Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нега на стапала

Дискусија во 'Тело' започната од Lilit, 28 декември 2009.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Тамн ги средив нозеве, и пак почна едното стапало премногу да ми се стврднува кај прстите горе,а тамн мислев дека ги најдов совршениот спој, мешавина од вазелин и павловичева, ама не, пак иста песна.
    Сега ја земав неутрогена за екстремно сува кожа, иаку е за тело, другарка ми со неа ги мачка рацете а има пресуви само таа и помага, па ќе видиме.
    Ако и тоа не делува,предложете крема да ја имам у back up plan?
    Ги стругам колку можам, ама и нов камен треба да си купам,тоа од авон или орифлејм за стругање на стапала ми се скрши,а беше подобро него каменот кој моментално го иам,(башка и целиот процес на рендање на петичкиве, уф ме еши и ме ужаснува ама јбг шта се мора, мора се)
    И праам купка еднаш неделно со едно од авон од лаванда, солидно е за таа цена е и бајаги трае.
    Имам посебни чорапчиња само за стапала,100 посто памучни и редовно кога се мачкам ги облeкувам нив едно 3-4 саати да отстојат.
    Aj донт ноу ват елс то до,плс хелп ми :(
    И не си играјте деца со секакви сандали и кондури, мене ова ми се случи летово од едни лоши сандали, претесни и со долгочасовно носење и стоење со нив, стапалата лом си ги напраив, уште неможам скроз да ги опраам, а никогаш не се умала промлематични стапала :devil:

2. Natasha2012

Natasha2012 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    416
    redovno si gi sreduvam petite, sakam ubavo da izgledat i da se nalakirani. si odam na pedikir i epten mi e ubavo koga odam. nesakam koga ke vidam peti ne sredeni posebno letniot periot.

3. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879
    Одкако почнав да работам и постојано сум на нога си ги уништив стапалата. Ми се појавија бели плускавци кои стануваат се поголеми и поголеми и се покрути. Порано ги стругав со камен , претходно во купка ставав обична нивеа крема и во чорапа , ама сега не ми помага тоа.
    Дај препорачајте ми нешто ефикасно !!!!!!!??????

4. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    ^ Прави си топли купки со морска сол и чувај ги стапалата дур не се олади водата, ќе ти се опуштат. Потоа убаво исуши ги, намачкај ги со вазелин и замотај ги во фолија (онаа проѕирната што е) или можеш во кеси да ги ставиш, облечи чорапи и легни си, утре дента ќе ти се ко нови. :)

На A-j-a и LetsTalkFashion им се допаѓа ова.
  5. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879
    Ќе си купам деновиве вазелин дека моментално немам и ќе пробам.
    Фала ти :) :*

На la-chicka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    стапалата ми се ептен битни ,сакам секогаш да ми бидат средени меки и нежнички :angel: .
    значи нема ништо погрдо од кога ке видам некоја девојка со испукани пети и несредени нокти :puke:
    послем бањање ги стругам со Relax & Tone масажерот па ги мачкам со павловичева или вазелин така подебел слој си облекувам чорапки и то је то ... што се тиче за ноктите секогаш ми се средени и излакирани .

7. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Јас го имам баш обратниот проблем :/ Се потам многу на стапалата, ги мијам стално ги средувам итн, али незнам како да го спречам потењето :worried: хелп?

8. Amazing

Amazing Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    33
    Во орифлејм има спреј за освежување на стапала.Јас го имам и задоволна сум цело време ми се суви стапалата,не ми потат :rofl: 349ден е ама ако го начекаш на попуст паѓа и до 250 8) позз

9. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Со каква козметика ги негувате вашите стапала?!

Со кремови се разбира. Користам понекогаш павловичева и си облакам чорапи, а секој месец си порачувам од Авон од тие кремите "Foot work". :)

Дали го препуштате тоа на професионалец и често одите на педикир или тоа го правите сами дома?!

Епа си имам козметичарка и таа прави депилации, маники и педикири идруги работи. Кога нема да стигнам еднаш во месец да одам кај нејзе тогаш си правам дома. Фемина ми даде исто корисни совите како оваа статија:

http://www.femina.mk/%D1%83%D0%B1%D0%B0 ... 0%B2%D0%B8

Како се справувате со сувата,а често пати и болна кожа на стапалата?!

Со камен за триење стапала и после ставам крем.

Дали претпочитате лакирани нокти на нозете или природни убаво средени?!

Секогаш различно!

10. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    Па ги мијам секој ден и менувам чорапи. Имам крем за стапала од Орифлем за неутрализирање на миризба и за да не ми се потат толку многу. Оваа е:

Прикачени фајлови:

• 22690_1.png
      22690_1.png
      Големина на фајлот:
      154,9 KB
      Прегледи:
      166
  11. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Го испробав ова и сабајлето стапалата поубави никад не биле, меки, мазни..абе ми идеше да се галам со нив. Ептен ми се обнови, ми заживеа кожата. Дефинитовно вазелинот е многу подобра опција од павловичева.

12. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    ^ Да ептен делува, ама сум го заборавила делот со стругањето, иако се подразбира :tmi: :D Кога ќе омекнат малце во водата, се стругаат со камен за пети, па се сушат и се мачкаат со вазелин. :)

13. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Јас си користам ваква крема од Орифлејм:
    Им ја препорачувам на сите со испукани петици. Си ја порачав од каталогот на Oriflame за само 139 ден. и за 2-3 дена ми стаса. Имав испукана кожа на петите и ја стругав со каменчиња,ја мачкав креми и ништо не ми помогна. За 2-3 дена со кремата петите ми се како на бебе 8)

На aleks26 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Јас прво ги `потопувам` во леген со топла вода во кој имам ставено од Балеа кристалите за нозе,на база на масло се. И така омекнати ги стругам со камен од сулфур исто на Балеа. После ги средувам ноктите,ги сечам,им ставам крема за нокти на Авон,ги буткам кутикулите,ако имам ставено лак го вадам и ги тријам со паста и лимон за да си го вратат сјајот и природната боја ноктите. Ретко ги турпијам.Се ежам од тоа. На крај ги мачкам со безбоен лак за зацврстување,а летно време и со некоја боичка. На крај ставам дебел слој на мрсна крема или вазелин.А,во последно време хит ми е кремата од рузмарин од Балеа.(Жими се не добивам процент за рекламава што им ја удрив. :D ) Облекувам чорапи и тоа е тоа. :) Обожавам средени стапала,така што ова ми е редовна рутина,еднаш неделно или обавезно еднаш на две недели.

15. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Јас имам ужасно проблематични стапала. Преку ден ги киснам во вода со морска сол, со турпија ја средувам вишокот кожа наталожена, а мачкам и од кремите на авон, и маски мачкам пред бањање. Исто користам и од Орифлеим спреј и антиперспирант.

16. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Јас после секое бајнање си ги мачам со кремата од Авон , значи позадоволна јас не сум била . Искрено не верував дека ќе ми бидат меки петиците ама ми ко за чудо меки ми се и ептен ептен сум задоволна :D
    Еве видете за која крема зборувам

Прикачени фајлови:

17. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Јас овој го користам, убав ми е, посебно за во лето освежува, има мирис на нане супер ми е :)
    Пред да го нанесам ги држам во топла вода со морска сол, ги стругам со камен за стапала и после ова :)
    Никогаш не сум отишла на педикир, едно време сакав, ама од кога стрина ми ми кажа дека од кога почнала да оди кај некоја и се направиле некои плускавци на нозете, веројатно недоволна хигиена или незнам што, се откажав. Знам дека секаде не е така, нормално, меѓутоа некако добив фобија, подобро вака дома ќе си ги средувам. Што знам може ќе се решам.. некој ден :lol:

18. Venera.13

Venera.13 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    15
    Убаво е понекогаш да се разглаите себеси и да си дозволите некој друг тоа да го стори за вас :)) И јас сама си ги средувам меѓутоа еднаш отидов на педикир ( платив 700 денари за него) али затоа после тоа се осеќав како да газам на облачиња од што толку ми беа меки и нежни ( на пример јас сама неможам до тој степен да си ги средам) плус ептен те тинтраат за тие 700 денари па масажи па ова она ,одлично е :))

19. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    И јас ја препорачувам кремата- не ми се веруваше кое чудо го направи, веднаш после првото нанесување имаше неверојатно подобрување на состојбата на моите петици.
    Прекрасна е, досега овој ефект не ми го дала ниту една крема.
    Пробајте ја- нема да зажалите, гарантирам.

Кулједи, јас ја земав по набавна цена, мислам дека 100 денари ја платив :P

20. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Јас се откажав од купечки пилинзи и такви работи.
    Сега користам само морска сол
    12 денари за килограм :)

Ги потопувам нозете во топла вода во која имам растворено од солта, а освен тоа си правам и пилинг со истата, бидејќи е крупна. Ги тријам стапалата и со камен, потоа ги плакнам, се мачкам и се масирам со вазелин, облекувам чорапки и толку :)

На Angelche, mamma-mia, tweety26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.