Нега на тело!

Дискусија во 'Тело' започната од Lilit, 28 декември 2009.

1. Fallin-ForHisSmile

Fallin-ForHisSmile Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    180
    Најпрвин се туширам двапади дневно. (Секако некогаш и повеке пати дневно, кога имам потреба). Насабајле (пред почнување на денот) и навечер (пред легнување). Можам да се пофалам за прилично прекрасна кожа на која не и треба посебна нега. Се туширам со Dove гел за туширање а лицето го мијам со Dove сапун. Кога се истуширам си нанесувам млеко за тело и на лице, дланки и стапала (немојте да ми се смеете) си ставам SOLEA помада :$ . Обична помада. Тоа е тоа. А секако се грижам и за моите нокти, коса, очи, уши и сл....

2. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40
    За туширање користам ДОВЕ сапун, геловите ми предизвикуваат црвенило и чешање. А млека за тела и лосиони користам мнооггууу и различни видови, почнувајќи од Viktoriassecret, Seventeen, Gosh, Avon,H & M, Oriflame, Bath and Body Works, и други што ги имам по дома, се мачкам со кое ке ми се најде при рака,особено ги користам пред легување со крем за раце:) На исончан тен ги преферирам тие што го интензивираат или пак севентин со дискретни светки, дава многу добар сјај на кожата и има многууу траен мирис..........дури не се истуширам мириса :D

3. m.i.s

m.i.s Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    319
    Користам гел за туширање од мед и млеко на FA , млеко за тело од темјанушка и путерот Planet Spa на Авон , крема за раце од мртво море исто од Авон. Користам и масло за тело од Becutan. :)

4. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Девојки да ве прашам нешто: прв пат ќе се депилирам со восок во коз.студио (до сега само со депилатор и брич дома сум се депилирала) и пошо ќе одам на одмор во август, кога е погодно времето за депилацијата со восок? Недела, 2-3 дена, пред да тргнам на одмор??

5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Нјадобро е така , да, 2-3 дена пред да тргнеш на одмор и после си раат 2 недели, не се замараш со влакна :D

6. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    ^ зависи колку брзо ти раснат.
    јас се издепилирав една недела пред одмор ;)

7. PinkPrincess

PinkPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    121
    Од геловите за туширање користам ги користам оние на Нивеа,Фа...А млеко за тело исто само од Нивеа :)))

8. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Се туширам секој ден и си ставам лосион за тело од авон на рацете нивеа солеа каков што имам крем таков на лицето крем од докторс :)

9. Andzelika

Andzelika Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    176
    Негата на тело ми е претерано битна. Сега на плус 40Ц се туширам наутро и навечер.

Правам пилинг два пати месечно. Моментално го користам пилингот за тело на Gourmand - Vanilla Ice Cream.
    Гел за туширање на Hemel- Honey shower gel.
    За рапавиве ми лакти и коленца крема од невен од РСИ или пак Павловичева.
    Моето незаменливо лосионче на Johnson- Bedtime baby lotion :inlove:
    Антицелулитен гел на Bottega Anticel+ criocel cold efect(мислам дека вака му беше името)
    И за стапала едно ренденце од Авон мислам, за пети незнаменливата крема на Hemel.

Нема ништо поубаво од добро негувано тело ;)

10. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    Стварно ти се приспива од тоа? :D

11. Andzelika

Andzelika Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    176
    ^ Па да почнаа да го препорачуваат на сите кој патат од несоница :D Шала ;)

Незнам искрено мене не ми се приспива, ама бидејќи е за бебиња и има смирувачка арома, може им помага на бебињата полесно да заспијат :?:

12. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Обавезно се туширам секој ден, некогаш и двапати дневно. И големо внимание посветувам на негата на телото. Најчесто се туширам со гел, а не со сапун, затоа што ми ја суши кожата, потоа се мачкам со лосион, крем за раце, крем за лице итн. :)

13. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Јас си го сакам бекутанче . Толку убаво нежно ми мириса страшно. Се туширам еднаш дневно, само кога планинарам или правам некоја друга физчка активност почесто. Овдека зошто немам бекутан, со Kings & Queens - Cinnamon Orange Showergel Queen Isabella. Преубаво!!!

Прикачени фајлови:

14. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Користам гел за туширање од Фа - мед и ванила, и со мрежиката обавезно, а често сакам и да си ја наполнам кадата и да си уживам во мирисот на марципан од прекрасната купка на орифлејм. Правам домашни пилинзи за тело: со талог од кафе си го тријам газето - против целулит :D а за телото си правам пилинг од шеќер и бадемово масло, или пак пченични трици со млеко (после овој пилинг кожата е најмека на свет ).После туширање се мачкам со павловичева маст на стапалата и на газето, а лосиони за тело имам повеќе користено, моментално користам бекутан, задоволна сум од Johnsons'baby bedtime lotion и од авон лосионот од бадем и кокосов путер од 400 мл :inlove: Гледам многумина ги фалите овошните лосиони на авон, оние од 200мл, мене не ми се допаѓаат, повеќето ми се со гадна миризба ( со исклучок на лосионот од ванила и од зашеќерено јаболко ), плус миризбата не трае воопшто, и што е најважно, наместо да ја хидратираат кожата, јас се осеќам како дополнително да ја сушат |(

А, и моментално сум во потрага по нов лосион за тело, по можност да не е бебешки, сакам некој убав овошен мирис, и што е најважно да ја омекнува кожата ( уште си тагувам по лосионот од орифлејм од манго и јогурт, кој за жал го нема повеќе во каталозите ;( )
    Па, ако имате некој предлог за лосион, слободно кажете, ќе ви бидам благодарна :D :D

15. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Моментално го користам овој шампон и ја дотрошувам оваа маска -
    Понекогаш се мијам и со на татко ми шампонот,зашто ми дава многу волумен и сјај а е многу ефтин
    После гел за туширање Адидас Фреш Буст ама не сум многу задоволна па ќе го менувам и така ми е при крај.Сега пак мислам да си земам Нивеа зошто се заљубив во мирисот на Хепи Тајм.А може и Палмолив ики оној што го фалефте од Ванила од Боржуа.
    Интимен гел користам Carefree Sensitive и сега за сега сум задоволна.
    Дезодоранс моментално е Нивеа Енерџи Фреш и баш е фреш :D.Супер е!
    Млека за тело и путери имам неколку,а не ги користам којзнае колку. :|
    Клео,Елдена,Бекутан,Нивеа Експрес хајдрејшн.А сега намерувам да го земам и Нивеа оној за затегнување,што го спомнуваше Пирамитката,пошто ми ги видовте колкави ми се бут(иштата)чињата.

Па,отприлика толку е..Неверувам дека сум заборавила нешто..

16. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Најповеќе што сакам е да си го негувам телото.Во летниот период секој ден се капам и се мачкам со млеко за тело моментално имам бекутан млеко за тело и кожата ми е како на бебе искрено,а во зимата секој втор ден се капам и го мачкам телото со млеко.
    Друго,секако се депилирам,зима било лето било нема врска јас секогаш сум средена :)

17. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40
    Бекутан пудрата ја користам за негување кога кожата ми е иритирана или после депилација/бричење,......ми ја смирува кожата...исто и масло Бекутан,...бебешко си е бебешко....:)

18. Dayse

Dayse Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    133
    Најчесто пудра  Becutan  и масло за тело од Avon.

19. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Лосиони за тело од АвоН...Гел за туширање од Fa со алое вера..и дезодорзансот ми е ист таков..А парфем Little black dress & Pour Blanca :))

20. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    637
    и ја исто :D