Da ftornik treba da odam pak kaj maticniot ginekolog da vidam sto ke kaze ako nesto ne e vo red ke odam sistina Ali moe mislejne e ako plodot e bolen ne moze da se razviva do sega ke imav spontaan abortus ili grcevi bolki ne znam sto ja se osecam sosema normalno I krivo mi e nekoj doktor da mi kaze ke treba da abortiras zasto ? Ne se razviva plodot Imam cusvo deka bebeto e okj mozno da e sistemska greska
Ne mora da znaci deka ako plodot ne e dobar ke imas bolki, moze da izgubi plodot srceva akcija a ti nisto da ne osetis pa da ti praat mised abortion ama vekje ovie nedeli bi trebalo da se vidi dali se razviva ili ne, ke si pojdes na use 2,3 mislenja ako treba
Па тоа му е должност,мора да те информира без разлика дали се лоши или добри вести,плод што не се развива е опасност за тебе и за твојот организам ако е навистина така.Сепак побрај си и второ мислење .Со среќа и да ти кажат убави вести
Чим на првиот преглед бил плодот околу 6 недела, и после 15 дена пак исто значи не се развива, ама отиди уште утре на клиника или на приватно нека ти види доктор.
Некогаш немаш ништо, и мораш да се чистиш со киретажа. Докторот мора да ти ја каже реалната ситуација. Ако не се развива како што треба, мора да се направи абортус, бидејќи е опасно по твојот живот. Ти посакувам среќни вести.
Mene mi rekoa na pocetokot nabremenosta deka bebeto e pomalo3nedeli a sega sum na Sami it kraj na bremenost iskoci deka Edna nedela i deka se si e vo red