Досаден ден, ден за фамилијарен ручек, ден за средување, за учење, чистење, одење кај баби дедовци...
Нај бош ден. Ми се свига тоа што на сабајле немора да станувам со аларм се отспивам доколку сакам.. гледам филмови..седам на компјутер.. највише мразам кога имам за учење. Ако времето е одам на кафе..
Некогаш недела ми беше ден за одмарање, кафе седенки, прошетки и зачистување по дома под услов ,,ако ми се сака,, Сега веќе е друго Недела е... единственот ден кога сум цел ден дома; Недела е... денот кога си допуштам да поспијам час-два повеќе од вообичаено; Недела е... денот кога цел ден МОРАМ се да исчистам; Недела е... денот кога средувам плакари и фиоки; Недела е... денот кога перам и пеглам; :roll: Недела е... денот кога правам напори да си појдам кај моите на едно нормално гости; Недела е... денот што во текот на цела седмица сакам да дојде демек за да се одморам а всушност го добивам спротивнто-повеќе се уморувам.
Ден кога највеќе се радувам на семејството.Ден кога сите се дома. Имаш време да спиеш до колку сакаш,имаш можност да го јадеш најспецијалното јадење за таа седмица,имаш време за прошетка. А приквечер имаш и обрврска,да и помогнеш на мама во уредувањето.
Прекрасен ден. Конечно да го дочекам тоа кога недела нема да ми биде убав ден затоа што утре е понеделник. Е денес не ми е гајле тоа. Недела е ден за убав помин со семејството.
Недела е ден кога се сите дома , си одмараат сите на еден куп. Недела е ден кога одам во посета на баба ми.И ручаме семејно.
недела е ден за семејството сите се собираме и коментираме што се случувало аааа и ќе заборавев недела е ден кога се бањамееееееееееее
Едвај чекам да дојде недела. Само тогаш маж ми е слободен. Си посветуваме време еден на друг и одиме на прошетка со синот.
Недела е... тмурен ден за мене, бидејќи знам дека нареден ден е понеделник. Неделата ја мразам повеќе од понеделникот.
Xмм ја мразам неделата уште од дете ,се чувствувам многу лошо абре да имам моќ да ја избришам неделата