Pa bi odela samo down i drugite dve, pol mi kazaa, ne mi treba. Ke pobaram info po labaratoriive, da iskoristam sledno idenje Skopje za da go resam i ova. Avicena, Sinlab i Zan Mitrev ostanuvaat ili ovoj od Sistina, ako ima moznost da gi pravam samo tie tri testa.
Дали некој правел нифти во Гинекаликс овој период? За колку дена ви јавија за резултати? 10 дена поминаа (работни + викенд) и сум нестрплива.
Прво правевте скрининг па тест или обратно, читам дека тестот се прави од 9+, а скрининг 11+, ќе го прашам докторот на следна конторола но убаво би било ваши искуства да прочитам исто така
Кога бев за првиот скрининг кај Димчев, ми рече негов совет, нај убаво прво скрининг па тест, бидејќи имал случаеви каде што праеле тест, сè ок и после за скрининг он гледал нешто негативно или не дај боже губење бремености. Не убаво звучи ама ова се негови зборови. И јас прво тест правев па скрининг ама ваков совет добив од докторот. Одлуката си е твоја.
Според советот на докторот би требало да се направи тестот кога веќе си 11+ , благодарам за споделеното.
На конторола сум за 9 дена, денес сум 7 недела, тогаш ќе се консултирам со докторот, но секако нели според правилата ќе биде после 11+, и затоа ме интересира според искуства како е подобро да се направи, што прво а што следно.
Да да, секако консултирај си се со твојот доктор, слушни совет плус, јас скринингот го направив 12+6 таман беше пораснато, тоа што требаше да се види, така да имаш време, не е касно ни после 12та.
Јас правев прво тест па скрининг, но кога отидов на скрининг Димчев ми кажа дека сум требала првин кај него да идам на скрининг и ако немало индикации немало потреба да правам тест.
Се мислам кој тест, дали Панорама или Верифај. Јас од утре сум 7 недела. Не знам кога е најдобро да се направи. Дали после 10?
Мене во Ремедика ми предложија Нифти, во сабота сум на контрола и ќе договориме кога да го правам, ќе пишам искуство кога ќе знам што ќе ми предложат.
Јас правев пред две недели. Дојдоа до дома да ми земат крв. Резултатот стигна точно на 10тиот ден. Раката од боцкањето уште ме боли по малку, мислам дека поткачиле некој нерв, ми се здрвува кога ќе ја исправам. Како и да е генерално позитивно искуство со НИФТИ. Искрено се плашев заради претходните коментари тука за нив, ама еве кај мене се покажа како позитивно искуство.