... e ден кога ја фаќаш правосмукалката и немилосрдно ринеш по теписите и паркетите. И откако ќе ја исклучам машината... се осеќам преродена и пресреќна бидејќи сум слободна недела и пол
Најтапа ден во неделата...ден кога морам да се закарам со некој од домашните....И секогаш гледам што повеќе да го преспијам
Недела... Ма нема везе што утре е недела, секако ќе почнам да полагам уште малку, па не ми мења ни среда ни недела... Се ми е исто!
Недела е денот кога обично со дечко ми одевме на доручек на бурек но сега нема да можеме некое време поради оправдани причини... затоа овојпат ќе биде ден за излежавање,гледање филмови,и можеби ќе повикаме друштво на гости
Недела е ден за кој ги оставам/префрлам сите мои обврски (дело кое заполнува во понеделник), и на крај пак не ги завршувам, зошто е недела. Многу глуп ден. Ден во кој што не можеш да правиш ништо друго освен, да се натпреваруваш со светот за златен медал во мрзливост. Апсолутно не ме асоцира на нешто продуктивно. And on ye seventh of the days, It said,: "Thou shall rest their lazy bottoms off, for thou shall prepare for the hard week following." Amen недело, amen.
Недела е...утре. И имам чувство дека ќе ја поминам во учење. А сто посто пак ќе врне. И мене ќе ми се спие. И ќе сакам да докупиме украси со тато за Нова година. А после ќе сакам и да ги ставиме. Ама јас ќе морам да учам. Уште од сега ја мразам.
Недела е ден кога треба да си го спакувам куферот и да се иселам од дома. Секоја втора недела се селам од дома. И недела е баксуз ден кога морам, значи МОРАМ да заборавам нешто, и во недела се јавувам на моите тоа што сум го заборавила да ми го пратат. И во недела сите ми велат арно главата не си ја забораваш негде! И оваа недела е последна баксузна оваа година во која ќе се спакувам. Се надевам следните недели кои што следат во 2012год. ќе бидат подобри од овие. Во последно време за мене ова претставува неделата!