Разбирам, тешко е . Можеш да ги исчиташ и сите коментари тука во темава ако ти влијае на одлуката. Јас се консултирав со мојот доктор и тука читав .
Тоа што ми недостасува во дискусијава е еден список на најчести лаборатории, пакети и сл, па бујрум. Мене ми беше препорачан Нифти како препорака од д-р во Систина, коа прочитав искуства тука, ми се крена коса и веќе не сум сигурна во изборот па уште истражувам. Ако имате совет (вие што стварно сте праеле скоро, ве молам споделете)
Zan Mitrev prakjaat vo USA, Biotek i Ginekaliks ispituvaat vo MK labaratorii, Biosave se vo Spanija, ne Italija , Panorama e vo USA mislam Kalifornija beshe, Avicena se vo Kipar. Site osven Biotek se od 10ta gn, mene i pretstavnickata od panorama mi rece najubabo od 10ta gn a ne od 9ta
Gi zaboravuv I labaratorija Genea, Centonipt se vika testot od 3-5 rab dena i od 10ta gn se pravi, Germanija
Фала, еве го корегирано. За Нифти го оставам од 9 пошо така тврди и претставникот на кој што се јавив, ама ништо чудно поради тоа да се има случувано оној момент на "Нема доволно DNK"
Avicena ti se 7-8 rabotni dena, biotek se 4-5 rabotni dena ama ako otides vo ponedelnik da ti zemat krv, samo ponedelnici stavaat na program, taka mi kaza deckoto koga se javiv letovo inace ke cekas poishe. Isto taka i vo Farmahem ima isto, ne mi teonuva kako se vikashe testot, 8 rabotni dena beshe, prakjaat vo Slovacka, izguglaj ke vidis kako se vika testot. Jasnse odluciv za Biosave, mi beshe bitno pobrzo da gi dobijam rezultatite, a vo konsultacija so geneticari dobiv ist odgovor deka realen rezultat se dobiva samo za sindromite i evetualno aneuplodiite, se drugo deka ke ispituvam za dzabe, pa jas od biosave go zemav vtoriot paket, mislam 650e cinese. Epten bev vo grc i ne mi se cekase poveke inaku mozhe i za Panorama ke se odluchev. Biotek i Nifty, golemo ne.
Јас правев кај нив. И мене ми беше сомнително, рекоа на тел.10 раб.дена, а ми се јавија за 5 раб.дена. Не само тоа, туку и резултатот беше на македонски, не на англиски како што некои членки имаат ставано. Среќа се е во ред со бебето, и скринингот ми потврди, не можев да се замарам да барам докази дали стварно праќале и зошто е резултатот на македонски.
Значи информациите на сајтовите им се неапдејтирани... не знам веќе, не сум ич паметна и не знам како да се одлучам.