...ден за чистење по дома, средување на ормани, перење и пеглање на облека ... Ама неее, не е до толку досадна оваа недела, овојпат недела е и ден за славње на победата! Едвај чекам да почне натпреварот
Најдосаден ден...толку многу има работи за правење, а на крај скоро ништо и не правам...секогаш едно те исто...ма јас го гледам како ден за одмарање, така рекол и Бог иако тоа одмарање се граничи со досадување и покрај многуте обврски.
Мене недела ми е како и секој друг ден, истите обврски, стани, здипли постелнина, расчисти набризна низ дома, па кафе и Интернет, па спреми за јадење, измиј садови, собери низ соби ако има расфрлано, уклучи машина за перење, прави ручек, играј со детето, ако треба да се бања ќе го избањам, прошетка низ населба, па вечера...воглавно вака, домаќински ми поминува... А како би сакала...Појадок во кревет да ми донесе мажот, па потоа да се истушираме, па да се вратиме пак во кревет каде што ќе ме масира цела од глава до пети со некое ароматично масло, додека во позадина свири некоја релаксирачка музика...ролетните се обазени спуштени до пола ако не и повеќе . Со часови така да се галиме со маж ми и да се заврши со добар с**с, потоа пак туширање, а потоа маж ми да спреми ручек, додека јас одбирам кој фил да го гледаме. Откако ќе завршиме со ручек и со филм, да се дотераме и да ме однесе на Кеј на кафе и десерт, а потоа мала прошетка, па правец дома во кревет, каде што пак ќе добијам масажа и уште еднаш за добра ноќ.
Недела е ден во кој ретко излегувам. Недела е ден кој го користам (демек!) да се приготвам за наредниот работен ден, за обврските, да потсредам низ соба, да исчистам со правосмукалка, да се смени постелнина и разни домаќински работи. Ова се го правам, кога не ме мрзи. А пошто често ме мрзи, се ми е во хаос. Хаотична сум понекогаш, само да не трае многу долго.
Никогаш не сум ја сакала неделата. Секогаш ми носи некоја тешка грутка во градите, имам толку многу обврски а толку малку време. Ниту да се наспиеш и одмориш, ниту да работиш.
ден за излежавање,пиење кафе,гледање некој филм или серија...ден за одмор, а во недела не ми се фаќа книга ,неможам да учам ,има многу други работи за правење па затоа неможам да учам.
Недела е исклучително глупав ден. Знам дека нема кај да бегам, ме чека учење, а утре школо. Завршен е викендот за мене после саботното враќање дома од искачање.
Недела е ден за семеен ручек. Ден кога семејството се собира на купче и си уживаме во денот и меѓусебната блискост
Обично недела ми е ден кога станувам подоцна од спиење, се будам откако ќеркичката ќе се фрли врз нас во брачниот кревет, таа е нашето мало будилниче, со доста пискав „аларм“ и тука денот започнува...Стануваме од постелата, се подготвува семејниот доручек, кој го имаме само еднаш во неделата и тоа токму овој ден, се вари првото утринско кафе, се мешаат мириси на семејна атмосфера и топли ѓевречиња со сусам, а потоа излегуваме на прошетка,најчесто дневна кафе-шема. Кога се враќаме накај дома, обично земаме нешто готово за ручек, скара, печено пиле или фамилијарна пица.Неделното попладне го имам резервирано само за себе и тогаш комплетно си се посветувам себе си, педикир, маникир, гледам некој добар филм, читкам некоја книга... И воопшто не го мразам денот, тоа е единствениот ден од сите седум, кој целосно го поминувам со моето семејство и ми служи за полнење батерии пред новата работна недела.
Неделата е фактички мој ден Сакам кога ќе станам и ми мириса на кафенце кое моите си го пијат во дневна уште во пижами и се смеат, и јас ќе им се фрлам во муабет, и така ќе зборуваме и ќе се смееме, па ќе се договориме што за појадок ручек, па после по дома сите, се маваме, глупости летаат на сите страни, брат ми и тој ќе каже нешто интересно, фраериште тој, ќе заврти некоја зелена, а јас така уживам, додека не дојде понеделник за пак да се вратам во Ск. Недела е ден кога дедо ме чешка цел саат, и уживам, баба ми дава вива сокче коктелче малечко, некогаш и две зависи колку има Недела е ден посебно посветен на семејството и најубавата магична атмосфера, уживам и се чувствувам како бебенце на кое му одат по гз ххххххх