Тапа ден.Ме будат рано,бидејќи сите се дома и има галама.Треба да учам за наредниот ден,бидејќи нормално петок и сабота денови за одмор не фаќам книга,а бидејќи не сум наспана и учењето не ми оди баш Компјутерот е зафатен цел ден,значи се чека ред да се седне оти седат сите од мало до големо Јадењето традиционално пилешко и компир или евентуално скара.Вечерта обавезно гледање со милото да се наполнат батериите за утрешниот ден,што е и единствена светла точка во денот.
тажен ден оти со него викендот си заминува и морам психички да се подготва за на работа плус да ги завршам домашните обврски,чистење, перење, бањање и што ли уште не
Недела е најужас ден за мене,повеќе го сакам понеделник.Наместо да искочам денски во недела,мене 99% од неделите,ме фаќа мрза да се поместам од еден на друг кревет,и по цел ден зевам(иако сум се изнаспала,зевањето е задолжително),па згора на се,се е во брзање тој ден низ дома,како најслободен ден за моите членови во домот.Дали да средиш плакари,избришеш прашина,поминеш со правосмукалка низ соба,нееее па неможам повеќе од ова и да сакам!Каква книга или н екој третман за разубавување тој ден...Единствено ми се допаѓаат неделните вечерни излегувања,иако и тие не се тоа што некогаш беа,но ете можеби тој спомен и сеќавањата на убаво време ,се позитивното во недела.
Веќе е недела...знам што ме очекува..станување од кревет,па ќе ми викаат да ја исчистам собата,ручек со кавги (нормално), па да учам,да се бањам и да си легнам оти сум прва смена...значи напамет знам што ќе правам секоја недела...се на се ГЛУП и ДОСАДЕН ден !
Вчера беше недела , демек ден за одмор и не треба ништо да се работи, туку да му се посвети на бога. Е зошто ова се е во ред, ама никој не го практикува, најчесто во недела се прават генералки низ дома, во недела од сабајле има можност комшивкати да те разбуди со Смукалксиот аларм и онас Вуууууууууууууууууууууууууууууу ти брмчи низ глава дур мајка ти не пушти кај вас смукалка и тогаш веќе поразен мораш да станеш сакал-не сакал, против 2 аларма не можеш н
Недела е далеку од денес Во недела најчесто одиме кај баба ми во село каде акам по цел ден Имаме заеднички ручег Сакам да одам на село кај баба ми, само заради брачеда ми (која има 23 години, но смее многу блиски ) инаку да седам со баба ми и да ме тера да јадам манџи воопшто не е интересно
Eптен глуп и крајно досаден ден! Не за друго, дека утре е понеделник и сум у школо.. И тоа ОД САБЈЛЕ. Обично во недела спијам малце, ама сеа до 2 спав па после доручек сите заедно, па на компјутер, па ке напишам домашно и сл, па ручек, па ја средувам собата и компјутер се додека не си легнам.
ден во кој не сум задоволна од сама себе незнам зошто но скоро секогаш во недела го имам тоа чувство на осаменост , тага , незадоволство од себе си..и сево ова од кога сонцето почнува да заоѓа а пред тоа е се ок
Чудно. Откако го прочитав ова, сфатив дека и јас често се осеќам така. Мислам дека е така поради тоа што најчесто во недела сме на некој начин „отсечени од светот„, сите се по дома, на сите им е досадно а никој не сака да се дружи Не ја сакам неделата. Ретко се случува да ми е убав денот.Најчесто денот го поминувам целосно сама и пробувам да не се депримирам поради тоа
Недела е ден кога Том не се замара со Џери! Недела е ден кога тонеш во здодевност, а нејќеш да и помогнеш на мајка ти во генералката! Недела е ден кога цел ден се клатеш без веза, за на крај да се каеш оти не си направил ништо продуктивно! Недела е ден кога ти смета 'рчењето на татко ти во дневната!
Недела е толку тапа ден ...кога треба да се спремаш,бањаш,да си научиш и повториш и да си легнеш порано
...За одмарање,за да се излежаваш цел ден во пижами без трошка грижа на совеста,за да ја поминеш со најблиските,за кафе и колачиња во домашен амбиент... Порано не ја сакав неделата,сега ја обожавам.