Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нега на стапала

Дискусија во 'Тело' започната од Lilit, 28 декември 2009.

1. Allthatglitters21

Allthatglitters21 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    288
    Имаш и во аптеки а видов и во Тинекс.

2. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.434
    Допаѓања:
    91.658
    Имам многу осетливи стапала. Многу брзо ми пукаат петите, ме болат и морам секој ден да се грижам за нив.
    Пилинг им правам 1,2 пати неделно. Секој ден миење и стругање на петите секој 2 ден.
    Порано ги мачкав со специјални креми за стапала, со вазелин, со маст од невен, но речиси ништо не ми ги омекнуваше онака како што сакам.
    Сега ги мачкам со свинска маст. Не ставаме ништо во топењето на салото и маста е чиста.
    Петите ми се ко на бебенце.

3. OneDirection

OneDirection Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    238
    Немам многу проблеми со стапалата. Им правам пилинг еднаш до двапати месечно и потоа ги мачкам со павловичева маст или маст за пети од Орифлејм

4. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Од премногу одење на нозеве секогаш ми се појавува задебелена кожа странично во гориот дел на стапалата и страшно ме нервира зошто тешко се трга и имам и рани направено неколку пати пробувајќи да ги отстранам кожичките. Се мислев да го пробам оној третманот со рибите :D Може си ги изгрицкаат фино :) Инаку ставам павловичева понекогаш ама супер ми е.

5. whitepearl

whitepearl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    38
    јас имам задебелена кожа што понекогаш грепка и ги давам нозете во топла вода,па со турпија,па со јајцето,и со грицкалка пробував да сечам,за крема да не правам муабет 50% помага,срамота,сакам да одам на педикир,но читајки тука и не е баш добра идеа,ма да сакам да испробам.незнам луѓе помагајте,кој што знае! :(

6. Bel-Golub

Bel-Golub Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    48
    стапалата ми се нежни како бебешко газе само во многу топла вода не многу врела да може да си издржи па потоа со турпија и на крај крема и готово.

7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Немам некои особени проблеми со нега на стапалата, да чукнам во дрво.
    Ги потопувам во жешка вода со сол и капка етерично масло, ги киснам, рендам со камчето за пети.
    Сушам, мачкам вазелин или павловичева и мотам во фолија, па во чорап.
    Еден час си седам мирна, потоа ја вадам фолијата, пребришувам.
    Ноктите секогаш ми се кратко исечени, немаат потреба од турпија, налакирани во розева или црвена боја.

8. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Зошто ги моташ во фолија, па во чорапа?
    Има некој подибар ефект него дирктно на чорапа?
    Препоставувам за онаа прозирната фолија се работи..

9. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Немам проблем со кожата на стапалата но два-три пати неделно ставам вазелин или детска витаминска маст на Бекутан таа со невен па од малите најлончиња и чорапи,утредента кожата перфектна.

10. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Кој ја пробал ќе знае, подобро нешто и поефикасно за мазни стапала, не сум користела.
    А инаку маста е на природна база од мед, и има уште 20 употреби сигурно.
    Се нарачува од претставник на Хемел, или може да се купи од Космо

11. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Овој “третман“ го правам преку една недела:

Во топла вода со малку купка и сол ги оставам стапалата околу 15мин. Потоа ги бришам со крпа, ги оставам мааалку влажни и го отстранувам мртвиот слој со турпија за нозе од Oriflame.
    По турпирањето ги мијам со млака па со ладна вода (под туш), ги мачкам со вазелин од Галафарм и облекуцам чорапи. Откако ќе се впие вазелинот, ги лакирам (најчесто беж или црвено) и спремна сум да ги рекламирам :lol:

12. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Прво ги оставам 15тина минути во топла вода. Па ставам пилинг на грубите делови и го тријам со камен за пети или по ново со едно делче за пети од Relax and Tone. По ова ноктите ги мачкам со крема за кутикули/нокти од Авон или една од Дахлиа. Сечам нокти,турпијам и со стапче за кутикули ги буткам кутикулите.
    Зошто имам екстремно сува кожа ставам маслиново масло ,кеса и стари чорапчиња облекувам. Си седам така колку што можам повеќе. Па се мијам , ставам безбоен лак за зацврстување па лак во боја и уште еден слој безбоен.
    Повремено одам на педикир. Обично летно време зошто поизложени ни се тогаш стапалата.

13. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Од Авон имам една крема за стапала на FOOT WORKS- силиконскиот крем за стапала исто така имам од планет спа кремата за стапала со минерали од мртво море и од двете сум презадоволна, ама силиконскиот е за сува кожа на стапалата

14. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Најпрво ги оставам малку во вода со морска сол, ги бришам со погруба крпа. Користам турпија за пети, па ставам вазелин и ги чувам нозете во чорапи.

15. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Најпрво ги оставам малку во вода со морска сол, ги бришам со погруба крпа. Користам турпија за пети, па ставам вазелин и ги чувам нозете во чорапи.

16. Heidy

Heidy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    68
    Јас сама си правам пилинг од авон еден, па турпија, па путер за пети и чорапчиња и баш путер се стапалата :rofl:

17. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Мене ми е ептен груба кожата и ми се лупе на палецот одоздоле, дури понекогаш кога сама ја теглам кожата, ми се појавува крв. Не знам веќе што да ставам од Павличева не ми поминува. Што би ми препорачале да ставам?

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.971
    Допаѓања:
    81.303
    ^ Си пробала со Вазелин, тоа белото кутивче?
    Мене петиците ми се склони кон вакви лупешки и ги средувам на тој начин што целото стапало и прстињата ги мачкам со мрсна крема, Павловичева или Вазелин и ги ставам во чорапчиња - обични или од оние перлон, тенките чорапчиња и си преспивам така.
    Утредента се како нови. :)

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ги мијам, па стругам со камен грубо речено, ги мачкам со крема, ги средувам ноктите на нозете како ноктите на рацете и ги лакирам. Ова го користам за стругање
    А некакви посебни третмани од типот на фиш-миш не, у главном ова е, основното :D

20. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    Ги ставам во топла вода и ставам едра сол .. омекнуваат , ја тргам грубата кожа со камен за пети , потоа ставам во вода купка за стапала , ги плакнам и ги мачкам со крем за стапала , производите што ги користам ми се од АВОН ...... :D