Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Недолично однесување во училиште

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од edna_malecka, 30 декември 2020.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Од моето искуство, 4 школи сменав... најслабото, беше со најмирни деца.

На Luciferka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853
    Добро ама збориме сега последниве неколку години, не нешто што било пред 30.

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Исто е бе чоек.
    Какви безобразни има во солидните школи.
    Посебно деца на 'големци'.
    Разгалени, своеволни, со социопатски тенденции.

И пак ќе речам... однесувањето на децата се учи... не се раѓаат со вакво или онакво однесување.
    Сметам, дека на секое дете на кое може да му се помогне, треба да му се помогне.

Ако потфрлиле родителите, имаме соодветни институции кои треба да им го олеснат животот на тие деца што се со проблеми во однесувањето.

На Luciferka, Justicija и sonuvana им се допаѓа ова.
  4. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Тоа е мојата поента. Има институции, точно. Тоа се лица, со соодветна едукација, кои се насочени кон таа проблематика и ќе го насочат целото внимание на единката. Не може еден педагог во школо да е психолог на 500-600 деца. Треба работа, време, посветеност, со еден разговор ништо не се решава.
    Доколку школите ги обезбедат горенаведените ставки, треба буџет, кој во сиромашна земја како оваа е недозволлив, освен ако не се најдат невладини организации и помош од Европа.
    Убава е замислата, но целосно нереална за наше општество.

5. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Кажи која казна е соодветна и зошто мислиш дека ќе ја издржат и дека нема да се повтори истото?

На crimson, noteforself, Stephen Amell и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Што не е јасно бе луѓе? Знаете да читате? Какво постапно, какви претходни мерки барате?

На crimson, Stephen Amell, GrimTheReaper и 2 други им се допаѓа ова.
  7. WaitTillTheEnd

WaitTillTheEnd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    @Kimberly11 нели си ти истата што препишуваш на тестови и тоа си го оправдуваше?
    Не би ме зачудило и другар да ти е овој невоспитаниот.
    На 17 години ако не го воспитале од дома, градинка-основно не очекувајте во средно дека ќе смени нешто разговор со таков ученик.

На eliesaab, noteforself, Amellie13 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Не ми е другар братучед ми е така фамилијарно сите сме зае*ани само препишуваме

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Мислам.. имаш ученик кој ја пцуи професорката, снимаат за на јебен тик ток, па и уште се смеат, фраери глумат, види ме мене колку сум јак.
    Како може да се каже дека не се виновни?
    Има и пародија на видеото, како ученик ја копира професорката.
    Имаме снимка црно на бело.
    Од каде знаеме дека немало претходно укори?
    Плус и кажано е претходно на темава дека децава се темпераментни, нападни и слично.
    Која е границата до каде што треба да се оди?
    Им било одземено правото за учење? Гледам се утепаа од учење.
    Ете и да не е според правилата, ќе се вратат назад, кој гарантира дека нема да продолжат?
    Со ублажување на казната се дава сила и на другите насилници да прават што сакаат.
    Дебилчина.
    Мора да се стави ред, мора од некаде да се почне.

На noteforself, Amellie13, LadyD и 8 други им се допаѓа ова.
  10. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.267
    Допаѓања:
    2.789
    Лично,да сум на местото на навредената професорка,би се обидела да ја дознаам причината за ваков вулгарен напад.
    Бидејќи јас сум возрасна,а тој е само дете,безобразно и невоспитано,но сепак дете,кое треба да има живот и понатака.
    Не постои еднаквост,ниту место за суета,во односот помеѓу ученик и професор.
    Најлесно е да се работи со умни и пристојни деца,но за жал...

