ли да се купи?

Candice.S likes this.
  14. ThrinaMist

ThrinaMist Истакнат член

Јас обично немам проблем со стапалата ама од летото веројатно дека носев влечки нешто ми се зафркна…
    Ги киснев во топла вода, ставав вазелин крема ама не ми омекнуваат..сега и зимно време уште погруба кожата ми стана и како исушена многу.
    Некое брзо решение?

15. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Јас дојдов да си го искажам своето незадоволство од velvet козметички салон кај пекара Силбо во близина се наоѓаат ...собрав сила сега да пишам иако ова беше случка од летото ,ама толку се разочарав што не сакав да се присетувам (може претерувам ама секако ќе споделам ) , добив ваучер за роденден за педикир јас пресреќна така ,си викам супер ми требаше нешто такво , одам таму ок девојките фини се , се додека не почнаа да прават ,ајде ок што едната девојка цело време сликаше не ми сметаше на почетокот ама цел термин таа сликаше работи во салонот , може и мене ме фатила небитно, имав третман со парафин мислам , парафинот сеуште не се направи како восок нели и треба да стои , мене ми го тргнаа за дали 5мин изгледа брзаа , хоророт сеуште траеше кога дојде до лакирање на ноктите, ми ставија лак и девојчето ми рече да станам ? Викам ок , ќе почекам да се исуши на друг стол , ми рече не не суво е веќе си мислам па минута не помина ? Ми вика облечи си ги чорапите готово си викам ајде може е некој лак што веднаш се суши , луѓе јас дома кога дојдов, бев ушљакана од лак , ноктите на нозете не ми личеа на ништо, веднаш земав ацетон и ги средив , додека другарка дојде да ми ги види ноктите како ми ги направиле исто и мајка ми кога ме прашаа ептен глупо се осетив, се разочарав се изнервирав, што ми е криво што не сликав и не им испратив веднаш слика ете тоа ми е криво од денешен аспект вака кога ќе ми текне зашто ме сликав какви ми беа ноктите и не им испратив !!! Ама толку бев нервозна бидејќи следниот ден требаше да одам на одмор и не сакав да си го расипам одморот , едно тешко разочарување сте ВЕЛВЕТ следен пат ако некој ми даде ваучер за кај вас ќе отидам да си ги барам парите и да барам друг салон ! Никогаш повеќе.

LibreGirl and pinklipstick like this.
  16. kelly.r

kelly.r Популарен член

Јас имав ваква слична случка ама беше маникир, ноктот ми пукна а на другиот нокт ми се разлеа гелот, се вратив ми понудија нов маникир или рефундација,си ги земав парите нормално назад.Можеби била нова, можеби била почетник ама мојата дневница да ја оставам така и да не сум задоволна секако дека ќе се бунам.Во моментот, во истиот ден се решаваат вакви работи после веќе касно е

LibreGirl and Ta-mara like this.
  17. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Исто , кај ВЕЛВЕТ ? Знам, дека требаше да реагирам ама не сакав да си го уништам одморот и не верувам дека ќе ми предложеа рефундација

18. kelly.r

kelly.r Популарен член

Не кај мене во Влае,јас дури и сега би им пишала на мејл на Вибер да си знаат

LibreGirl and Ta-mara like this.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Немам проблем со груба кожа и суви стапала. Повремено користам само пилинг да ги одржувам меки и мазни. Ноктите само ги сечам, ретко ги лакирам, само кога носам сандали. Еден период користев и крема за хидратација, но немам баш потреба од тоа и не користам повеќе.

SummerGirl likes this.
  20. Panda00

Panda00 Истакнат член

Земав крема со уреа наменета за многу суви стапала, барем така пишува на декларацијата.

Некој совет колку често да ја користам за да има ефект? Ја нанесувам наутро и навечер после бањање, ваљда е доволно. :?:

Најмногу ми треба за петите, дали е доволна кремата сама по себе или да земам уште нешто за нега, путер, пилинг некој? Отворена сум за препораки.

LibreGirl likes this.