Недела е...

Дискусија во 'Слободно време' започната од doll, 6 декември 2009.

1. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.256
    Досаден е, ама денес има кошарка, така да нема да биди досаден! :)

2. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    ... ден за самоубиство! Посебно кога понеделникот после неделата почнувате со предавања на факултет :puke:

3. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    639
    ...ден за чистење по дома, средување на ормани, перење и пеглање на облека :yawn: ... Ама неее, не е до толку досадна оваа недела, овојпат недела е и ден за славње на победата! Едвај чекам да почне натпреварот :rock:

4. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Најдосаден ден...толку многу има работи за правење, а на крај скоро ништо и не правам...секогаш едно те исто...ма јас го гледам како ден за одмарање, така рекол и Бог :wasntme: иако тоа одмарање се граничи со досадување и покрај многуте обврски. |(

5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Недела е и јас денес треба да учам :geek: :geek: :geek: :geek: :geek:

6. RoseMarie

RoseMarie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    18
    и јас :tmi:

7. myst

myst Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    36
    Мене недела ми е како и секој друг ден, истите обврски, стани, здипли постелнина, расчисти набризна низ дома, па кафе и Интернет, па спреми за јадење, измиј садови, собери низ соби ако има расфрлано, уклучи машина за перење, прави ручек, играј со детето, ако треба да се бања ќе го избањам, прошетка низ населба, па вечера...воглавно вака, домаќински ми поминува...
    А како би сакала...Појадок во кревет да ми донесе мажот, па потоа да се истушираме, па да се вратиме пак во кревет каде што ќе ме масира цела од глава до пети со некое ароматично масло, додека во позадина свири некоја релаксирачка музика...ролетните се обазени спуштени до пола ако не и повеќе :rofl: . Со часови така да се галиме со маж ми и да се заврши со добар с**с, потоа пак туширање, а потоа маж ми да спреми ручек, додека јас одбирам кој фил да го гледаме. Откако ќе завршиме со ручек и со филм, да се дотераме и да ме однесе на Кеј на кафе и десерт, а потоа мала прошетка, па правец дома во кревет, каде што пак ќе добијам масажа и уште еднаш :P за добра ноќ.

8. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Недела е убав ден за прошетка на некое убаво местенце надвор од Скопје :)

9. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Недела е ден кога идам на екскурзија :D

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.977
    Допаѓања:
    108.408
    досаден ден :|

11. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Недела е ден во кој ретко излегувам. Недела е ден кој го користам (демек!) да се приготвам за наредниот работен ден, за обврските, да потсредам низ соба, да исчистам со правосмукалка, да се смени постелнина и разни домаќински работи. Ова се го правам, кога не ме мрзи. А пошто често ме мрзи, се ми е во хаос. Хаотична сум понекогаш, само да не трае многу долго.

12. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    ...најглуп ден :@ секогаш јас треба да учам на овој ден :@ :@ :@

13. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Никогаш не сум ја сакала неделата. |( Секогаш ми носи некоја тешка грутка во градите, имам толку многу обврски а толку малку време. Ниту да се наспиеш и одмориш, ниту да работиш. |(

14. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    637
    денот на досадата |(

15. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    272
  16. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    129
    ден за излежавање,пиење кафе,гледање некој филм или серија...ден за одмор, а во недела не ми се фаќа книга ,неможам да учам ,има многу други работи за правење па затоа неможам да учам.

17. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Недела е исклучително глупав ден.
    Знам дека нема кај да бегам, ме чека учење, а утре школо. Завршен е викендот за мене после саботното враќање дома од искачање. :D

18. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.451
    Недела е ден за семеен ручек. Ден кога семејството се собира на купче и си уживаме во денот и меѓусебната блискост

19. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.606
    Обично недела ми е ден кога станувам подоцна од спиење, се будам откако ќеркичката ќе се фрли врз нас во брачниот кревет, таа е нашето мало будилниче, со доста пискав „аларм“ и тука денот започнува...Стануваме од постелата, се подготвува семејниот доручек, кој го имаме само еднаш во неделата и тоа токму овој ден, се вари првото утринско кафе, се мешаат мириси на семејна атмосфера и топли ѓевречиња со сусам, а потоа излегуваме на прошетка,најчесто дневна кафе-шема.
    Кога се враќаме накај дома, обично земаме нешто готово за ручек, скара, печено пиле или фамилијарна пица.Неделното попладне го имам резервирано само за себе и тогаш комплетно си се посветувам себе си, педикир, маникир, гледам некој добар филм, читкам некоја книга...
    И воопшто не го мразам денот, тоа е единствениот ден од сите седум, кој целосно го поминувам со моето семејство и ми служи за полнење батерии пред новата работна недела.

На barby му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Неделата е фактички мој ден :) Сакам кога ќе станам и ми мириса на кафенце кое моите си го пијат во дневна уште во пижами и се смеат, и јас ќе им се фрлам во муабет, и така ќе зборуваме и ќе се смееме, па ќе се договориме што за појадок ручек, па после по дома сите, се маваме, глупости летаат на сите страни, брат ми и тој ќе каже нешто интересно, фраериште тој, ќе заврти некоја зелена, а јас така уживам, додека не дојде понеделник за пак да се вратам во Ск.
    Недела е ден кога дедо ме чешка цел саат, и уживам, баба ми дава вива сокче коктелче малечко, некогаш и две зависи колку има :lol:
    Недела е ден посебно посветен на семејството и најубавата магична атмосфера, уживам и се чувствувам како бебенце на кое му одат по гз ххххххх