Дали има некој скоро што го направил centonipt тестот и да сподели искуство? Се мислам меѓу него и veragene во Авицена што се прави. Матичната ме советуваше за centonipt најмногу заради испитувањето на резултатите бидејќи ги испраќаат во Германија а од veragene во Кипар. Ваше мислење...?
Прв пат слушам за тој тест... кај го прават мислам која лаб? Јас до се што читав од тестовиве се решив за Авицена да правам veragene
Може ли те молам да ми кажеш на кој принцип се резултатите? Ако не ти е проблем и сликни. Дали е пример некој синдром и за него ти даваат мал, среден, висок ризик како кај приската или па ти пишува конкретно има/нема детето таков синдром изразено во проценти?
Лабораторија се вика Генеа, и резултатите ги испраќаат во Германија. Јас се одлучив за овој тест, сега чекам резултати.
Здраво на сите. Дали некој бил во ваква ситуација и кој тест и кога го правел. Моментално сум 8ма недела, бременост од ивф, беа 2,но вчера на ехо потврден е развој на едно со потврдена срцева. За другото докторот рече само ќе се исуши. Е сега поради оваа ситуација од Панорама не гарантираат за резултатот, а од Нифти велат да се направи во 14та недела. Ве молам ако некој бил во слична ситуација да ми пише. Поздрав
Jas sum utre polni 7 nedeli, so ivf Doktorkata od ivf mi reče samo prisca e dovolna vo kombinacija so eho temelen skrining vo 11 nedela. Nifti go ptvrli, vika nemate vo familija kaj tebe i soprugot nikoj so takvi bolesti, imate spontana bremenost so prvo isto se ok dete, nema potreba Taka da ja samo tie što se zadolžitelni kje gi pravam
Во Генеа се прави, лабораторија на ќерка му на Ложанковски. Затоа сите што имаат матичен таму, им сугерираат тој да го прават
Девојчиња, некоја со vanishing twin sindrom, кој неинвазивен пренатален тест го правела и какво искуство има?
Здраво девојки. Некоја да не има правено Нифти во Гинекаликс деновиве и ако може да сподели искуство како беше, за колку време стигнуваат резултати итн.
Здраво, Дали го имате правено Genesis /Genesis plus тестот од Биотек? Изгледа се нови за овој вид испитување. Колку што сватив, иапитувањата ги прават тука кај нив, а и со цена се ок,Genesis e 19.500 денари, аGenesis plus 31.500 денари. .
Здраво. Тие што имаат повеќе читано и истражувано или од лично искуство, кој тест го препорачувате, Панорама фул или Veragene од авицена?
Јас правев пред помалку од месец дена од прилика. Резултати добив точно на осмиот ден од кога ми земаа крв. Јас фатив некој новогодишен попуст и платив 100 евра помалку. Се на се, јас сум задоволна, супер поминав а искрено се исшлашив од коментарите тука што ги прочитав за Гинекалис.
Devojcinja ke moze li mislenje za testovive. Se mislam pomegu Nifty Ginekaliks, Veragene Avicenna Panorama Sistina. Vi blagodaram
Јас правев панорама во геномикс. Резултатите стигнаа за времетраењето кое беше ветено 7-10 работни дена. Моите според датумот извештајот стигнале за 7 работни дена ама се погоди споен викенд и ме фати 8ми работен ден тек во понеделникот . Во Систина за жал бидејќи беше попладне во моментот немаше лаборант да ми објасни ама мислам дека го немаат advanced пакетот. Девојката на шалтер ми рече само еден пакет дека имаат. Едит: не сум стручна да ти посочам кој е најдобар ама верувам дека сите што ги наведе се добри