Недела е...

Дискусија во 'Слободно време' започната од doll, 6 декември 2009.

1. Bunny05

Bunny05 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    124
    Тапа ден.Ме будат рано,бидејќи сите се дома и има галама.Треба да учам за наредниот ден,бидејќи нормално петок и сабота денови за одмор не фаќам книга,а бидејќи не сум наспана и учењето не ми оди баш :) Компјутерот е зафатен цел ден,значи се чека ред да се седне оти седат сите од мало до големо :D Јадењето традиционално пилешко и компир или евентуално скара.Вечерта обавезно гледање со милото да се наполнат батериите за утрешниот ден,што е и единствена светла точка во денот. :)

2. orinoco

orinoco Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    88
    тажен ден оти со него викендот си заминува и морам психички да се подготва за на работа плус да ги завршам домашните обврски,чистење, перење, бањање и што ли уште не

3. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.712
    Допаѓања:
    5.491
    Недела е најужас ден за мене,повеќе го сакам понеделник.Наместо да искочам денски во недела,мене 99% од неделите,ме фаќа мрза да се поместам од еден на друг кревет,и по цел ден зевам(иако сум се изнаспала,зевањето е задолжително),па згора на се,се е во брзање тој ден низ дома,како најслободен ден за моите членови во домот.Дали да средиш плакари,избришеш прашина,поминеш со правосмукалка низ соба,нееее па неможам повеќе од ова и да сакам!Каква книга или н екој третман за разубавување тој ден...Единствено ми се допаѓаат неделните вечерни излегувања,иако и тие не се тоа што некогаш беа,но ете можеби тој спомен и сеќавањата на убаво време ,се позитивното во недела.

4. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    2.274
    .. ден за самоубиство :nod:

5. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Веќе е недела...знам што ме очекува..станување од кревет,па ќе ми викаат да ја исчистам собата,ручек со кавги (нормално), па да учам,да се бањам и да си легнам оти сум прва смена...значи напамет знам што ќе правам секоја недела...се на се ГЛУП и ДОСАДЕН ден !

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Вчера беше недела :^) , демек ден за одмор и не треба ништо да се работи, туку да му се посвети на бога.
    Е зошто ова се е во ред, ама никој не го практикува, најчесто во недела се прават генералки низ дома, во недела од сабајле има можност комшивкати да те разбуди со Смукалксиот аларм и онас Вуууууууууууууууууууууууууууууу ти брмчи низ глава дур мајка ти не пушти кај вас смукалка и тогаш веќе поразен мораш да станеш сакал-не сакал, против 2 аларма не можеш н :shake:

На maca99 и Beauchamp им се допаѓа ова.
  7. Justice.Girl

Justice.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    213
    Недела е далеку од денес :lol:
    Во недела најчесто одиме кај баба ми во село каде акам по цел ден :lol: Имаме заеднички ручег :) Сакам да одам на село кај баба ми, само заради брачеда ми (која има 23 години, но смее многу блиски :inlove: ) инаку да седам со баба ми и да ме тера да јадам манџи воопшто не е интересно :shake: :shake:

8. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Eптен глуп и крајно досаден ден! |( Не за друго, дека утре е понеделник и сум у школо.. И тоа ОД САБЈЛЕ. :@ Обично во недела спијам малце, ама сеа до 2 спав :D па после доручек сите заедно, па на компјутер, па ке напишам домашно и сл, па ручек, па ја средувам собата и компјутер се додека не си легнам.

9. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    4.644
    досадно......

10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.795
    Допаѓања:
    163.068
    ...понеделник се спрема,дал се бањаш ил си ставаш крема!

На Hipica и Ariel им се допаѓа ова.
  11. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    ден во кој не сум задоволна од сама себе незнам зошто но скоро секогаш во недела го имам тоа чувство на осаменост , тага , незадоволство од себе си:|..и сево ова од кога сонцето почнува да заоѓа а пред тоа е се ок :)

12. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    ден за одмарање и излежување :D

13. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625

Чудно. Откако го прочитав ова, сфатив дека и јас често се осеќам така. Мислам дека е така поради тоа што најчесто во недела сме на некој начин „отсечени од светот„, сите се по дома, на сите им е досадно а никој не сака да се дружи :)
    Не ја сакам неделата. Ретко се случува да ми е убав денот.Најчесто денот го поминувам целосно сама и пробувам да не се депримирам поради тоа :)

14. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    исто и јас и не можам неделата да ја поднесам :puke:

15. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Недела е ден кога скоро сите се бањаат :rofl:
    А за мене недела е ден кога пукнувам од јадење :D :mm:

16. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Ден за посвета на самиот себе..

17. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Недела е ден кога Том не се замара со Џери!

Недела е ден кога тонеш во здодевност, а нејќеш да и помогнеш на мајка ти во генералката!

Недела е ден кога цел ден се клатеш без веза, за на крај да се каеш оти не си направил ништо продуктивно!

Недела е ден кога ти смета 'рчењето на татко ти во дневната!

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    887
    Недела е толку тапа ден ...кога треба да се спремаш,бањаш,да си научиш и повториш и да си легнеш порано :P

19. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    ...За одмарање,за да се излежаваш цел ден во пижами без трошка грижа на совеста,за да ја поминеш со најблиските,за кафе и колачиња во домашен амбиент...
    Порано не ја сакав неделата,сега ја обожавам.

20. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    ...ден кога уклучуваш машина за перење :D Евтина е струјата :D