Имам многу осетливи стапала. Многу брзо ми пукаат петите, ме болат и морам секој ден да се грижам за нив. Пилинг им правам 1,2 пати неделно. Секој ден миење и стругање на петите секој 2 ден. Порано ги мачкав со специјални креми за стапала, со вазелин, со маст од невен, но речиси ништо не ми ги омекнуваше онака како што сакам. Сега ги мачкам со свинска маст. Не ставаме ништо во топењето на салото и маста е чиста. Петите ми се ко на бебенце.
Немам многу проблеми со стапалата. Им правам пилинг еднаш до двапати месечно и потоа ги мачкам со павловичева маст или маст за пети од Орифлејм
Од премногу одење на нозеве секогаш ми се појавува задебелена кожа странично во гориот дел на стапалата и страшно ме нервира зошто тешко се трга и имам и рани направено неколку пати пробувајќи да ги отстранам кожичките. Се мислев да го пробам оној третманот со рибите Може си ги изгрицкаат фино Инаку ставам павловичева понекогаш ама супер ми е.
јас имам задебелена кожа што понекогаш грепка и ги давам нозете во топла вода,па со турпија,па со јајцето,и со грицкалка пробував да сечам,за крема да не правам муабет 50% помага,срамота,сакам да одам на педикир,но читајки тука и не е баш добра идеа,ма да сакам да испробам.незнам луѓе помагајте,кој што знае!
стапалата ми се нежни како бебешко газе само во многу топла вода не многу врела да може да си издржи па потоа со турпија и на крај крема и готово.
Немам некои особени проблеми со нега на стапалата, да чукнам во дрво. Ги потопувам во жешка вода со сол и капка етерично масло, ги киснам, рендам со камчето за пети. Сушам, мачкам вазелин или павловичева и мотам во фолија, па во чорап. Еден час си седам мирна, потоа ја вадам фолијата, пребришувам. Ноктите секогаш ми се кратко исечени, немаат потреба од турпија, налакирани во розева или црвена боја.
Зошто ги моташ во фолија, па во чорапа? Има некој подибар ефект него дирктно на чорапа? Препоставувам за онаа прозирната фолија се работи..
Немам проблем со кожата на стапалата но два-три пати неделно ставам вазелин или детска витаминска маст на Бекутан таа со невен па од малите најлончиња и чорапи,утредента кожата перфектна.
Кој ја пробал ќе знае, подобро нешто и поефикасно за мазни стапала, не сум користела. А инаку маста е на природна база од мед, и има уште 20 употреби сигурно. Се нарачува од претставник на Хемел, или може да се купи од Космо
Овој “третман“ го правам преку една недела: Во топла вода со малку купка и сол ги оставам стапалата околу 15мин. Потоа ги бришам со крпа, ги оставам мааалку влажни и го отстранувам мртвиот слој со турпија за нозе од Oriflame. По турпирањето ги мијам со млака па со ладна вода (под туш), ги мачкам со вазелин од Галафарм и облекуцам чорапи. Откако ќе се впие вазелинот, ги лакирам (најчесто беж или црвено) и спремна сум да ги рекламирам
Прво ги оставам 15тина минути во топла вода. Па ставам пилинг на грубите делови и го тријам со камен за пети или по ново со едно делче за пети од Relax and Tone. По ова ноктите ги мачкам со крема за кутикули/нокти од Авон или една од Дахлиа. Сечам нокти,турпијам и со стапче за кутикули ги буткам кутикулите. Зошто имам екстремно сува кожа ставам маслиново масло ,кеса и стари чорапчиња облекувам. Си седам така колку што можам повеќе. Па се мијам , ставам безбоен лак за зацврстување па лак во боја и уште еден слој безбоен. Повремено одам на педикир. Обично летно време зошто поизложени ни се тогаш стапалата.
Од Авон имам една крема за стапала на FOOT WORKS- силиконскиот крем за стапала исто така имам од планет спа кремата за стапала со минерали од мртво море и од двете сум презадоволна, ама силиконскиот е за сува кожа на стапалата
Најпрво ги оставам малку во вода со морска сол, ги бришам со погруба крпа. Користам турпија за пети, па ставам вазелин и ги чувам нозете во чорапи.
Најпрво ги оставам малку во вода со морска сол, ги бришам со погруба крпа. Користам турпија за пети, па ставам вазелин и ги чувам нозете во чорапи.
Јас сама си правам пилинг од авон еден, па турпија, па путер за пети и чорапчиња и баш путер се стапалата
Мене ми е ептен груба кожата и ми се лупе на палецот одоздоле, дури понекогаш кога сама ја теглам кожата, ми се појавува крв. Не знам веќе што да ставам од Павличева не ми поминува. Што би ми препорачале да ставам?
^ Си пробала со Вазелин, тоа белото кутивче? Мене петиците ми се склони кон вакви лупешки и ги средувам на тој начин што целото стапало и прстињата ги мачкам со мрсна крема, Павловичева или Вазелин и ги ставам во чорапчиња - обични или од оние перлон, тенките чорапчиња и си преспивам така. Утредента се како нови.
Ги мијам, па стругам со камен грубо речено, ги мачкам со крема, ги средувам ноктите на нозете како ноктите на рацете и ги лакирам. Ова го користам за стругање А некакви посебни третмани од типот на фиш-миш не, у главном ова е, основното
Ги ставам во топла вода и ставам едра сол .. омекнуваат , ја тргам грубата кожа со камен за пети , потоа ставам во вода купка за стапала , ги плакнам и ги мачкам со крем за стапала , производите што ги користам ми се од АВОН ......