Le shit day. Досадно,не работат продавниците,немаш што да разгледуваш и да сакаш... Евентуално парк,негде на излет е спасот.
Недела ми е за излежување, пиење алкохол сред бел ден, сите симнати филмови во текот на неделата, шлапање со креми по цел ден, ден за прејадување на ручек, редење низ соба и средување алишта, а од шо ми е мака дека ништо не работи освен Рамстор и Веро, одам и купувам козметика. Вечерта си е резервирана за киснење у купатило, бањање, рибање, тинтрање коса и после опет легачење у бањарка, и храна уз ТВ.
Подобро недела, него ли работна седмица. Недела е.. ден за групно капењеее, може утре нема да припаѓам у автобус..
Недела е и ако ти е досадно дојди кајмене на работа да разгледуваш Јас работам во продавница и моментално сум на работа !
абее досадно, нервозно, никакво...сите сме се собрале дома никој во недела не оди ни на работа, ни на училиште, сите нешто бараат, се врткаат де ваму де таму...златен понеделник и секој по патот
Синоним за депресија. Крајно непродуктивен ден, што вклучува искористување на времето 70% во хоризонтална положба, другите 30% се општи физиолошки потреби, евентуално ако не си заглавен во завршување мегаломански обврски.
Недела е денот кога го добиваш Чуството ! Чуството дека утре ке биде срање ден , дека станеш кога ти некеш , дека ке имаш сон од 2-4 саата , дека ке треба да идеш кај што некеш , да правиш обврски кој те мрзи и не ги сакаш , да сретнеш луге кој не ги сакаш , да правиш муабет со луге кој не ги сакаш , и после да дојдеш дома и да се молиш вонземјанци да направат инвазија бидејки подобро е да бегаш и да се спасуваш , него да преживуваш Теророт наречен Понеделник , кој нема да сопре бидејки има уште 3 брака и 1 сестра ... ...вторник , среда , четврток и на крај петок ..... затоа Недела is the day when shit goes down
Недела е...најкутриот ден во седмицата. Сите ја ругаат и скоро никој да не ја сака. Гревче. Ми кажуваа - ќе видиш, кога ќе се вработиш ќе ја засакаш неделата. Ме излажаа. Не ја засакав. А всушност не знам зошто. Недела е синоним за меланхолично-депресивен коктел на дневни атоми кој сепак морам да го пијам. Како сируп од кромид кога сум болна. Затни носот и бутај! Колку и да се трудам да си ја направам поубава, секогаш во позадина си стои оној горчлив вкус. Како кога ќе повратите и ич не ви е убаво на јазикот. А пиете кока кола и се лажете - еј еве, ми пројде. А знаете дека колку само НЕ ви прошло. Е баш така. Сепак знаела и знае дури и неделата да биде убава. Била убава кога мама не бркаше од дома со тато за да може да исчисти а тој секогаш ми ги покажуваше скриените катчиња на Скопје, ме носеше по слаткарници и по стари занаетчиски дуќани во чаршијата. Кога на есен ќе се прошетав во градскиот парк и ич не ми беше гајле дали врне или не. Си ги шуткав пред себе накиснатите паднати лисја. Кога во лето ќе отидам да се бањам и цел ден ми поминува онака. На сонце, покрај базен, со блек апот до мене, на мене, под мене Кога ќе го прележите цел ден покрај неговото тело, го будите го закачате, ве буди, ве закача. Не е дека баш лежите и закачањето не е баш детско и наивно ама ај да речеме, и песната од Леб и сол „Чукни во дрво“ одеднаш добива своја реализација. Кога месам тесто за кифлички и домот ми се полни со неверојатна миризба. И потоа чинијата останува магично празна. Кога ќе си ги испружиме нозете со мајка ми пред телевизор и се смееме за секакви глупости. Кога перам и ги простирам алиштата а низ станот се шири прекрасна миризба на чисто и меко. Кога правам ручек за моите најблиски. Кога и покрај најголемите жештини во лето со најдобрата другарка ќе се изнаручаме мераклиски и божествено во Балила и потоа тргнеме во поход на улиците, а градот толку мирен и празен, и Водњанска толку необично празна, а Водно толку примамливо. Еј, па и не ме излажале до толку. Не била толку лоша неделата
најдосадниот ден во неделата но сепак за -спиење до касно -попладневно кафе со најблиските и пријателите -повторно креветот да го користиме да се одмориме хахахах -малку компјутер -да се среди нешто низ дома -некоја прошетка или филмче со семејството или другарките -подговотвка за следен ден и... -пак кревет хахахахах тоа е недела,ден да се одмориме од се што ни поминало неделата,па следната недела пак исто.. и да не заборавам,многу се чести и излетите на планина ,во некое село или шопинг надвор од мкд млади сме да уживаме треба!
Не ја сакам неделата. Кога сум на распуст, е најтапа ден, а кога сум на училиште (од годинава на факултет) се спремаш за утрешниот ден, викендот завршува.. неубаво.
Убав ден за оние кои сакаат викенд и прошетки во природа... без оглед на обврските кои почнуваат во понеделник! Иначе сабота 19 часот и после-најубавиот дел од неделата
Недела е.... утре И јас патувам. Ќе се одделам од родново место, и срцето тука го оставам. Како половина праска.
Според плановите што ги имаме, најверојатно прво ќе отидеме до Веро да купиме ранци и слични тракатанци. После тоа најверојатно ќе учам.
Недела е ден за победа. Во недела ги тепаме Русите и освојуваме бронзен медал, па нека пукнат душманите.
Недела е најдосаден ден. Особено поради тоа што нема ништо на телевизија и дека е ден пред понеделник