Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Недолично однесување во училиште

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од edna_malecka, 30 декември 2020.

1. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853
    Колку што разбрав се избракни од школото и оној кој опцул и оној што го ставил видеото на тикток. Не само што се избркани, дури документи на уписи 2021 пак како прва година.

На mode-kristina, JoanaS, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Училиштето ќе си го добие со јак адвокат, ученикот може вода од очи да му извади на нив

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    А родителите каде се?

На tinka-mace му/ѝ се допаѓа ова.
  4. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    21.410
    Па да ми го испу**ш баш и не е некоја мала пцовка. Не е ни пцовка, нешто најдолно шо можиш да му го кажиш на некој. За професор па и да не правиме муабет, и малку му беше шо го избркаја. Памет во глава. Па и предлагате да се жалел, со кое лице да се жали бе дали сте нормални? Онај да ми е син мене ќе ми е срам од дома да излезам, ќе се прашувам кај сум згрешила во воспитувањето, не па уште крила да му давам и да го бранам.
    Истото ова го снајде и едно дете 3та средно од моето училиште. И опцу сочно на професорка мислејќи дека оваа нема да го слушни, бевме во автобус одевме на екскурзија. Го избркаја веднаш по брза постапка, си ги зеде уште одма документите.

Јас не знам бе шо е ова со денешниве генерации, посебно овие шо се сега средношколци. Се понашаат ко прави невоспитани дебилчиња, та машки та женски. Ние не бевме вакви пред 5 години, колку толку понормални бевме. И ова неодењето на школо ги поремети скроз, изгубија осет за надворешниот свет. Господ напомош само со ваква младина, друго не знам шо да кажам.

Последна измена: 1 јануари 2021
    На Kitten, Nausicaa, crimson и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    17.598
    Може да тужат родителите, доколку се прескокнати постапките по протокол. И најверојатно ќе добијат во тој случај, да.

Ама би им било попаметно да не тужат, туку да си го воспитаат детето.
    Затоа што ако тужат, како мислат дека ќе биде третирано во иднина во наредното школо? За да се заштити школото, нема да му прогледуваат низ прсти, туку ќе се постават строго. Дали би му одговарало да презапишува прва година 10 пати или повеќе му одговара да седне да учи и да не се занесува многу?

На mode-kristina, GrimTheReaper, tinka-mace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853
    И што ако добие на суд?
    Дали неговото однесување е правилно? Дали се ова зборови кои треба да ги користитш? Ако добие на суд, тоа им дава простор на учениците да се иживуваат врз професорите.
    Сфаќам сите сме имале искомплексирани професори. Но и они се луѓе, со фамилии дома.
    Да те прашам а професорката, не може да ги тужи за нарушување на углед? Сепак нејзината фаца беше на сите весници и социјални мрежи.

На mode-kristina и tinka-mace им се допаѓа ова.
  7. Bezobrazna01

Bezobrazna01 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2020
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    3.093
    Овде не го бранам ученикот но да си признаеме сите имаме пцувано и колнато по прпфесори.
    И ова не било намерно ученикот заборавил да го исклучи микрофонот,
    кој намерно би го псувал професорот иако ги знае последиците?
    Според мене казната да го избркат од училиште не е правилна одлука затоа што на некој начин му се одзима правото на образовние, како што знам ученикот е средно стручно образование што значи тој одамна се определил за струката а сега пак директорот да го избрка од училиште. Можеле да го повикаат во училиште со родителите и да разговараат со педагог, директор или класен раководител и да го решат проблемот.
    Ова со бркање од училиште некако не ми стои на место.
    Истото се случи и кај нас пред некој ден на онлајн настава.
    Професорот зборуваше како не е задоволен од писмените што ги правевме, и еден од учениците заборавил да го исклучи микрофонот и вели "Шо го е*ам"
    Проф секако го слушна тоа, само го предупреди да внимава што и како зборува со професор и ништо толку крај на разговорот.
    Ова го направија преголемо а и + тој ученик што го снимал видеото и го постирал на сите социјални мрежи треба и тој да добие некоја казна не може ова вака да помина.
    Кажувам само свое мислење

На mode-kristina, Lindaa90 и Luciferka им се допаѓа ова.
  8. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853
    Мене искрено срам би ми било дома да ги погледнам. Знам дека би биле многу разочарни во мене и сигурно некое убаво ќотекче ќе си добијам. Но, сепак такво однесување се учи од најмал од најблиските. Не за џабе викаат ќотекот од рајот е излезен за некои. Порано коа ги тепале учителите децата со гранчиња од калинка и ленијар, случајно вакви дешавки да не имало? Денес стално слушам некои приказни. Професорката физика во канта ја пикнале, на др професорка шофершајбна и скршиле. На што личи тоа?

На tinka-mace и buba4e89 им се допаѓа ова.
  9. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853
    Намерно му бил оставен микрофонот за да се напраи смешен пред другите. Буквално пред да влезеш на часот самото ти гаси микрофон. Да легнам врз тастатура нема „случајно“ да ми се уклучи микрофонот.

На Kitten, Amellie13, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Ако добие а ќе добие ако тужи ќе се врати во школото а ќе земе и убава пара како оштета за тоа што му го нанесе училиштето.
    Јас кажав и претходно дека професорката може да почне граѓанска парница но училиштето направи злоупотреба на службена положба.

11. Bezobrazna01

Bezobrazna01 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2020
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    3.093
    Значи штом микрофонот намерно го вклучил нека си ги носи сега тој последиците

На mode-kristina и bicycle им се допаѓа ова.
  12. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Има професори и тоа што им е малку секоја чест на исклучоци

13. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Да ама по законски пат а не вака.

14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Е како не сите сме пцуеле и колнеле професори. За мене тоа е толку просто и ниско, ни на најголем непријател дури не би го колнела или пцуела вака простачки, не пак на професор кој за некој семестар или година нема ни да го памтам веќе.
    Ова е одраз на некултура и тоа е тоа.

На LadyD, Kitten, Nausicaa и 17 други им се допаѓа ова.
  15. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853
    Професорите се оние кои ја кројат иднината на еден човек и една држава. Необразован човек е човек без ништо. Држава без образование не е држава.
    Искрено на една рака можам да ги избројам „лошите“ професори со кои сум се сретнала.

На ElenaOfRivendell, Lollipop_123, tinka-mace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.477
    И двајцата се избркани од школото.

На Mencia, mode-kristina, tinka-mace и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.034
    Допаѓања:
    14.448
    Има и луѓе што не пцујат како може да кажеш сите сме пцуеле, колнеле, не сме сите сељаци.
    Грешка на професорот кај вас, што реченицата што го е*ам не ја пренела на класен, на педагог, кај мене искрено не би поминало тоа со предупредување, не може вулгарности да оправдуваш.
    Избркан е и тој што снимал мислам.
    Епа сега стручно си одбрал, не знаел да се однесува, тоа е, грешките во животот ќе си се платат. А и не па дека многу знаат децава од основно за што им е средното ама тоа е друга тема.

На busybee и mode-kristina им се допаѓа ова.
  18. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Да требало да се известат педагог,психолог или штагод и тие да си работат со ученикот да му помогнат.
    А не како во случајов директно да го исклучат од школо за тоа постојат законски услови кои треба да бидат исполнети.

Последна измена: 1 јануари 2021
  19. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Апсолутно не би оправдала физички напад имам пишано и претходно каква е постапката во таков случај со кривични и тн.

20. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Па уште на видеото се смее ученикот, види ме колку сум јак.
    Не знам дали видовте ама направено е и пародија на видеото.

На Stephen Amell, christinnn, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.