Мила,добро помина прегледот,со бебињата се е во ред,си растат. А за тест докторот ми предложи qualified 360,не знам ,навистина за кој да се одлучам. Имам уште малку време, 8 ма недела сум.
Ептен ми е мило , само убави прегледи да си имаме ☺️ Ова во ремедика ти го предложија нели, дали ти спомнаа дека има разлика во тестовите оти се близначиња кај тебе?
Во ремедика да. Ми рече горе доле сите се исти. Не мора да значи дека е близначка,па мора Панорама,бидејќи ја посочуваат за близначка бременост најдобро тој тест. Така да не знам.
И јас сум осма недела , мислев дека во една клиника нудат еден исти тест, но еве мене Нифти тебе qualified 360, ќе видам во сабота пак што ќе ми кажат, скриниг закажавте ли, и дали после скринингот тестот ќе го правите или пред ☺️
Za nifty test na firma Bionika ili Biohelenika i se izrabotuva vo Italia Rim cena osnoven paket 600 eur napreden 690 dali ima nekoja praveno ili slusnato? Se pravel 11 nedela
Zdravo devojki vo ponedelnikot pravev prenatalen test nifti vo sistina...koga da ovekuvam najrano rezultati falavi
Здраво девојки, 7+0 сум, дали можеби имате инфо дали се потребни пренатални тестови доколку имаме правено кариотип и се е во ред?
Да, препорачано е да се направи пренетален тест за секој случај. Шанса постои независно од кариотипот, особено со годините.
Да споделам искуство со НИФТИ, на седмиот ден ми се јавија за резултатите, од агентот до жената која ми се јави да ми го соопшти резултатите сите беа ептен фини, моето искуство е позитивно и во однос на резултатот за што сум пресреќна. Тука прочитав многу различни искуства за сите тестови, некои од вас сеуште се двоумат за кој тест да го прават и затоа би го препорачала овој тест. Со среќа на сите