И што ти е поентата? Да ги заштитиме проблематичните? Да стимулираме неадекватно однесување? Што конкретно предлагаш?
Како гарантираш жити се кога појма немаш што се случувало во училиштето? Ама не си правете филмови. Не по 5 опомени,по 50 им даваат пред да ги исклучат.
Не треба мене да ми се разјасни. Треба да размислиш од аспект на општо добро. За такви проблематични деца треба малку и родителите да се заложат, а не класот да трпи само затоа што морало да оди на настава. Се работи за ,,деца" од средно училиште, не е мало дете па да не му е јасно ништо.
Оооу шат ап! Не ти вели да не бидат санкционирани, туку да бидат санкционирани по процедура и закони! Разделете ги работите. Вие заговарате систем: Кадија те тужи, кадија те суди
Не е на училиштето да одлучи, туку на законите во државава. Едит: Тешко нас, ако секој засебно одлучува. Анархија.
Кој закон ќе заштити да ми го пушиш к**рот, свињо дебела? Што конкретно треба да се заштити во оваа реченица?
Училиштето не може да одлучува на своја рака и да постапи како што смета дека е правилно постојат закони. Еве јас сметам дека треба да отепам една личност и сметам дека тоа е соодветно, значи да го сторам тоа и да кажам тоа во моментот беше соодветно и никому ништо нема да одговарам?
Кога ја затупевте со правни процедури. Што е со законските постапувања во случаи на нарушување на угледот на наставниците и вработените во училиштето?
Споредбава ти вришти. Училиштето е посебна установа која има право да одлучува. Ако има некакви недоследности, постои просветен инспекторат.
Тука си постојат приватни тужби и секој кој смета дека угледот му е нарушен може да си ја бара правдата на суд. До пред 3 години тоа беше кривично дело сега е во граѓанска постапка.