Инаку се вклучив,позитивно изненадена од млади личности,со јасни ставови и голем потенцијал.
    @theowndemon , @Luciferka ...сигурна сум дека никогаш и на никого,не сте се обратиле на ваков вулгарен начин,а сепак умеете да бидете зрели и непристрасно да одговорите во врска со темава....браво :)

На mode-kristina, theowndemon и Biljarkata им се допаѓа ова.
  11. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Немаше да ги избркам веднаш.
    Сигурна сум дека не се согласиле сите наставници да бидат избркани.
    Мора да имало некој што рекол дека си има постапки како што е Опомена, Опомена пред отстранување, Отстранување.
    Ама сигурна сум дека се направиле глуви.

Јас би ставила правила на тоа платформата. Да немаш право да збориш ако не ти одобри професор.
    Или микрофоните и камерите цело време вклучени да видиш како ќе пазат што ќе зборат.
    А не камерите исклучени, микрофоните исклучени професоров ги бара после минутка две се јавуваат. Зошто? Пошто имаат нешто друго пуштено и додека кликнат на платформата треба минутка, две.

Јас кога би била професор.
    Ќе ги почитувам сите опомени. Ама ќе се борам да бидат избркани. Сега јас сум изгубила 5години на факултет за на крај некој мочко да ми каже "Морало камера, мора ти да ми го испушиш к*в".
    Крајна недисциплина.
    Ај овој што го кажал ова. Ама другаров што снимил и што ставил по тикток?
    Значи мора да бидат договорени.

На Justicija и astrophile им се допаѓа ова.
  12. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853

На Stephen Amell му/ѝ се допаѓа ова.
  13. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Тоа 2то од нет е истражено.

14. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Микрофоните пожелно е да се исклучени додека предава професорот зашто има ехо од другите и не се слуша професорот.

На mode-kristina и edna_malecka им се допаѓа ова.
  15. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Ама камерите уклучени треба да се.

16. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Не знам на која платформа е ова ама на некои премногу кочи ако се сите камери уклучени.

17. Ева33

Ева33 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    4.214
    Преку Тимс е најверојатно, и да, ако камерите им се цело време уклучени, кочи.

18. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853
    Тоа е од соопштение од самото училиште, го има на нивниот фб профил. А препораките за однесување за време на онлајн настава ги има на нивната веб страна. Ставени се на 26ти ноември, не се од сега.
    http://www.sugsvladotasevski.edu.mk...uchenicite-za-vreme-na-nastavata-od-dalechina

3.1. Општи правила за онлајн наставата

• Се препорачува сите камери да бидат вклучени за време на онлајн часот, освен доколку поради технички причини (слаба конекција или чести падови на истата) наставникот не наложи поинаку;
    • Микрофонот на учениците е потребно да биде исклучен за времетраењето на онлајн часот (опција “mute”), освен кога ученик одговара на поставено прашање од наставникот, поставува прашање заради нејаснотии поврзани со наставната материја во времето од часот кој ќе го определи наставникот.
    • Се препорачува одржување/следење на онлајн часовите на тивко место во домот, со оглед дека сите учесници на часот може да ги слушнат позадинските звуци кај оној кој зборува (шепотења и разговори, звуци од вклучен ТВ, лаење на домашни миленици и сл. звуци без оглед колку се тивки).
    • Не е дозволено снимање на онлајн часот од страна на наставниците или учениците.
    • За време на реализација на онлајн часовите се применуваат истите правила на однесување,како и на регуларните часови со физичко присуство во училиште и не се дозволени меѓусебни разговори за време на часот помеѓу учениците, преку вербална или електронска комуникација;

На Bezimenka90, mode-kristina, GrimTheReaper и 2 други им се допаѓа ова.
  19. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853
    На класови до 30 луѓе не кочи. ПТТ се мали класови од по 17-20 деца. Кочи кај нас кога 400 души следиме предавање, па затоа следиме без камери.

20. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853
    Да си се надоврзам
    Секое постапување спротивно на точка 3.2. алинеја 1, 2, 3, 4 и 5 може да резултира со поведување и изречување на педагошки мерки во постапката утврдена во Правилнкот за педагошки мерки против ученикот, како и на други постапки пред надлежните органи.

На tinka-mace и GrimTheReaper им се допаѓа ова.