Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нега на стапала

Дискусија во 'Тело' започната од Lilit, 28 декември 2009.

1. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378

- оваа ја користам моментално .. не е лоша, ги прави меки стапалата :)

2. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    За разлика , па мене ми е ужас со големо У :D толку усво стои ногата потоа абе едно чудо .

3. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Па што знам.. различно е веројатно кај секого. Во суштина јас немам проблем со сува и груба кожа на стапалата, така да ова ми доаѓа како еден вид основна нега, мене ми е океј, немам потреба за нешто поекстремно сега за сега :)

4. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Јас имам проблем со миризбата на стапалата. :$ Некој совет? :)

5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    5.888
    чевлите бриши ги внатре со влажни марами и потоа пудро во прав (јас користам бекутан) напрскај ги внатре...
    1 во неделата нека отстојат со сода бикарбона една вечер

6. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Чевлите да стојат во сода бикарбона или стапалата?

7. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Најискрено не видов ништо чудотворно во кремава од хемел.
    Павловичева оригналната има поделотоворно дејство него кремов.
    А за пари да не праиме муабет 30 грама 250 денари мислам беше.
    Омекнува краткотрајно, а нанесувам по пропис на влажни стапала не облекувам чорапи одма чекам да впие убаво и џабе.
    Секој ден ставав една недела со надеж дека другата недела нема толку брзо да ми се заврстуваат, али џабе. И тоа не дека имам којзане колку проблематични стапала, еднинствено ми се зацврстубаат на петата само малку али па и со вакви препрарати не требаше ни тоа.
    Не си фрлајте пари напразно, барем за тие пари 2 павловичеви ќе си купев.

8. FeminineGirl

FeminineGirl Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Devojki, veke pustiv ovoj link na drugata tema, no eve za piling i nega! Jas sum golem fan, pa na site im gi preporacuvam proizvodite:
    http://www.facebook.com/DivaSoap

9. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    5.888
    Морска сол.. од каде набавувате???

10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    5.888
    внатре во чевлите да ставете сода бикарбона..таа ја влече миризбата

11. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.561
    Морска сол има во сите поголеми маркети и може да се најде.
    Јас летово прв пат се соочив со проблемот наречен непријатна миризба на стапалата од едни балетанки кои божем ги купив скапо демек поквалитетни да бидат ама ништо.Летото и топлото време си го прават своето и ако нејке човек да му се потат нозете само отворени чевли се мајката.

Иначе по препорака почнав да користам пудра за нозе од која сум презадовлна . Се вика dr. plant foot care timijan ја купувам од Зегин и кошта околу 200 денари. Се спасив од кога почнав да ја користам пудрава. Но не е само тоа сепак сметам дека многу големо влијание имаат и квалитетните обувки не само ради реда купени од некоја кинеска продавница и сличните на нејзе. Еве овие моите што се жалев летово од нив сеа од кога залади не ме потат и супер ми се. Пудрата изгледа вака:

12. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    За нега на стапалата сум користела се и сешто, турпии, пилинзи, креми и така натаму... Имам груби пети и многу време посветувам на нив, ги турпијам секој втор ден, мислам дека ги имам испробано сите креми за нозе- од најевтини па се до оние најскапи- ниту една не се покажа којзнае колку- немаше некој долготраен ефект...

Ама последните две недели си купив една крема која вреди за сите пари- ги мачкам нозете пред легнување, облекувам чорапи и кога ќе станам нозете меки ко памук, а пилинг и турпијање еднаш неделно...

13. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Најдов нова маска преубава за стапала,во стаклено садче ставете маслиново масло и малку лосион(ама без мирис нека биде) и ставете го да се стопли неколку секунди во микробранова. После внимателно се мачкаат стапалата се замотува со фолија и се облекуваат памучни,ама подебелки чорапи за да не направите се лом. Отспијте така за длабока хидратација. Супер делува.

Ако може да ми кажете каде да најдам убав и не прескап сет за нокти, ми треба стапче за кутикули,грицкалка онаа за кутикули што е и турпии за нокти.

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.970
    Допаѓања:
    81.302
    Види си во Џамбо, во одделот кај негата за нокти. Имаше разноразни сепаратори за прстињата, стапчиња и ситнурии од тој тип.
    И да ги купиш одделно сигурно нема да ти испаднат нешто многу скапо.
    Или пак провери во ДМ (јас конкретно разгледував во онаа продавница во Веро-Џамбо). Ќе бараш во оној агол доле десно откако ќе влезеш. Не знам за кој тип на козметика станува збор, ама имаше такви нешта ако не се лажам. Или пак таму кај што им стојат ножички за нокти, грицкалки итн, некаде на почеток. :)

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Tame

Tame Нов член

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    na grouper ima ubavi zdelki, pa ako bila nekoja vo stiva vi ili sirena dali mozhe da mi kazhe kakvi se uslovite, da mi preporacha koe studio e podobro, za pedikir zboruvam ^_^

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Редовно одам на педикир, а во домашни услови се грижам за моите стапала на следниов начин. Со ноже ја отстранувам здебелената кожа одкако малку ќе ги покиснам нозете во купка или морска сол. Потоа плакнам со ладна вода, ги мачкам со вазелин или со павловичева, облекувам памучни чорапчиња и ко нови ми се. Ноктите на нозете, посебно на палците секогаш ги оставам да ми пораснат малку повеќе (се обудувам да ја искоренам навиката да ги сечам до живец) затоа што ако ги скратам повеќе ненормално ме болат, посебно во зима. Најнормално си ги турпирам и во зима не ги лакирам, може понекогаш да им ставам некоја база за заштита и зацврстување и тоа е тоа.

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lutki4ka

Lutki4ka Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    mims-89 , mora da se mackaat so pavloviceva i vazelin? Ne mozi so nekoi drugi kremi ?

Isto uste nesto me interesira za mazni stapala imam slusnato deka se pokisnuvale nozete t.e se pravelo kupka
    od jabolkov ocet i voda.
    Dali ima nekoj probano so ova i kako deluva , kolku se tura jabolkov ocet a kolku voda me interesira??
    Pozz srcki mwahh :D .

18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Не мора, но мене лично ми е најубаво со тоа да ги мачкам затоа што се најмасни. Можеш со било каква крема или пак крема наменета специјално за нега на стапала. ова за оцетото прв пат слушам, немам пробано.

19. Lutki4ka

Lutki4ka Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    mims-89 , ok falaa srcka :* :D

20. Heidy

Heidy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    68
    исто,презадоволна сум,скептична бев затоа што е oriflame нели,ама :clap: од мене,а не е ни скапа