Кога станува збор за партнер „за озбилно“ искрено мислам дека е многу подобро со веќе изживеан дечко. Кој видел и доживеал некои работи па нема потреба да се навраќа на сето тоа. Просто и непотребно е да се љубомори за било што што се случило пред вашата врска, и од страната на дечкото и од страната на девојката. Сето тоа зависи од човекот, но од искуство - дечко кој ја изгуби невиноста со мене ме изневери при првите раширени нозе. Една од причините беше што тој беше искомплексиран што јас сум посексуална од него, да си докаже на самиот себе дека „еве и тој може да прцне друга.“ Дечко ми сега има богато искуство, исто како и јас. Тоа на ниеден начин не ни ја загрозува врската, напротив, посозреани сме и поспремни за моногамија. Да не зборам дека сексот е многу подобар.
Никогаш не ми ни текнало да го прашам...тоа што е минато си останува во минатото...најбитни ми се секагашноста и иднината.
Маж ми па се знае за мене во тој поглед, дури и лично ги знае. Не дека јас земав и го запознава со нив туку пред да бидеме заедно ми беше најдобар другар, него се му кажував ми ги знаеше дечковците јас и он бевме како петок и сабота. Сега знае некогаш да ме зеза за некој бивши ама и тогаш ме зезаше во смисла кај го најде ма овој...
Не сакам некој што секаква/никаква можела да го има, ми треба партнер кој си поставил високи критериуми. Почнав да си мислам дека е најубаво да е невин, ама со оглед на тоа што преферирам повозрасни од мене, плус мора да е натпросечно убав, тешко таа работа дека го оставиле девица. Ај, не е толку важно минатото, секој може да се врати на вистинскиот пат. Идеален е некој што делува искусно и опуштено, знае како треба со жени, а сепак без сексуален живот, да живеел асексуално или речиси асексуално пред мене. Ако е возможно тоа воопшто.
Не ме интересира и не ми менува, ама имаме зборано и не памтам како се начна темата. Воопшто не ми смета да знам, ме интересира од моментот кога е со мене па натаму, а за другото како мислел - праел. Не можел да пробва да задоволи некоја потенцијална девојка која ќе ја запознај по 5 години.
Го прашав чисто информативно пред започнување со односи, заради СПБ и сл., а тој знаеше дека јас немав никакво искуство. Не се опседнувам со тие што бил пред мене.