За петите, после капење кога кожата е мека, убаво помини со турпија за петици (Балеа имаат скроз океј двострани турпии кои се нежни, но супер си ја вршат работата) и намачкај дебел слој од кремата, па облечи си чорапи и нека седат така стапалата некое време. Најубаво преку ноќ, ако можеш да издржиш со чорапи. Мене не ми сметаат чорапи и ова ептен ми помага да не ми се наталожи груба кожа на стапалата. Не памтам да сум имала проблем со кожата на петите некогаш, со години негата ми се состои само од истиов овој крем и турпијата за пети. И маринирањето во чорапи.
Обично кај што се и останатите препарати за нега на стапала. Горе стојат на закачалчиња и има неколку типови. Мене најубава ми е двостраната, но обичната, без метални стругалки.
Јас правам во Промедика, 1500 денари е медицински педикир меѓутоа ќе ја бараш специфично Анета за медицински педикир, другите не ги бива.
Девојки ми треба ваш совет Одам на одмор за 3 дена и не знам што да ставам како да ги омекнам петиве до тогаш Имам дома камен за пети, да пробам со него, ама после тоа што да ставам некоја крема или маска да ми препорачате од која сте задоволни?
Има во ДМ чорапи за една употреба, како маска за стапала. Истурпирај ги прво после туширање ама не додека ти се целосно мокри, туку прво избриши ги со пешкир. И после облечи ги чорапите, а ако можеш да преспиеш со нив најдобро. Јас користам инаку и крема за стапала на Зиаја исто од ДМ, ок е и таа.
Земи ја оваа Балеа крема од ДМ маркет, одлична е за после турпирање. Намачкај пообилно и облечи чорапи, нека ти стојат неколку часа или преку вечер за скроз да упие. Преубав ефект има.
Добра е и оваа крема, многу хидрира и ги омекнува петите. Мене баш ми заврши работа пред одмор. За уште подобра нега, можеш и таа што ти ја препорача Мишела.
Предлог за добра турпија и крема за стапала? Премн сува кожа имам...вазелин ставам ни тој не помага, меки се ден два и пак исто, со секоја крема ми е така..сакам решение бар за подолг период
Balea стаклената турпија мене ми е супер, но не ја препорачувам за премногу често користење, мислам дека не е добро пречесто да се користат толку агресивни турпии. Но навистина вади сè што се наталожило од вишок кожа, само треба да се внимава да не се претера па да се изгребе и површината на кожата. После турпирањето, мачкам обилно од кремата што ја постнав погоре и облекувам чорапи. Турпијава стварно врв, само треба внимателно да се работи со неа за да не отиде премногу па да се изгребе и кожата. Тотално може да се тера само со неа, со малку растојание помеѓу турпирањата за да не се претера. Има и една Balea крема со елен на тубичката, таа ми е исто топ. Ја користам за секојдневна нега на стапалата и има огромна разлика од претходно.
Дали во скоро време ја имате видено турпијава и во кое ДМ,проверено на повеќе места ја нема? Ви благодарам